2018/2019 - Vasas Akadémia - Soproni Darazsak Akadémia 79-44
09
May
2019
2018/2019 - Vasas Akadémia - Soproni Darazsak Akadémia 79-44
2019. május 9.  |  20:45
Magabiztos győzelmet aratott a Vasas Akadémia a Soproni Darazsakkal szemben, ezzel pedig megszerezte második győzelmét is a csoportban.

Kiegyenlítetten és sok hibával indult a Vasas-Sopron találkozó, a negyed felénél 6-6 állt az eredményjelzőn. A folytatás is szorosan alakult, 12-12-es állás után viszont a Vasas elkezdett elszakadni ellenfelétől, Kun és Kuncz pontjaival 7 pontos előnyre tett szert a fővárosi együttes. A negyed vége 22-17 lett a Vasas javára.

A Sopron kezdte jobban a második negyedet, 24-22-re zárkózott Czirják Szilvia csapata. Innentől megint a Vasas percei következtek, Dúl 2+1-gyével pedig 10 pontra nőtt a differencia (32-22). A félidei szünetre 36-23-as Vasas-vezetésnél vonultak a csapatok.

A szünet utáni háromperces kosárcsendet Kuncz Petra törte meg egy ziccerrel, melyre Gottschling Petra válaszolt szintén közelről. Innentől újra a Vasas dominált, jó helyzetkihasználással fokozatosan növelték előnyüket Kunék, a negyedet 19-8-ra megnyerve kevés nyitott kérdést hagytak az utolsó tíz percre.

A negyedik negyedben sem változott a játék képe, a Vasas tovább növelte előnyét a Soproni Darazsakkal szemben, és megszerezte második győzelmét is a Nemzeti Kadett Leány „A" Döntőben.

Deák Éva (Vasas Akadémia): Nehezen indult a mérkőzés. A Sopron fiatal csapata derekasan helyt állt az első félidőben. A második félidőben aztán elnyílt az olló. Gratulálok a csapatomnak a mai teljesítményhez!

Czirják Szilvia (Soproni Darazsak Akadémia): Sajnos nem tudtunk ma a Vasas sebességén kosárlabdázni! Nagyon kijött a fizikális különbség a két csapat között.

Vármegyei szövetségek