Tudtam, hogy be fogják dobni a lányok - interjú Angyal Barbarával
11
Mar
2019
Tudtam, hogy be fogják dobni a lányok - interjú Angyal Barbarával
2019. március 11.  |  21:15
Tegnap a Csata DSE Vasas Akadémia elleni sikerével ért véget a Leány Junior Országos Döntő. A finálé legértékesebb játékosának Angyal Barbarát választották, akivel már találkozhattak olvasóink a Hunbasket hasábjain - ezúttal főként a most lezárult tornáról kérdeztük, de szóba került a közeljövő is.   


Először is gratulálni szeretnénk a bajnoki címhez, remek fináléban múltátok felül a Vasast. Miben látod a siker okát?

Legfőképp abban, hogy egy csapatként álltunk ki a pályára, csapatkent védekeztünk, ebből jöttek a szép támadásaink.

 
Megismétlődött a tavalyi döntő, a két csapat jól ismeri egymást. Mire hívja fel ilyenkor külön a figyelmet az edző?

Igen, meg se tudnám számolni, hányszor játszottunk már a Vasassal a döntőben, mindig izgalmas csatákat vívtunk. Ez az utolsó főképp az volt annak ellenére, hogy a második félidőben jól őriztük azt a 8-10 pont különbséget - tudtuk, hogy ezt a pár pontot nagyon hamar vissza lehet szerezni. Mint minden meccs előtt, most is megbeszéltük, kire kell különösen odafigyelni, hogy ne tudjon sok pontot dobni, és az egyéni elvárásokat is elmondta Krisztián (Tursics Krisztián vezetőedző – a szerk.).  


21 pontos, 10 gólpasszos teljesítményeddel igazi motorja voltál a csapatnak, kulcspillanatokban is voltak remek megmozdulásaid. Hová tennéd ezt az MVP címet eddigi pályafutásod eredményei között?


Ez egy nehéz kérdés. Úgy gondolom, egy ilyen statisztikához nagy szükség van egy remek csapatra. Mi egy jól dobó csapat vagyunk, ennek is köszönhetem a 10 gólpasszom - odapasszoltam a labdát, mert tudtam, hogy be fogják dobni a lányok, és így is lett. Mivel rangidős vagyok ebben a csapatban, el is várták tőlem, hogy szépen irányítsam a társakat.


Dombai Réka személyében az ellenfélnél pattogtatott a női A csoport egyik legjobb pontszerzője. Rá hogyan készültetek?

Igen, egy nagyon ügyes lányról van szó, külön hangsúlyt fektettünk rá. Julcsi (Boros Júlia, akinek édesapja, Boros Gábor, és nagybátyja Boros Zoltán is Nb I-es kosaras volt) kapta a megtiszteltetést, hogy védekezzen rajta. Nagyon büszke vagyok rá, mert szerintem jól megoldotta a feladatát, és ezen felül támadásban is nagyon szép megmozdulásai voltak. Mikor ő pihent, a többiek is szépen védekeztek Rékán.
  

A Junior Döntő letudva, hogyan tovább? Mik a szezon további részére a célok, illetve hogy alakul majd a nyarad?

Játszom NB I/B-ben, ott elég sok játéklehetőséget kapok - előbb ott kell produkálnom, hogy több szerephez jussak az A csoportban. A felnőtt csapattal célunk volt a playoffban játszani, ez sikerült - reméljük, még feljebb tudunk lépni év végére, mint a 7. hely. Nyáron pedig Petivel (Völgyi Péter szövetségi kapitány) lesz U18-as Európa-bajnokság és U19-es világbajnokság is. Remélem, visz majd magával. :)

Vármegyei szövetségek