2018/2019 - PVSK Nemzeti KA - Debreceni KA 39-91
27
May
2019
2018/2019 - PVSK Nemzeti KA - Debreceni KA 39-91
2019. május 27.  |  14:36
A 17 órai összecsapásra előkerültek a dobok és a kürtök a lelátón, hiszen rendkívül fontos mérkőzés következett a hazai csapat számára. Kovács Balázs és Boldizsár Ferenc tanítványai óriási lépést tehettek az elődöntő felé, míg a pécsiek számára a tisztes helytállás lehetett a reális célkitűzés.   

Valósággal kirobbantak az öltözőből a debreceniek, két perc játék után 10-0-ra vezettek. Jött is az időkérés Stranszky Bettinától, de játékosai fejben teljesen az öltözőben maradtak. A megszakítás után még egyszer ugyanennyit bepakoltak a hajdúságiak, válasz továbbra sem érkezett pécsi részről.

Mi több, rövid időn belül a közte harminc is meglett, köszönhetően Varga Boldizsár és Tóth Botond ponterős játékának, akik minimális hibaszázalékkal kosárlabdáztak.  A hazaiak tíz perc alatt legázolták ellenfelüket, 38-5-nél ért véget az első negyed.

A második sorok csatája sokkalta kiegyenlítetteb küzdelmet hozott, ez az eredmény alakulásán is tükröződött. A különbség stagnált, maradt a 33 pont a nagyszünetre. (22-55)

A debreceniek mestere láthatóan nem örült a tempó lassulásának, így tovább tüzelte övéit. Előnyük egyre csak hízott, futószalagon érkeztek a pontok a fekete mezben szereplő cívisvárosi együttestől. Az óriási differencia demotiválta a PVSK-t, sorra szórták el a labdákat, könnyű kosarakhoz juttatva a Debrecent, akik a nyolcas döntő eddigi legsimább győzelmét aratták.

Vármegyei szövetségek