Férfi NB I: Jön a 10. forduló
14
Dec
2018
Férfi NB I: Jön a 10. forduló
2018. december 14.  |  14:30
Pénteken este DEAC - Zalakerámia ZTE KK mérkőzést rendeznek a férfi bajnokság 10. fordulójában. Berényi Sándor együttese 4-5-ös mérleggel a tizenegyedik helyen áll a tabellán, míg Bencze Tamás tanítványai 6-3-as mutatóval a felsőházat jelentő, negyedik pozíciót foglalják el.

A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a KTE-Duna Aszfaltot látja vendégül. Gasper Okorn együttese 5-4-es mérleggel az ötödik helyen áll, legutóbb az Albát győzte le 72-70-re, míg a lila-fehérek 5-5-ös mutatóval a hetedikek, múlt héten mindössze egy ponttal kaptak ki a Szolnoktól (70-71). A vasiakhoz visszatért Evan Bruinsma, akit november közepén sérvvel műtöttek meg, de a visszatérése még egy darabig várat magára.

A bajnokság egyik legnagyobb rangadója következik szombaton: a listavezető Szolnok a második helyezett Körmendet fogadja. Mindkét csapat parádés formának örvend: a bajnok hét-, a vasiak hat meccses győzelmi szériában vannak hazánkban. Hét közben viszont mindkét gárda vereséget szenvedett a nemzetközi porondon: az Olaj a Karsiyakától kapott ki a FIBA Europe Cup sorozatban, az MTE pedig Léván maradt alul. Még nincs új légiósa a bajnoknak, több kiszemelt is van, de egyelőre a tárgyalás fázisában járnak. Dragan Alekszics együttese ugyanazzal a kerettel fog tudni kiállni holnap is, mint szerdán. Jelen állás szerint Körmenden is sok a kérdőjel a kerettel kapcsolatban: Csorvási Milán az arcsérülése után elkezdett már edzeni, de még nem tudni, hogy holnap bevethető állapotban lesz-e, TJ Price és Oroszi Bence is kisebb sérüléssel bajlódik.

Szombaton este 18:00-kor az Alba Fehérvár az Atomerőmű SE-t fogadja. Braniszlav Dzunics együttese szerdán még FIBA Europe Cup mérkőzést játszott, s hosszabbításban 88-82-es vereséget szenvedett a bolgár Balkantól. Az ASE-nak a szünet alatt volt egy edzőmeccse, melyet hazai pályán 82-80-ra megnyert a Kaposvár ellen.

A harmadik helyezett Pécs a tizenkettedik Kaposvárt fogadja. A két gárda éppen felemás mérleggel rendelkezik: a baranyaiak hat győzelem mellett három vereséget szenvedtek el, míg a somogyiak három siker mellett hat kudarcot tudnak felmutatni eddig. A bajnoki szünet alatt azonban sok minden megváltozhatott, Fekete Ádám együttese ugyanis az Alba elleni bravúros győzelem után légióscserére szánta el magát: visszatért a korábbi közönségkedvenc Emanuel Ubilla, aki Kasey Sheperd helyére érkezett.

Hosszú szünetet követően a tizenharmadik helyen álló Naturtex-SZTE-Szedeák fogadja a tabella hatodik pozícióját elfoglaló JP Auto-Jászberényi KSE-t. A szünet előtt a szegediek zsinórban négy meccset veszítettek el, míg a JKSE sorozatban három meccset nyert - előbbi valamennyit idegenben, utóbbi pedig hazai pályán. Andjelko Mandics csapata hosszú időt követően játszik újra az Újszegedi Sportcsarnokban, legutóbb erre október 27-én került sor. Új játékossal is bővült a Szedeák kerete: a 27 éves Alekszandar Ponjavics nagyon tapasztalt, megjárta már az ABA Ligát és a francia élvonalat is. A vendégeknél Djordja Pantelics több mint egy hétig nem edzett vállsérülés miatt, de szombaton tudja vállalni a játékot. Ruják Bence bokája viszont nem teljesen egészséges, rá nem számíthat Lazics mester, valamint Szigedi Bencére sem.

Szombaton este 18:30-kor az újonc Serco-TF-Budapest vendégeként lép pályára a Sopron KC. Merim Mehmedovic együttese továbbra is nyeretlenül áll a tabella utolsó helyén, míg a Sopron 4-5-ös mutatóval a tizedik. Sabáli Balázs tanítványainak nincs még idegenbeli győzelmük a szezonban, más céljuk nem lehet, mint hogy holnap este megszerezzék az elsőt.

Férfi NB I. A-csoport, 10. forduló

DEAC - Zalakerámia ZTE KK (péntek 18:00)
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - KTE-Duna Aszfalt (péntek 19:00)
Naturtex-SZTE-Szedeák - JP Auto-JKSE (szombat 18:00)
Alba Fehérvár - Atomerőmű SE (szombat 18:00)
Pécsi VSK-VEOLIA - Kaposvári KK (szombat 18:00)
Szolnoki Olaj KK - Egis Körmend (szombat 18:00)
Serco-TF-BP - Sopron KC (szombat 18:30)

Vármegyei szövetségek