Indul a Női Hepp Kupa négyesdöntője
16
Jan
2020
Indul a Női Hepp Kupa négyesdöntője
2020. január 16.  |  12:50

A pécsi PVSK NKA csarnok ad otthont a női Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa 2020-as négyesdöntőjének, amelyre a Női Amatőr NB I. piros csoportjának négy legjobb mérlegével rendelkező csapata kvalifikálta magát – nagy csatára van tehát kilátás a 2020. január 18-19. között zajló fináléban. 

Az első elődöntőt mindjárt a tabella első két helyezettje, vagyis a 12-0-s mutatóval veretlen BKG Príma Akadémia és a 10-1-gyel álló Csata Diáksport Egyesület vívja. A BKG egy szoros meccsen, félidei nyolcpontos hátrányát ledolgozva verekedte túl magát a DVTK U23-as csapatán a negyeddöntőben (59-63), elsősorban Aldazabal Laura 11 pontos, 11 lepattanós dupla-duplájának köszönhetően. A Csata jóval könnyedebben, Radócz Fanni és Mányoky Réka remeklésével 94-49 arányban múlta felül a Tatabányai KC-t. A felek egyszer már összecsaptak a bajnokságban, akkor idegenben 63-50-es BKG-siker született – a találkozó harmadik negyedét 14-4-re sikerült hoznia Gedei Tibor együttesének, ez alapozta meg győzelmüket. A Davis – Aldazabal párost nem sikerült megfogniuk a fővárosiaknak, előbbi 24 pontja mellé 18 lepattanót kaparintott meg, míg utóbbi 16-12-es mutatót hozott össze – ezúttal is a palánk alatt dőlhet el a csata. 

A második elődöntőben a bajnokságban 10-2-es mérleggel harmadik helyezett, több egykori élvonalbeli játékost a soraiban tudó rutinos Ajka a házigazda PINKK csapatával méri össze erejét. A pécsiek 8-2-vel negyedikek jelenleg a tabellán, de két vereségükből az egyiket éppen mostani ellenfelüktől szenvedték el – még az első fordulóban, szeptember végén kiütéssel, 103-60-ra nyert ellenük az Ajka. Székely-Horváth Zsuzsanna, Szabó Petra, Zsovár Orsolya, Szabó Bettina és Mányoky Judit tapasztalatára most is nagy szüksége lesz az ajkaiaknak, hiszen a PINKK fiataljai közül többen is az NB I-ben edződnek – Vári Zita, Kovács Kitti, Jáhni Zsófia vagy épp Tenyér Zsófia ráadásul ismerős nevek a korosztályos válogatottakban is. A mecsekaljaiak egy „házi” rangadót megnyerve jutottak be a kupafináléba, az NKA-Pécs-PEAC csapatát győzték le 81-75-re egy rendkívül kiélezett derbin. Az Ajkának nem volt ilyen nehéz dolga a MAFC ellen, egy kiegyenlített első félidő után 77-53-as sikert arattak Szabó Petráék, akik a bajnokságban „beszedett” két vereségüket egyébként éppen a másik ág két résztvevőjétől, a BKG-től és a Csatától szenvedték el. 

Érdekes mérkőzésekre van tehát kilátás, hiszen a négy legjobb Piros csoportos együttes csap össze Baranyában a hétvégén. A torna programja az alábbiak szerint alakul:

 

Az elődöntők párosítása:

Január 18., szombat

15:00  BKG Príma Akadémia - Csata DSE
17:30  Ajka - PINKK SE 
 
Január 19., vasárnap
 
15:00  Bronzmeccs
17:30  Döntő

Vármegyei szövetségek