Kezdetét veszi a 3x3-as Európa-bajnokság
30
Aug
2019
Kezdetét veszi a 3x3-as Európa-bajnokság
2019. augusztus 30.  |  16:20

Csúcspontjához érkezett a 3x3-as kosárhét a Cívisvárosban, a Women's Series, a World Tour és a Nemzetek Ligája küzdelmeit követően megkezdődik a felnőtt kontinensviadal. A rendező jogán mind férfi, mind női válogatottunk ott lesz a tornán, bár a selejtező útján való kijutással sem szokott gondja lenni csapatainknak - a tavalyi bukaresti Eb-n is mindkét nem képviselte országunkat. 

A szervezésre - már-már megszokott módon - nem lehet panasz, és estére a hangulat is remek, rendre megteltek a lelátók a "felvezető" tornákra. Ez a tendencia remélhetőleg folytatódik az Európa-bajnokságon is, szükség is lesz a szurkolásra, hiszen nem könnyű csoportokba kerültek a magyar együttesek. Elsőként a hölgyeket láthatjuk a pályán, két mérkőzést játszanak a mai napon Papp Klaudiáék - 18:50-től Lengyelország, 21:00-tól pedig az Eb-címvédő Franciaország lesz az ellenfél. A gallokat jól ismerjük, sűrűn összefutunk velük - magas center, mozgékony kisemberek és egy atletikus "wing" alkotja keretüket. A lengyelek kevesebb vizet zavarnak nemzetközi versenyeken, de őket sem szabad félvállról venni, népszerű országukban a 3x3-as szakág. Károlyi Andrea csapata nem változott a vb-ezüst óta, Papp mellett Theodoreán Alexandra, Cyesha Goree és Medgyessy Dóra alkotják a gárdát. Az összeszokottsággal nem lehet gond, Goree gyorsan beépült az együttesbe, ráadásul a következő szezonban a DVTK-ban fog pattogtatni, "Megyóval" az oldalán.

A férfiak szintén összecsapnak a francikkal, mellette pedig Oroszország a másik csoportellenfél - egyik sem lesz egyszerű meccs. Csirke Ferenc Halász Ákost, Demeter Attilát, Mohácsi Mátét és Tomislav Ivosevet nevezte a tornára, itt tehát történt egy változás a tavaly Eb óta - az "Ákosok" cserélődtek, Horváth helyett Halász küzd ezúttal címeres mezben. Nehéz dolga lesz mindkét gárdának, de a lelkes hazai közönség sokat segíthet az esetleges hullámvölgyeken való átlendülésben - reméljük, hasonló remek eredménynek lehetnek, lehetünk szemtanúi, mint a tavaly U18-as Eb-arany...

 

A 3x3-as Európa-bajnokság pénteki programja:

16:30 Ünnepélyes megnyitó

17:00 Oroszország – Spanyolország (női)

17:20 Franciaország – Lengyelország (női)

17:40 Szerbia – Németország (férfi)

18:00 Hollandia – Spanyolország

18:30 Olaszország – Spanyolország (női)

18:50 MAGYARORSZÁG – Lengyelország (női)

19:10 Lengyelország – Németország (férfi)

19:30 Ukrajna – Spanyolország (férfi)

20:00 Oroszország – Olaszország (női)

20:20 Szerbia – Lengyelország (férfi)

20:40 Hollandia – Ukrajna (férfi)

21:00 Franciaország MAGYARORSZÁG (női)

Vármegyei szövetségek