Streetball Challenge: Kiváló kőbányai kezdés
20
May
2019
Streetball Challenge: Kiváló kőbányai kezdés
2019. május 20.  |  11:00
Az időjárás tekintettel volt a jubileumra, és ideális szabadtéri kosaras idővel örvendeztette meg az idei Streetball Challenge sorozat nyitó rendezvényét, a jubiláló, 25. kőbányai streetballt.

Napsütésben, kellemes melegben léphetett pályára a különböző kategóriákban a több mint 70 csapat, köztük 15 kenguru korosztályú együttes, melyek versenyzése - ahogy az előző években is - a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége jóvoltából idén is ingyenes!

A centerpályán a városrészhez kötődő korábbi sportolók, sportvezetők VIP-mérkőzéseket is játszottak. A szervezők a negyedszázados jubileum kapcsán jutalmat adtak át többek között Kőbánya polgármesterének, dr. Kovács Róbertnek, aki hosszú évek óta folyamatosan támogatja a rendezvényt, Nagy Istvánnak, a Kőbányai Sportközpont igazgatójának, valamint a Budapesti Kosárlabda Szövetség a városrészhez "ezer szállal" kötődő, a közelmúltban az országos szövetség elnökségébe is beválasztott elnökének, Hajdu Péternek.

A szervezők nagy örömére a hagyományoknak megfelelően idén is szép számú, pontosan 9 speciális olimpiai csapat is pályára lépett. Két ügyességi versenynek, a zsákoló és a tripladobó viadalnak új névadó támogatója van a sportági ruházatokat forgalmazó grosbasket.hu webáruház "személyében", ráadásul néhány résztvevő büntetődobásban összemérhette tudását a korábbi legendás, sokszoros válogatott, többszörös magyar bajnok, most már edzősködő Boros Zoltánnal - és akadt is, aki azzal büszkélkedhet, hogy le is győzte a korábbi legendás játékost.

A jubileumi rendezvényen a meglepetésprogram, s egyben a fénypont is a nemzetközi hírű Face Team akrobatikus bemutatója volt.

A következő rendezvényre június 1-én kerül sor Veszprémben, nevezni május 30-án éjfélig lehet a jól ismert www.streetballnet.hu oldalon.

 

Fotó - Streetball Challenge Hungary facebook 

Vármegyei szövetségek