2018/2019 - DVTK Akadémia – Széchenyi Kosárlabda Akadémia 71-51
10
May
2019
2018/2019 - DVTK Akadémia – Széchenyi Kosárlabda Akadémia 71-51
2019. május 10.  |  20:00
Sokat, több mint két percet kellett várni az első pontra - Geleta Fanni révén a győriek törték meg a csendet. Az első negyedben egyértelműen a Széchenyi KA akarata érvényesült, folyamatosan növelte előnyét, a 6. percben már tízzel vezetett (2-12). A folytatásra azért felocsúdtak a miskolciak, és Simon Virág utolsó másodpercben dobott duplájával négyre csökkentették a hátrányukat.

A második negyedre is lendületben maradt a DVTK, amely a 13. percben utolérte ellenfelét (19-19). Nagyon jól jött ekkor a győrieknek Bogdán Réka gyönyörű triplája, amelynek köszönhetően ismét elkapták a fonalat, betalált Ferenczi Kata is. De nem adták fel a miskolciak, akiket Simon Virág kiváló játékkal repített (14 pontnál járt) - a nagyszünetre végül náluk volt az előny.

Peitl Fruzsina perceit hozta a harmadik negyed eleje, a miskolciak játékosa zsinórban öt pontot szerzett, miközben csapata csak kettőt kapott, így tovább nőtt a DVTK előnye. Mihály Emma szép hármasával négyre csökkent a különbség (42-38), de hiába iparkodtak a győriek, ennél közelebb nem tudtak kerülni. Sőt, miután a negyed hajrája abszolút Márkuszéké volt, úgy tűnt, hogy ebben a tíz percben el is döntötték a meccset.

A tizenöt pontos hátrányból nem is volt visszaút a Széchenyi KA számára. Teljesen elkedvetlenedtek a győriek (érthető), így aztán az első pontjaikat csak az ötödik percben dobták az utolsó negyedben. A miskolciak viszont nem lassítottak, ennek pedig az lett a végeredménye, hogy jelentős különbséggel, kereken húsz ponttal győztek.

Tóth Viktor (DVTK Akadémia): A tét rányomta a bélyegét a mérkőzésre. Ha nem is szép játékkal, de hatalmas akarással és küzdéssel szerencsére sikerült nyernünk. Gratulálok a Győrnek, nagyot harcolt!

Tullner Krisztián (Széchenyi Kosárlabda Akadémia): Az ellenfél behúzódott csigaházába, és harminc percen keresztül zónázott. Az eredményesség is fontos, de! Sajnos nem tudtunk mit tenni, pontatlanok voltunk, és sok labdát eladtunk. Fiatal csapatunkra továbbra is nagyon büszke vagyok. Holnap új nap, új esélyek. Hajrá, Győr!

Vármegyei szövetségek