Férfi Egyetemi Bajnokság: Bajnokot vert a Debrecen
19
Dec
2018
Férfi Egyetemi Bajnokság: Bajnokot vert a Debrecen
2018. december 19.  |  13:30
Felső és alsóházi rangadókkal zárult az év a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság férfi keleti csoportjában. Az Eger Nyíregyházán nyert remek meccsen, a Debrecen pedig a tartalékos, a találkozót 4 játékossal befejező címvédő miskolci együttest győzte le egy olyan meccsen, amelyen mindkét gárda 100 pont fölé jutott. Az alsóházban a Szeged a NKE, a Debreceni Medikus pedig az ELTE együttesénél bizonyult jobbnak.

     

NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG, FÉRFIAK

 

Keleti csoport:

 

EKE Eger - Nyíregyházi ESE 87-95  (21-27, 18-24, 20-31, 28-13)

Eger, EKE Sportcsarnok 80 néző. V.: Sörlei, Lónáth.
EKE: Megyes, Mészáros 8/6. Steier 3/3, PAPP 15/6,  VARGA I. 28, Csere:  CSABÁK 10, Veress 4, Szicsák 8, CSÁKVÁRI 11, Szabó G.  Edző: dr. Váczi Péter
Nyíregyházi Egyetemi:  Bus 7/3,   Vida CZURA 26/12, OLÁH 26/9,  GÁSPÁR 15/3,. Csere: MOKÁNSZKI 14/9, DEMETER 6/6, Vaskó. Mb. edző: Oláh Zoltán
Mindenki a fedélzeten, a rangadóra mindkét csapatból minden kulcsjátékos rendelkezésre állt. A hazaiaknak
nehezen indult a mérkőzés, a  jó ritmusban játszó, jól dobó Nyíregyháza 6 pontos előnyre tett szert. A hazai csapatot a végül 28 pontos, 12 lepattanós dupla-dupláig jutó Varga Imre próbálta meccsben tartani. A következő negyedben továbbra se ült a tripla az egrieknek,  és a sok eladott labda sem könnyítette meg a hazaiak helyzetét. A  jóval pontosabban játszó és dobó, csapatként jobban működő nyíregyházi együttes szünetig 10, a 3. negyed végére pedig 20 pont fölötti előnyt szerzett. Az utolsó etapban az  egriek egy óriási hajrával megpróbálták megfordítani a mérkőzést -  feljavult a játékuk, s a végén 10 ponton belülre kerültek, de a vendégek az első három negyed jó játékával összességében megérdemelten nyertek a későn hajrázó egri együttes otthonában.  
dr. Váczi Péter: - Azt kell, hogy mondjam a triplák közötti százalék 
volt a döntő, a vendégek sokkal jobban dobták, mint mi. Későn  kezdtünk el védekezni, ez gyakorlatilag az utolsó negyedben volt olyan  minőségű amilyennek végig lennie kellett volna. Ha ezt hamarabb csináljuk az ellenfél is  hamarabb kifárad. Így egy fájó vereség lett a vége, de ez a meccs három játékvezetőt is elbírt volna. 
Oláh Zoltán: - Gratulálok a csapatomnak. Igen küzdelmes mérkőzés volt,. Örülök annak, hogy mindenkit tudtam játszatni, és mindenki hozzátette, amit elvártam tőle. Az ellenfelet tudtuk milyen erőt képvisel, elég  agresszív, és hajrában vissza is tudott jönni az Eger, igen értékes győzelmet arattunk.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_univk_595

 

Debreceni Egyetem - Miskolci Egyetem 105-101 (25-33, 25-22, 34-21, 21-25)

Debrecen, 30 néző. V.: Hegedűs, Fülöp
Debrecen:  KOZÁK M 21/3, POLLÁK 12/6, KOZÁK B 13/3, ASSZÚ 19/3 GÁSPÁR 13/3. Csere:  Szűcs M 14/3, Oláh 2, Zsuga 3, Szűcs B 2, Szekeres 6. Edző: Kovács Adrián
Miskolc: ORLICZKI M.  10/3, Tóth B. 4, KOPASZ 20/9, SZANYI 20/12, LIPPAI 37. Csere:  Szőke 6, Hartmann, Szepesi 4. Edző: Drahos Gábor
Jó iramú játékkal  kezdődött a rangadó, az első negyedben nagy dobópárbajban fej-fej mellett haladtak a  csapatok. Az etap végén néhány  szerzett labdának, s az azokból dobott könnyű kosaraknak köszönhetően a miskolci  egyetemisták pár pontos előnyt szereztek. A második felvonásban a debreceniek szépen kialakították a helyzeteket, de a pontos befejezés rendre elmaradt. A sokkal megfontoltabban, pontosabban játszó címvédő Miskolc előnye15. percben 15 pontra nőtt. A félidő hajrájában a hazai letámadásnak köszönhetően  - amely megzavarta a Debrecenbe egyéként több kulcsjátékosa nélkül érkező vendégeket - a különbség 5 pontra csökkent.

