Férfi NB I: Az újonc a bajnokot fogadja
30
Dec
2018
Férfi NB I: Az újonc a bajnokot fogadja
2018. december 30.  |  11:15
Jeles dátum lesz 2018. december 30. a Serco-TF-Budapest számára, a bajnoki újonc ugyanis az év utolsó előtti napján a címvédő Szolnoki Olaj KK-t fogadja. A sereghajtó eddig egy győzelmet szerzett, a listavezető pedig eddig mindössze egyszer veszített.

A forduló legnagyobb rangadóját a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban rendezik vasárnap este, ahol a Zalaegerszeg két bravúrgyőzelemmel a háta mögött fogadja az Egis Körmendet, amely legutóbbi kilenc bajnokijából csak egyet veszített el, azt is a Szolnoki Olaj KK otthonában. A hazaiak rotációja bővül, hiszen ezen a rangadón mutatkozik be C.J. Fuller, aki a héten csatlakozott a zalaiakhoz.

Jól jött a karácsonyi pihenő a Szegednek, nagyon kellett már a győzelem Andjelko Mandics együttesének, amely hat vesztes mérkőzés után, csütörtökön 96-89-re verte a Sopront. A Falco könnyedén lépett át az újonc TF-en, de korántsem lehet nyugodt az év végi kirándulás miatt, ugyanis az elmúlt években a sárga-feketék nem győzni jártak Csongrád megyébe. Ez legutóbb közel hét éve, 2012. február 19-én sikerült nekik, még Bencze Tamás irányításával, amikor Kálmán László, Chad Timberlake és Djordje Pantelics is náluk játszott. A hazaiaknál Wirth Ádám biztosan nem játszik, Alekszandar Ponjavics helyzete javult, de még kérdéses a szereplése.

Jó meccsre van kilátás az Oláh Gábor utcában, ahol a helyiek a Pécset fogadják. Berényi Sándor együttese remekel hazai pályán, eddig csak a Jászberény tudott győztesen távozni Debrecenből, többek között a Körmend, a ZTE, a Falco és az Alba is kikapott. A baranyaiak parádésan kezdték a szezont, de aztán november közepén megtört a lendület, legutóbbi öt meccsükből négyet elveszítettek (Falco, Szolnok, ZTE és Paks). Matematikailag még egyik csapat sem biztosította be helyét a februári kupadöntőre.

Két rivális találkozik egymással az év utolsó előtti napján. A Paks is és a Kecskemét is hat-hatos mutatóval áll a tabellán, aki nyer, az egészen biztosan ott lesz a februári kupadöntőn. A tolnaiaktól Shannon Evanst Körmenden két technikai hiba után kiállították a játékvezetők, de a szabályok értelmében ez nem jelent automatikus eltiltást, így újra csatasorba állhat az amerikai légiós.

Az ötven százalékos mutatóval nyolcadik Sopron a zsinórban hat bajnoki vereséget elszenvedő Albát fogadja. A vendégek kudarc-sorozatuknak köszönhetően már biztosan csak külső szemlélői lesznek a 2019-es kupadöntőnek. Lóránték eddig ugyanannyiszor nyertek idegenben, ahányszor az SKC bukott a Novomatic Arénában (egyszer). Sopronban Dénes Gábor felépült, Fehérvárról azonban Peringer Balázs hiányozni fog.

A bajnoki címvédő, listavezető Szolnok otthonában megtört a remek szezont futó Jászberény lendülete, amely Djordje Pantelics hiányában is egál mérkőzést játszott a Tiszaligetben, de hat mérkőzés után kénytelen volt fejet hajtani az erősebb megyei rivális előtt. Hiába érkezett vissza a somogyiakhoz nemrég Emanuel Ubilla, legutóbbi három mérkőzésüket vele is elveszítették. Fekete Ádám csapata még nem nyert idegenben mérkőzést az idei szezonban.

Férfi NB I. A-csoport, 13. forduló
DEAC - Pécsi VSK-VEOLIA (vasárnap 17:30)
Sopron KC - Alba Fehérvár (vasárnap 18:00)
Naturtex-SZTE-Szedeák - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (vasárnap 18:00)
Zalakerámia ZTE KK - Egis Körmend (vasárnap 18:00)
JP Auto-JKSE - Kaposvári KK (vasárnap 18:00)
Atomerőmű SE - KTE-Duna Aszfalt (vasárnap 18:00)
Serco-TF-BP - Szolnoki Olaj KK (vasárnap 18:30)

Vármegyei szövetségek