Női NB I: Diósgyőrben folytatja a Sopron
12
Jan
2019
Női NB I: Diósgyőrben folytatja a Sopron
2019. január 12.  |  12:15
A 13. fordulóval folytatódnak a küzdelmek a női élvonalban. A bajnoki tabella utolsó helyén álló, színtiszta magyarokkal felálló, eddig mindössze egy győzelmet jegyző MTK Budapest a középmezőnyben tanyázó PEAC-Pécset fogadja az Acsády Ignác utcai csarnokban. A két csapat 2012 óta 12 mérkőzésen találkozott egymással, mindet a baranyaiak nyerték. A vendégeknél először léphet pályára a Barnai Judit távozása miatt igazolt légiós-center, Alyssia Brewer.

Szombat este alsóházi rangadót játszik egymással az azonos mérleggel (3-9) álló PINKK Pécsi 424 és a Vasas Akadémia Kozármislenyben. Az alapszakasz első mérkőzésén, decemberben 70-59-re a fővárosiak nyertek. A Vasas a Győr elleni papírforma-vereséggel kezdte a 2019-es évet, a mérkőzés utolsó negyedében Sara Heljic erősebb agyrázkódást szenvedett, rá biztosan nem számíthat Földi Attila vezetőedző.

Miskolc ad otthont a hétvége rangadójának, vasárnap délután fél öttől a második helyezett, Európa Kupában menetelő DVTK a listavezető, Euroliga bravúrok sorát bemutató Sopront fogadja. A címvédőnél még nem léphet pályára a térdsérüléssel bajlódó válogatott center, Határ Bernadett. Októberben sima, 82-65-ös soproni siker született.

A Diósgyőr elleni bravúrja után az idén gyengébben muzsikáló, utolsó előtti helyen szerénykedő Cegléd vendége lesz vasárnap a ZTE NKK. A hazaiak játékoskeretében alapos változások történtek: a novemberben Izlandra hazatérő Helena Sverrisdottir és a nemrég Spanyolországba szerződő Leia Dongue helyére Licskai Zsófiát és a 29 éves, 193 centis, U19-es világbajnok centert, Vicki Baugh-ot igazolták le a Pest megyeiek.

A 2019-es év első hazai mérkőzésére készül a Magyar Kupa-győztes Atomerőmű KSC Szekszárd, amely az NKE-Csatát fogadja vasárnap. Zseljko Djokics lányai múlt héten a PEAC-ot verték magabiztosan, akárcsak az újonc idegenben az MTK-t. Érdekesség, hogy a két csapat a február végi Magyar Kupa negyeddöntőjében is találkozik egymással Győrben. A fővárosiak pénteken két új játékos érkezését is bejelentették: a Pécsről távozó Barnai Judit és a macedón Jelena Antics is a Tursics Krisztián csapatát erősíti. Utóbbi várhatóan pályára is fog lépni a rangadón.

A bronzérmes Győr az egyetemi csarnok szombati foglaltsága miatt a szokottnál később, vasárnap játszik a kilencedik helyezett BEAC-cal. A klub korábbi játékosa, Laklóth Anna először tér vissza ellenfélként a zöld-fehérekhez.

Női NB I. A-csoport, 13. forduló

MTK-Budapest - PEAC-Pécs (szombat 18:00)
PINKK-Pécsi 424 - Vasas Akadémia (szombat 19:00)
Aluinvent DVTK - Sopron Basket (vasárnap 16:30)
VBW CEKK Cegléd - ZTE Női Kosárlabda Klub (vasárnap 17:00)
Atomerőmű KSC Szekszárd - NKE-Csata (vasárnap 17:00)
CMB CARGO UNI Győr - ELTE BEAC Újbuda (vasárnap 19:00)

Vármegyei szövetségek