Universiade: Gyenge kezdés után biztos győzelem
07
Jul
2019
Universiade: Gyenge kezdés után biztos győzelem
2019. július 7.  |  21:25
Nagyon "beragadt" az első negyedben a nápolyi Universiadén női válogatottunk, amely a második etap elején 10 pontos hátrányt szedett össze. Ezt követően azonban sikerült rendezni a sorokat, és a mieink egy remek bő 6 perces periódust produkálva fordítottak, elhúztak, a második félidőben pedig egy 10 és 15 pont közötti előnyt állandósítva biztosan nyertek, így a 9-12. helyért játszhatnak.
 
Universiade, Nápoly, a 9-16. helyért
Magyarország - Argentína 76-62 (10-18, 26-10, 18-13, 22-21)
V.: Hvang (tajvani), Zigone (olasz), Achutegui (mexikói)
 
Magyarország: SZÜCS R. 19/9, AHO 11/3, Bach 3/3, TÖRÖK 11, KAPOSI 15. Cs.: Kuttor 2, Tóth T., DOKTOR 11/6, Kovács V. 4, Benke.
 
Kaposi Pálma a mieinknek szerzett vezetést, ám az első percekben csak ő volt eredményes, így fordított a terheket jobban megosztó ellenfelünk, sőt 7 ponttal meg is ugrott. Ezt követően, a 8. percben büntetőkből Aho Nina is feliratkozott a "góllövőlistára", ám a rendkívül gyengén dobó csapatunk 8 pontos hátránnyal zárta a nyitó negyedet.
 
Ez a második etap elején 10 pontosra nőtt. Mintha ez lett volna egy "harci riadó" lányainknak, akik a csereként pályára lépő Doktor Anna két triplájára építve egy szédületes, 22-4-es hat és fél perces rohammal fordítottak, s el is húztak ellenfelüktől. A társaság azon is túl tudta tenni magát, hogy a szakasz közepén Bach Boglárka bokasérülés miatt kivált a játékból. Ennek a parádés "száguldásnak" köszönhetően 8 ponttal vezettünk a szünetben.
 
Szücs Réka triplájával kezdődött a második félidő, s ez egy 11-5-ös magyar roham kezdetét jelentette. A szakasz közepétől Szücs R. eredményességének köszönhetően állandósult a 15 pont körüli vezetésünk. A negyedik negyed elején 10 pontra feljött ellenfelünk, de sikerült újítani, így az újabb győzelmet nem fenyegette veszély. Hétfőn 13 órától a Kanadát 54-53-ra legyőző szlovák válogatott ellen játszanak lányaink.
 
Horváth József: - Gratulálok a lányoknak, nagy küzdelemben úgy tudunk nyerni, hogy elveszítettük egyik kulcsjátékosunkat. Bach Boginak jobbulást, a csapatnak pedig további győzelmeket kívánok! Több jó egyéni teljesítmény is akadt, de igazi csapatként győztük le az argentinokat.

Vármegyei szövetségek