Férfi NB I: A Körmend a Paksot fogadja
27
Dec
2018
Férfi NB I: A Körmend a Paksot fogadja
2018. december 27.  |  14:45
Karácsony után a 12. fordulóval folytatódik a férfi bajnokság alapszakasza. A Pécsi VSK - ZTE KK mérkőzést már korábban lejátszották.

A bajnokság két legjobb formában lévő együttese találkozik egymással a Tiszaligetben, érdekesség, hogy mindkettő Jász-Nagykun-Szolnok megyei. A címvédő, jelenleg is listavezető Olaj nyolcas, a feltörekvő, már negyedik JKSE pedig ötös győzelmi szériában van. A piros-feketék új légiósa, Nemanja Milosevics még nem csatlakozott a kerethez, a játékengedélye sem érkezett meg, így még biztosan nem fog játszani. Kérdéses Sztrahinja Milosevics és Jayling Airington játéka is, mindketten bokasérüléssel bajlódnak.

A hazai pályán még veretlen, második helyen álló Körmend a Paksot fogadja. Jó meccsre van kilátás, hiszen a tolnaiak az edzőváltás óta lendületbe jöttek, Schmidt Béla irányításával a DEAC-ot, az Albát és a Pécset is legyőzték. Az egyik oldalon Németh Ákos, a másikon Shannon Evans szereplése kérdéses.

A hazai pályán zsinórban négy győzelmet számláló DEAC fogadja a nemrégiben edzőváltáson áteső Alba Fehérvárt. Jesus Ramirez a FIBA EC-ben győzelemmel mutatkozott be az Alba élén, ám a legutóbbi bajnokin alulmaradt Zalaegerszegen, ez pedig sorozatban az ötödik veresége volt a csapatnak az A-csoportban.

Az újonc, viszont már nem nyeretlen Serco-TF-BP a hazai pályán még veretlen Falco vendége lesz. A sárga-feketék legutóbb kikaptak Jászberényben, így Váradi Benedekék feledtetnék a hétvégi kudarcot.

A három győzelemmel és nyolc vereséggel tizenkettedik Kaposvár az öt sikert és hat kudarcot számláló Kecskeméttel játszik hazai pályán. Mindkét csapat két forduló óta nyeretlen, a kérdés csak az, kinek a negatív szériája szakad meg csütörtök este? Luka Markovics már újra tudott edzeni a betegsége után, Forray Gábor viszont Mészáros Mátéra nem számíthat.

A hat meccse nyeretlen Szeged a Sopront fogadja. A tabella utolsó előtti helyén álló hazaiaknak már nincs esélyük bejutni a Magyar Kupa nyolcas döntőjébe, Sabáli Balázs együttese viszont a DEAC legyőzése után, továbbra is versenyben áll a kvalifikációért. A bokasérüléssel bajlódó Wirth Ádám hiányozni fog a Szedeákból.

Férfi NB I. A-csoport, 12. forduló:
Naturtex-SZTE-Szedeák - Sopron KC (csütörtök 18:00)
DEAC - Alba Fehérvár (csütörtök 18:00)
Szolnoki Olaj KK - JP Auto-JKSE (csütörtök 18:00)
Egis Körmend - Atomerőmű SE (csütörtök 18:00)
Kaposvári KK - KTE-Duna Aszfalt (csütörtök 18:00)
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Serco-TF-BP (csütörtök 19:00)

Vármegyei szövetségek