A fordulást követően nagy iramban  kezdődött a negyed, hazai triplával és szerzett labdákkal. A  debreceniek  jó védekezésük és támadásaik pontos befejezései révén  átvették a vezetést. A 27. percben a  miskolci Tóth Bencét a játékvezetők kiállították, miután reklamált egy elmaradt fújást. A negyedik negyedben több kipontozódás következtében a miskolci csapat négy főre fogyatkozott, de az extra napot kifogó Lippai Szabolcs vezérletével nem adta olcsón a bőrét, tapadt a hazai együttesre. A hajrában  Kozák Bertalan és  Pollák Balázs távoli dobásainak köszönhetően a debreceni egyetemisták  nyerték a remek ragadót.
Kovács Adrián: - Nagyon fáradtak vagyunk, mind a srácok, mind én. 
nagyon nehéz ennyi mérkőzés után ennyi bajnokságban koncentráltnak maradni. Ez elképesztően nagy erőfeszítést igényel, mind  mentálisan, mind fizikálisan. A srácok napról napra  megmutatják, hogy van bennük "kakaó" és elképesztően jó érzés egy ilyen közösségnek a részese lenni. Megyünk és dolgozunk további.
Drahos Gábor: - A TF-verő Debrecen otthonában nem számítottunk könnyű mérkőzésre, de büszke vagyok mind a négy játékosomra, akik befejezhették a mérkőzést. Négy ponttal kaptunk ki, úgy, hogy hiányzott Takács, Piukovics, Orliczki és Galló. Igy maradt a tisztes helytállás. Nagyon sok hibát vétettünk, de nem tudom érdemben befejezni ezt a mondatot.. Gratulálok a debrecenieknek, eredményesen játszották a játékukat.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_univk_596

 

 

Szegedi RSC - NKE SE 88-54   (22-12, 12-18, 27-11, 27-13)

Szeged, 50 néző. V.: Varga, Tóth
Szegedi RSC: KUBIK 2, HORVÁTH R. 20/6, Szűcs 8, MAYER 30/3, Liszkai 6.  Csere: Cvijin 4, Jegesi 3/3, Kereszty, Eperjesi 5, Kamenik, JÁHNI 10.  Edző: Szablics Péter
NKE SE: Kovács T. 6/6,  Marton 2, Obermann 13/3, Polgári 6.  KOVÁTS B. 25/3, Csere: Polyák 2. Edző: Szekeres Dávid
Nagy lendülettel kezdte a mérkőzést a hazai együttes, a kezdő játékosai közül mindenki betalált a nyitó negyedben. Az NKE főleg Kováts Bence pontjaival tartotta a lépést, mégis 10 pont fölé nőtt a játékrész végén a hazai előny. A második negyedben megtorpant a Szeged, a hazaiak 5  percig nem tudtak kosarat szerezni. Ez az eredményben is meglátszódott  az NKE átvette a vezetést, viszont sikerült rendezni a sorait a hazai  csapatnak, így 4 pontos előnnyel vonulhattak a szünetre. A második  félidőben Jáhni Bence és Mayer Ákos kezükbe vették az irányítást a  támadó oldalon, amire Polgári Bence és Kováts kosaraival próbált válaszolni az NKE, mégis 20 pontos hátrányba kerültek az utolsó negyed előtt. A záró részben már elfáradt a 6 játékossal kiálló vendégcsapat, így  előnyét tovább növelve biztosan  nyert a Szeged. Hazai részről Mayer (30 pont, 16 lepattanó) a fővárosiaktól pedig Kováts (25 pont, 11 lepattanó) jutott dupla-dupláig a találkozón.
Szablics Péter: - Az első félidőben nagyon dekoncentráltak 
voltunk, amit az ellenfél ügyesen ki is használt. Örülök, hogy a 
második félidőben ritmust tudtunk váltani és pár jó védekezéssel 
előnyt tudtunk kiharcolni! Gratulálok az NKE csapatának, nagyon okosan  és sportszerűen játszottak!
Szekeres Dávid: - Gratulálunk az ellenfélnek a megérdemelt 
győzelemhez. A csapatunk erőn felül teljesített, ez az első félidő 
eredményén meg is látszódott. Hatan voltunk, így teljesen reális az 
eredmény, de nagyon szépen küzdöttek a játékosok.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_univk_597

 

 

Debreceni Medikus SE - ELTE-BEAC   61-50   (11-9, 12-18, 15-10, 23-13)

