3x3-as világbajnokság: A legjobb nyolcban Magyarország!
20
Jun
2019
3x3-as világbajnokság: A legjobb nyolcban Magyarország!
2019. június 20.  |  20:45

A tornát két győzelemmel kezdő magyar válogatottra két újabb mérkőzés várt az amszterdami 3x3-as világbajnokságon, elsőként a mieinket Voiron-ban egyszer már legyőző Kínával néztek farkasszemet Papp Klaudiáék. Theodoreán és Goree kosaraival lendületesen kezdtünk, de a kínaiak is eredményesen támadtak a meccs elején, alig egy perc után máris 5-3-ra vezettek. Papp tört szépen be a palánk alá, ziccere után szabálytalanságot is kiharcolt a következő akcióból, de kissé lyukas volt a magyar védelem, kettő perc játékot követően már 7-5 arányban tartott előrébb az ázsiai együttes. Két további kosárral 9-5-re lépett el ellenfelünk, de Goree és Medgyessy révén 9-8-ra visszajöttünk. Ismét elkapta a fonalat azonban a kínai gárda, egészen 15-8-ig léptek el, rengeteg pontot kaptunk sajnos, pedig még csak a mérkőzés fele telt el. Tartották stabil vezetésüket az ázsiaiak, sőt növelni is tudták azt – Goree középtávolija 18-10-re hozta fel a mieinket, de csak idő kérdése volt, hogy a remekül támadó ellenfél elérje a bűvös 21 pontot – ez végül 2:50-nel a vége előtt sikerült is nekik, rendkívül hamar véget ért tehát az összecsapás. 21-11-re győzött Kína, Türkmenisztán ellen javíthat tehát a magyar válogatott.

 

A délután folyamán Kína a házigazda hollandokat is legyőzte, ezzel veretlenül jutott a legjobb nyolc közé, valamint az is eldőlt ezzel, hogy a hollandok nem előzhetik meg a magyar lányokat, körbeverésre ugyanis nem maradt ezzel esély. Türkmenisztán ellen tehát egyszerű volt a képlet, egy győzelemmel a mieink is a negyeddöntőben folytathatják.

Goree találata nyitotta a kosarak sorát, de nem esett sok találat az elején – két perc után is csak 2-0-ra vezettünk. Honosított játékosunk második szép középtávoliját is elsüllyesztette, majd némileg beindult a pontgyártás – három perc után 5-2-es magyar vezetést mutatott az eredményjelző. Papp és Goree elemében volt, 9-3-ra, majd 11-4-re is sikerült ellépnie válogatottunknak - úgy tűnt, kézben van a meccs, esélyeshez méltóan kosarazott a magyar csapat. Medgyessy szépen találta meg ziccerben Theodoreánt, 13-4-gyel fordultunk az utolsó három percre. A hajrára sok izgalmat már nem tartogatott a derbi, Károlyi Andrea együttese simán, 18-7 arányban verte Türkmenisztánt, amvel bejutott a világbajnokság legjobb nyolc csapata közé - a negyeddöntőben Spanyolországgal mérkőznek a lányok.

Vármegyei szövetségek