Férfi NB I: Újabb győzelmével már negyedik a Falco
14
Dec
2018
Férfi NB I: Újabb győzelmével már negyedik a Falco
2018. december 14.  |  22:45
Újabb győzelmével már negyedik a Falco

Hóesés ide, vagy oda, a vendégeket természetesen ezúttal is elkísérte maroknyi, ám annál lelkesebb szurkolótábora. A Falco a beteg Curry nélkül, négy légióssal állt fel.

Alig telt el tizenöt másodperc, Váradi máris teljesen üresen találta magát a palánk alatt, és meg is szerezte csapatának a vezetést, majd Pustahvar süllyesztette el a meccs első hármasát, Reddic pedig „visszapöcizte" Norfleet kimaradt ziccerét. Dramicsanin hiába dobhatott hármat, csak egyszer talált be a büntetővonalról. Nem úgy Norfleet, aki kintről tett hozzá a különbségre (10-1). Forray 14-4-nél kért először időt. Meglepő módon átjáróház volt a KTE védekezése, szinte minden hazai akció ponttal ért véget. Dimics négy és fél perc alatt három hibát szedett össze. Állandósult a különbség, Wittmann és Dramicsanin tartotta a lelket a vendégekben, az első negyed után 29-21 volt az állás.

Karahodzsics büntetőire 6-0-val válaszolt a Falco, két és fél perc után Forray ismét időt kért. Hiába, a vasiak a remeklő Pustahvar-Balmazovics duó vezérletével már tizenkilenccel is vezettek (49-30), igazi csapatként funkcionáltak, míg a Kecskemét tovább sem találta a fonalat. Szívósan védekeztek a sárga-feketék, aminek nem találták ellenszerét Wittmannék. A félidőben 51-32 állt a táblán.

Nem telt el három perc, és Pustahvar büntetője után elérte a húszat a különbség. Magára talált Djeraszimovics, aki kis túlzással átaludta az első félidőt, tizenkettőig (56-44) visszajöttek a lilák, a 27. percben először kért időt a Falco. A 29. percben Green megkapta negyedik hibáját, de ekkor már „csak" tíz volt a különbség. Reddic centergóljaival tartotta tisztes távolságban ellenfelét a Falco, Dimics hármasával hosszú idő után benézett tízen belülre a KTE. Sportszerűtlent fújtak Váradira, Dimics értékesítette mindkét büntetőjét, egyértelműen visszajött a meccsbe a Kecskemét, 65-58-ról indult a záró felvonás.

Teljesen megzavarodott a Falco, Djeraszimovics tizennyolcadik pontját szerezte meg pillanatok alatt, Dramicsanin ziccere után pedig háromra zárult az olló. Rendet tett a szünetben a fejekben Forray Gábor, hiszen a második félidőre egy sokkal agilisabb Kecskemét jött ki, igazi önmagukat idézve, minden labdáért küzdöttek-másztak a vendégek. Közel négy percet kellett várni, mire Balmazovics révén betaláltak a hazaiak, Váradi hamar hozzátett egy középtávolit, a negyed derekán, 69-62-nél jött a kecskeméti timeout. Háromig zárkóztak a Bács-Kiskun megyeiek. Izgalmasan alakult a hajrá, Dimics 71-66-nál előbb mindkét büntetőjét elrontotta, majd mindkettőt bedobta. Teljesen impotenssé vált a Falco támadásban, de mindkét oldal rontott, majd 19.8 másodperccel a vége előtt Bíró büntetőzhetett. Mindkettőt a helyére küldte(73-68), időt kért a Kecskemét. Dramicsanin bevágta, Váradival szemben faultoltak. Az elsőt kihagyta, a másodikat bedobta. Utolsó idejét kérte ki a KTE. Dramicsanin dobhatott, csak egy ment be, de utána Wittmann rontott. Hiába adta el a labdát a Falco, így is nyert. A második féldiőben mindössze 23 pontot kapott a Kecskemét, kevesebbet, mint az első negyedben, és majdnem ugyanannyit, mint a második negyedben - írta a BB1.hu.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - KTE-Duna Aszfalt 74-71 (29-21, 22-11, 14-26, 9-13)

Szombathely, Aréna Savaria, 2480 néző
V.: Győrffy P. A., Jakab L., Kulcsár T. (Fekete L.)