Debrecen, 10 néző. V.: Nemes, Kisházi
Debreceni Medikus SE: Dudás 2, MLOCH 15, URBÁN 9/9, Csirpák 8, KOVÁCS G. 12. Csere: Bujdosó 6, Hegyi 2, Kovách, Veszprémy 5/3. Edző: Kovács  István
ELTE BEAC: MOLNÁR A. 15/3, Czimer 17/3, Kovács 1, Grajzel. Mayer 4,  Csere: Szeiller, Nagy 2, TORDA 11. Edző: Varga Zsolt
Apró késéssel indult a mérkőzés, a vendégek számára így nem volt 
lehetőség a bemelegítésre. Érdekes módon mindkét csapatot megzavarta  ez a helyzet, így borzasztóan lassan, rengeteg hibával indult a  küzdelem. Időnként egymást múlták alul a csapatok, a vendégek játszottak valamivel pontosabban, így előnyhöz jutottak. A hazaiak mindössze 23  pontot szerezni az első félidőben. A pár pontos előny nem nyugtatta meg a vendégeket, illetve a hazaiakat sem pörgette fel túlságosan a hátrány, így  továbbra is alig-alig esett kosár. Várható volt, hogy előbb-utóbb az  egyik csapatnál majd az amúgy elég szűkre szabott gólzsák, és  egy rohammal eldönti majd a maga javára a mérkőzést. Ez a fél végül a DMSE  gárdája volt, amely a találkozó addigi menetével ellentétben, nagyot javuló támadójátékkal  23 pontot dobott az utolsó negyedben, s végül jó hajrájával  viszonylag simán nyerték a mérkőzést.
Kovács István: - A csapatom játékát látva sajnálom mindazokat, akik  jelen voltak  mérkőzésen. Nyertünk, de ezen kívül semmi más pozitívumot nem tudok elmondani.
Varga Zsolt: - Keveset melegítettünk, de szerencsére ez nem érződött a  játékunkon, a harmadik negyedig jól menedzseltük a mérkőzést. A negyedik  negyedben azonban olyan hullámvölgybe kerültünk, amiből nem tudtunk  felállni. Gratulálok az ellenfélnek.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_univk_598

 

 

Debreceni Egyetem - Szegedi RSC 122-73 (30-22, 30-11, 35-18, 27-21)

Debrecen, Móricz Zs. krt. 30 néző V.: Kokas, Fülöp
DEAC: CSOMOR 25/9, POLLÁK 14/6,  Berzi 4, Szekeres 9/3. OPRE 14/6. Csere: ZSUGA 11/6, Nemes 4, Orosz 2, SZŰCS M 17/9, KOZÁK M. 16/6, Szűcs B 4, Gólya 2. Edző: Kovács Adrián
Szeged: HORVÁTH R.  19/3, Kubik 5, Szűcs A. 11/3, Mayer 11, Liszkai 10. Csere: Eperjesi 6, Kereszty 7, Cvijn 4. Edző: Szablics Péter
Opre Roland kosarával kezdődött az idei utolsó mérkőzés. A debreceni csapat egész pályás védekezését ügyesen átjátszva a szegediek rendre kosárral fejezték be támadásaikat.  Szerzett labdainak köszönhetően a kosarakban gazdag negyed végén hazaiak pár pontos előnyre tettek szert. A második játékrész elég egyoldalú volt, végére közel 30 pontos előnyre tett szert a hazai csapat, agresszív letámadó védekezésének köszönhetően.
A szünet után a hazaiak kosarával kezdődött a negyed. A továbbra is harcosan védekező hazai csapat rendre szerzett labdákból dobott könnyű kosarakat és tovább növelte előnyét, s  el is döntötte a találkozót.
A záró negyed az elsőhöz hasonlóan nagy dobópárbajt hozott,  a debreceni gárda a két középső szakasz remek játékával nagy különbségű győzelmet aratott a szegedi egyetemisták ellen.
Kovács Adrián: - Jól szolgálta a felkészülésünket a mérkőzés, főleg támadásban tudtunk több mindent gyakorolni. A védekezésünk nem volt az igazi. Megyünk tovább, karácsonykor sincs megállás, készülünk a következő mérkőzésre.
Szablics Péter: - Jobb ellenféltől sosem szegyen kikapni. Szerettük volna ezt a mérkőzést arra használni, hogy taktikai dolgokat meg tudjunk oldani egy szervezettebb csapat ellen. Sokat kell még fejlődnünk, sok butaságot is csináltunk a meccsen, de próbáltunk hajtani és a szívünk a helyén volt. Gratulálok az ellenfélnek. Nem vagyok teljesen elégedett, de büszke vagyok a csapatomra.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_univk_581

       

   

Fotó: EKE Eger



Vármegyei szövetségek