2018/2019 - Szolnoki KA - Kosárlabda Akadémia Pécs 78-70
07
Apr
2019
2018/2019 - Szolnoki KA - Kosárlabda Akadémia Pécs 78-70
2019. április 7.  |  15:20
A döntő záró napján az első mérkőzés a hetedik hely sorsáról döntött, ezen a Szolnok és a Pécs mérkőzött egymás ellen. A felek két nappal ezelőtt már összecsaptak a csoportmérkőzések során, akkor óriási csatában, hosszabbítás után a pécsiek diadalmaskodtak három ponttal. A hazaiaknál sérülés miatt nem szerepelt Csornai B. és Orbán, Gilszki viszont vállalta a szereplést.

Pallai triplájával indult a mérkőzés, a pécsiek három elrontott büntetővel kezdtek. Vukas is dobott egy hármast, ezzel 5-6-ra alakítva az állást. Jobban ment a Pécsnek ezekben a percekben, sikerült öt pontos előnyre szert tenniük. Bella sikeres triplája és Ficsór ziccere után visszajött azonban egálra a Honti-legénység (17-17). Arabo vezetésével két ponttal vezettek a szolnokiak az első negyed után (25-23).

Felváltva estek a kosarak a második negyedben, elhúzni azonban egyik csapat sem tudott. A szolnokiakat szemmel láthatóan fűtötte a visszavágás vágya, de a baranyaiak is szívósan küzdöttek. Ahhoz képest, hogy ez a mérkőzés az utolsó két helyezést döntötte el, a csapatok presztízst csináltak belőle, jó volt a meccs! A negyed utolsó perceiben viszont nagy volt a kapkodás a csapatok részéről, 37-32-nél időt is kért a Pécs. 39-34-re vezettek Pallaiék húsz percet követően.

Két gyors pécsi kosárral indult a folytatás, melyre Pallai egy zsákolással válaszolt (41-38). Arabo két közelijével tízzel ment a Szolnok a 26. percben (52-42). A pécsi időkérés viszont jót tett Váitséknak, gyorsan berámoltak utána öt pontot. Pallai és Váits felelt a pontokért ekkor a feleknél. Csomós három büntetője és Fekete triplája zárta a harmadik felvonást (59-53).

Pallai hármasa nyitotta a záró etapot, a pécsiek három perc után találtak be, akkor viszont Borsos 2+1-es kombinációjával. 67-58-nál újabb pécsi időkérés következett, öt perc volt vissza a mérkőzésből, viszont még nem volt lefutott a mérkőzés. A pécsiek visszaálltak emberfogásra. Gilszki zsákolt egyet, 71-63-ra módosítva ezzel az állást, két és fél perc volt hátra. Kijött a Pécs egész pályára, a hazaiak azonban türelmesen járatták a labdát, 39. perc: 76-68. Az utolsó percben esett még pár kosár mindkét oldalon, a szolnokiak viszont megőrizték előnyüket, és 78-70 arányban megnyerték a mérkőzést.

Ezzel a hazaiak a hetedik, míg a pécsiek a nyolcadik helyet szerezték meg.

Honti Viktor: Gratulálok a csapatomnak az egész éves teljesítményéhez! Mindenkit sikerült legyőznünk ebben az évben, valakit oda-vissza. Nagyobb reményekkel jöttünk az országos döntőre, de nem úgy sikerült a második napunk, ahogyan elterveztük. Sajnos azt kell, hogy mondjam, ez bármelyik csapattal előfordulhat. Innentől kezdve nagyon nehéz volt motivációt találni a gyerekeknek és az edzőknek egyaránt, de ez ma sikerült. Abszolút motiváltan és harcosan, agresszívan, győzni akarva léptünk a pályára, és sikerült legyőznünk a Rátgéber Akadémia csapatát. Köszönöm az egész éves munkát a srácoknak!

Ivica Mavrenszki: Először is gratulálni szeretnék a Szolnoknak a győzelemhez! Jól kezdtük a mérkőzést, azonban nagyon hamar elvesztettük a kontrollt a saját játékunk felett. Rengeteg büntetőt is hibáztunk, és későn reagáltunk a szituációkra. Jobban játszottak nálunk a hazaiak, és megérdemelten nyerték meg ezt a mérkőzést. Rengeteg tanulsággal szolgált ez a torna számunkra, amelyeket le fogunk vonni otthon. Nincs mese. dolgozni kell tovább. Köszönjük, hogy itt lehettünk!

Vármegyei szövetségek