Falco: Norfleet 5/3, Váradi 12, Balmazovics 18/6, Pustahvar 8/3, Reddic 17. Csere: Bíró 9/3, Tóth 5.

KTE: Wittmann 13/9, Green 2, Djeraszimovics 20, Dramicsanin 19/6, Karahodzsics 4. Csere: Molnár M. 2, Dimics 9/3, Mészáros 2, Kucsera.

Kipontozódott: Norfleet, Bíró.

 

Simán verte a DEAC a Zetét

A bajnokság tizedik fordulójában a DEAC a Zalaegerszeget látta vendégül az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

4-0-val indította a találkozót a ZTE, Ivosev szerezte meg a hazaiak első pontjait, rögtön egy 2+1-es akcióval köszönt be. Eleinte kiegyenlített volt a játék, ám ahogy haladt előre a mérkőzés, egyre inkább kezdte átvenni az irányítást Berényi Sándor együttese. A Dugat-Borisov duónak nagyon ment a játék, Manigat tripláját követően pedig már kilenc volt közte (23-14). 25-18 után igazi triplazápor alakult ki, Manigat után Papp volt eredményes, de Dugat is betalált, a negyed végére pedig nyolccal vezetett a DEAC (31-23).

Thompson távolijával folytatódott a küzdelem, nem sokkal később Manigat válaszolt, Borisov kettese után pedig kétszámjegyű volt a differencia (36-26). Omenaka nagyszerűen szállt be a meccsbe, volt egy látványos blokkja, majd óriásit zsákolt (38-28). Megakadt a hajdúságiak szekere, több pontatlan támadásuk is akadt, ezt pedig kihasználta Bencze Tamás csapata, Agafonov nagyszerűen játszott, vezérletével feljött kettőre a ZTE (40-38). Amigo megrázta magát a félidő hajrájára, öt pontot szerzett az argentin, a DEAC pedig 7-2-vel zárta az utolsó másfél percet (47-40).

Manigat harmadik trojkája nyitotta a találkozó második felét, ám Ware és Thompson kosaraival gyorsan ötre zárkóztak a vendégek (50-45). Összekapta magát a Debrecen, jól működött a védekezése, a különbség pedig megint visszaállt tíz pontra (55-45). Állandósult a Borisovék magabiztos vezetése, hátra azonban még nem dőlhettek. Nem tudtak zárkózni a zalaiak, Bencze Tamás magához is rendelte övéit (66-54). Manigat triplájára Doktor felelt egy tempóval, 69-56-ot mutatott a tábla a záró felvonás előtt.

Nem tudta izgalmassá tenni az utolsó játékrészt a Zalaegerszeg, a hazaiak pedig gyorsan fel akarták tenni a pontot az I-re. Ennek szellemében kosárlabdázott Berényi Sándor csapata, öt perccel a vége előtt húszegységnyi volt a differencia (86-66). Csodát már nem tudott tenni a ZTE, 91-72-es végeredmény született - írta a BB1.hu.

DEAC - Zalakerámia ZTE KK 91-72 (31-23, 16-17, 22-16, 22-16)

Oláh Gábor utca Sportcsarnok
V.: Pálla Z., dr. Mészáros B., Goda L. (Bodrogváry I.)

DEAC: Dugat 14/6, Polyák 2, Borisov 25/3, Ivosev 10, Amigo 13. Csere: Manigat 20/18, Bognár 3/3, Omenaka 4, Velkey -, Kozák -, Tóth -, Kósa -.

ZTE: Ware 7/3, Thompson 22/9, Gliebov 2, Szabó 5/3, Agafonov 24. Csere: Papp 6/3, Durázi 2, Doktor 4, Gulyás -, Bagó -, Kis -.

 

Fotó - falcokc.com 

Vármegyei szövetségek