Férfi NB I: Kecskeméten debütál Cabezas
18
Jan
2019
Férfi NB I: Kecskeméten debütál Cabezas
2019. január 18.  |  16:30
Ma este hat órától a hatodik helyezett Pécset fogadja hazai pályán a tabellán második Egis Körmend. Mindkét csapat vereséggel hangolt a találkozóra, a piros-feketék Fehérváron szaladtak bele a késbe, míg a baranyaiaknak Sopronban nem volt esélyük. Lesz miért törleszteniük a vasiaknak, ugyanis ősszel 97-80-ra nyert Csirke Ferenc együttese. A találkozón debütál a vendégek új igazolása, a Szombathelyről, Szolnokról és a Vasasból már ismert kanadai center, Ryan Wright, Simon Kristóf viszont sérülés miatt hiányzik. Az összecsapást az M4 Sport Televízió élőben közvetíti.

A kilencedik a tizenegyediket fogadja Kecskeméten, de annyira sűrű a mezőny, hogy adott esetben este a lila-fehérek akár a felsőházat érő ötödik helyre is ugorhatnak, de akár még helyet is cserélhet egymással a két gárda… A mérkőzés kuriózuma, hogy Carlos Cabezas személyében világ- és Európa-bajnok spanyol kosaras léphet pályára a Messzi István Sportcsarnokban.

A Sopron szolgáltatta a bajnokság egyik legnagyobb meglepetését azzal, hogy október 13-án, 82-81-re legyőzte a regnáló bajnok Szolnokot. A listavezető piros-feketéket emiatt érthetően fűti a visszavágás vágya, ha viszont újra Dénesék nyernének, akkor egyedül mondhatnák el magukról azt, hogy oda-vissza legyőzték az Olajt az alapszakaszban. Sztrahinja Milosevics biztosan nem lép pályára, Jaylin Airington játéka pedig kérdéses.

Az Atomerőmű SE fogadja a Naturtex-SZTE-Szedeákot. Mindkét csapat felemásan teljesített az elmúlt hetekben, de egyre inkább úgy néz ki, hogy elkezdtek kilábalni a felek a gödörből. Október közepén a paksiak örülhettek, akkor egy ponttal, 64-63-ra nyertek Szegeden. Az ASE színeiben Julian Norfleet hazai pályán is bemutatkozhat, valamint LaDontae Henton debütálására is sor kerülhet. Elingsfeld János és Medve Máté azonban betegséggel bajlódik, influenzások mind a ketten. Bojan Trajkovszki pedig a térde miatt hagyott ki edzéseket, míg Horváth Kristófnak derékbántalmai vannak.

Zsinórban aratott négy győzelmével jelenleg a tabellán harmadik Falco van a legjobb formában a mezőnyből, ám most az életéért küzdő, holtversenyben utolsó előtti Kaposvár otthonába látogat, ahol az elmúlt években nem sok babér termett a vasiaknak. A mérkőzés érdekessége, hogy a somogyiaknál debütál az az Alekszandar Pustahvar, aki korábban közel két és fél szezont húzott le a sárga-feketéknél. Váradi Benedek egész héten nem edzett, vírusos betegség miatt ágynak dőlt, Juvonte Reddic egészen biztosan nem játszik egy térdsérülés miatt. Az orvos javaslatára hétfőig pihennie kell. Evan Bruinsma a tegnapi edzésen bokasérülést szenvedett, szereplése kérdéses.

A jászberényiek parádés formában vannak, míg a Debrecen idáig nyeretlen idegenben. Külön pikánssá teszi a találkozót, hogy a DEAC egyetlen hazai vereségét a bajnokság első körében éppen a Jászberény ellen szenvedte el. Úgy tűnik, hogy Daniel Amigo vállalni tudja a játékot a vendégeknél.

Vasárnapra egy találkozó marad, melyen az ötbe igyekvő Zalaegerszeg a sereghajtó Serco-TF-BP-t fogadja. Előbbi csapat három, utóbbi négy forduló óta nyeretlen. Az egyik sorozat biztosan megszakad.

Férfi NB I. A-csoport, 16. forduló
KTE-Duna Aszfalt - Alba Fehérvár (péntek 18:00)
Egis Körmend - Pécsi VSK-VEOLIA (péntek 18:00)
Szolnoki Olaj KK - Sopron KC (szombat 18:00)
Kaposvári KK - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (szombat 18:00)
Atomerőmű SE - Naturtex-SZTE-Szedeák (szombat 18:00)
JP Auto-JKSE - DEAC (szombat 18:00)
Zalakerámia ZTE KK - Serco-TF-BP (vasárnap 18:00)

Vármegyei szövetségek