Női Európa-Kupa: Ledolgozta tetemes hátrányát, továbbjutott a Szekszárd
30
Jan
2019
Női Európa-Kupa: Ledolgozta tetemes hátrányát, továbbjutott a Szekszárd
2019. január 30.  |  20:20
A női EuroCup nyolcaddöntőjének első felvonásán 77-60-as vereséget szenvedett a KSC Szekszárd, nehéz helyzetből várták tehát a tolnaiak a visszavágót. Jobban kezdtek a lengyelek, két perc játék után hat pontot szereztek válasz nélkül. Ez a 0-6-os állás tartotta magát egy ideig, a játékrész felénél aztán magára talált a Szekszárd, 9-8-ra már Studerék vezettek. Bár mindössze hárman találtak a gyűrűbe a hazaiak soraiból ez is elegendő volt, hogy megnyerjék a nyitó játékrészt Bálint Rékáék (15-10). 

Gereben Lívia büntetőjével nyolc pontra növelte előnyét a második felvonás első perceiben a tavalyi ezüstérmes KSC, egyre közelebb lopták a távolságot az odavágón összeszedett 17 pontos deficit felé (21-13). Gerebenre egy furcsa sportszerűtlen faultot fújtak a játékvezetők, a visszajátszás nem igazolta, hogy hozzáért volna ellenfeléhez a válogatott hátvéd - szerencsére nem zárkózott érdemben közelebb a Bydgoszcz (25-19). Őrizte előnyét a Djokics-csapat, sőt Eldebrink a dudaszó pillanatában vágott be egy trojkát - 3/4 távoli találatnál járt már a svéd hölgy -, amellyel kétszámjegyűre hízott a szekszárdi vezetés, nagyon fontos találat volt ez lélektanilag (39-28).

A fordulás utáni első percekben érdemi változás nem történt az eredményt illetően, itt is, ott is esett pár kosár. Eldebrink beszórta negyedik tripláját is, abszolút húzóembere volt a tolnaiaknak - egyre közelebb volt a hőn áhított 18 pontos különbség. Ez végül meg is lett, ki más, mint Eldebrink újabb kosarával - nagyot küzdött a Kadarka Brigád által hajtott Szekszárd (52-34). Átlépte a húszat is a differencia, de innen pár találattal a feljebb zárkóztak a vendégek - az utolsó negyedet elegendő volt mindössze egy duplával megnyerni, hogy meglegyen a továbbjutás (62-46). 

Pengeélen táncoltak a csapatok, négy perc játékot követően 69-53-at mutatott az eredményjelző. Theodoreánék tudtak előre lépni, 20 fölé növelték előnyüket a hajrához érkezvén, Studer hárompontosával már 26 is volt közte - óriásit játszottak a szekszárdi lányok (81-55). A végén kis híján a harmincat is elérte a differencia, a negyedik negyedben valósággal állva hagyták ellenfelüket Gerebenék - ledolgozták hátrányukat, és a 23 ponttal záró Eldebrink vezetésével megérdemelten jutottak be a női Európa Kupa legjobb nyolc együttese közé. 

 

Női EuroCup, nyolcaddöntő, második mérkőzés 
KSC Szekszárd - Artego Bydgoszcz  86-60 (15-10, 24-18, 23-18, 24-14)

Szekszárd: Eldebrink 23/15, Studer Á. 8/6, Gereben 15, Mansaré 2, Bishop 17/3.
Csere: Bálint 9/6, Dojkic 12, Theodoreán -, Kiss -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető! 

Vármegyei szövetségek