Kialakult a 3x3-as Eb-selejtezők mezőnye
28
Jan
2020
Kialakult a 3x3-as Eb-selejtezők mezőnye
2020. január 28.  |  11:00

Idén a belgiumi Antwerpen városa ad otthont a 3x3-as Európa-bajnokságnak. A tornát 2020. június 25-27. között rendezik, mindkét nemben 12-12 csapat részvételével. Az elmúlt évektől eltérően ezúttal a mezőny nagy része, tíz-tíz csapat már kvalifikált a kontinensviadalra, méghozzá világranglista-pontjainak köszönhetően.

A férfiak mezőnyéből az alábbi gárdák automatikus Eb-résztvevők: Belgium, Szerbia, Oroszország, Hollandia, Franciaország, Románia, Észtország, Ukrajna, Lettország, Olaszország.

A hölgyeknél a következő válogatottak lesznek ott biztosan a tornán: Belgium, Franciaország, Oroszország, Hollandia, Románia, Észtország, Ukrajna, Lettország, Olaszország, Lengyelország.

 

Mint látható, a magyar együttesek nincsenek a felsorolásban, hazánk legjobbjainak selejtezniük kell az Eb-részvételért - erre egy május 22-23. között rendezendő tornán lesz lehetőségük, az izraeli Tel-Aviv városában. Mindkét nemben a selejtező győztese, vagyis 1-1 csapat kvalifikálja magát Belgiumba (lesz egy másik torna is a romániai Constanta-ban, ahonnan szintén a győztesek jutnak ki).

 

A selejtező résztvevői a férfiaknál: Izrael, Németország, MAGYARORSZÁG, Spanyolország, Litvánia, Dánia, Portugália, Törökország, Lengyelország, Szlovénia, Bosznia-Hercegovina, Grúzia, Montenegró.

 

A csapatokat négy csoportba sorsolják, majd a kieséses szakasz következik (elődöntők, döntő).

 

 

A hölgyek mezőnye pedig a következőképp fest: Izrael, Németország, MAGYARORSZÁG, Spanyolország, Litvánia, Dánia, Portugália, Törökország, Szerbia.

 

A csapatokat két csoportba sorsolják, majd szintén a kieséses szakasz következik (elődöntők, döntő).

  

Vármegyei szövetségek