2018/2019 - Atomerőmű-KSC Szekszárd – DVTK Akadémia 98-48
11
May
2019
2018/2019 - Atomerőmű-KSC Szekszárd – DVTK Akadémia 98-48
2019. május 11.  |  16:00

Nagyszerű hangulat fogadta a leány kadett finálé első elődöntőinek résztvevőit, a DVTK-t és a Szekszárdot is sokan buzdítottak a Nemzeti Kosárlabda Akadémia lelátóin. A diósgyőriek a Csata mögött kaparintották meg csoportjuk második helyét, a tolnaiak pedig veretlenül jutottak be a legnagyobb négy közé.

A mérkőzést Simon Virág pontjai nyitották, de a Szekszárd egy percen belül 7-tel válaszolt. Nagyszerűen védekeztek Miklós Melindáék, s emellett az ellenfél palánkja alatt sem jöttek zavarba, így 7 perc játék után már 13-mal vezettek (19-6). Tóth Viktor ki is kérte első idejét, hogy tartson egy fejmosást a miskolci lányoknak. De a rövid pihenő után is a tolnaiaknak ment jobban, kegyetlenül kihasználták ellenfelük hibáit, és az első negyed végére 22 pontos előnyre tettek szert (33-11).

A második játékrész ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Ellenállhatatlanul játszott a Szekszárd, a 12. percben már 40-nél járt (40-11). Kiválóan céloztak Harsányi Mária tanítványai, főleg Andi Hanna emelkedett ki a mezőnyből, aki a nagyszünetig 17 pontot szerzett, csapata pedig 58-21-es eredménnyel zárta a félidőt.

A Szekszárd olyan lendülettel kezdte a harmadik etapot is, mintha ez lenne az első meccse a tornán, egyáltalán nem látszott fáradtság a csapat játékosain. A pontgyártó szerepét ekkor Renczes Rebeka vette át, aki a 25. percben már 21-nél járt (70-26), nem sokkal később pedig 50-re duzzadt a differencia (80-30). Az zárónegyedet ugyan megnyerte a Miskolc, de ez már semmin sem változtatott. A szekszárdiak nagyon simán, 98-48-ra megnyerték a mérkőzést, bejutva ezzel a vasárnapi fináléba.

Harsányi Mária: A döntőbe jutásért a DVTK ellen játszottuk a mérkőzésünket, végig kontroláltuk a játékot mind védekezésben, mind pedig támadásban. Magabiztos győzelmet arattunk, és minden játékosomat pályára tudtam küldeni. Egymást múlták felül játékosaim, végig küzdötték a mérkőzést, csapatként nyertünk! Döntőbe kerültünk, ami óriási öröm számunkra.

Tóth Viktor: Nehéz egy ilyen meccs után mit mondani, egy rendkívül koncentrált, magas hőfokon égő Szekszárd, véleményem szerint eddigi legjobb játékával teljesen átgázolt rajtunk. Túl kell lépnünk ezen a meccsen, és a holnapi bronzmeccsre kell koncentrálnunk. Gratulálok a Szekszárdnak!

Vármegyei szövetségek