Íme a World Urban Games menetrendje
03
Sep
2019
Íme a World Urban Games menetrendje
2019. szeptember 3.  |  11:00

Szeptember 13-15. között különleges eseménynek ad otthont a budapesti Nagyvásártelep, itt rendezik ugyanis először az utcai sportok legnagyobb világversenyét, a World Urban Gamest.

 

 

Az esemény hivatalos videójából ízelítőt kaphatunk a várható programokról, gördeszka és egy modern köntösbe bújtatott "fogócska" mellett nem hiányozhat a palettáról az utcai kosárlabda sem. Ebben hazánkat 3x3-as U23-as válogatottaink fogják képviselni, egyrészt a házigazda jogán, másrészt a pályán elért eredmények révén is - a három konferencia egyikét (Közép-Kelet-Európa) a mieink nyerték, Debrecenben az első napon győztesként, a másodikon második helyezettként végeztek a lányok. 

A döntő mezőnye nyolccsapatos, az A csoportot Franciaország, Hollandia, Oroszország és Uganda alkotja, míg a B jelű kvartettben a magyarok mellett Lengyelország, Ukrajna és Kína száll harcba a továbbjutó helyekért. A mieinket először pénteken 18:05-től láthatjuk pályán az ukránok ellen, majd szombaton 13:10-től Lengyelország, 18:05-től pedig Kína lesz az ellenfél. 

A férfiak mezőnyében az A csoportban Oroszország, Ukrajna, Lengyelország és Uganda versenyez, míg a B jelű négyesben Hollandia, Franciaország és Fehéroroszország lesznek a magyar válogatott ellenfelei. A fiúk a franciákkal kezdenek pénteken 19:30-kor, majd szombaton 14:05-kor a fehéroroszok, 19:30-kor pedig a hollandok következnek.

Az eseménynek van saját Facebook-oldala, illetve a FIBA elindította a hivatalos honlapját is, Süle Krisztina női szövetségi kapitány debreceni értékelése pedig ide kattintva olvasható el.    

Vármegyei szövetségek