Egyetemi bajnokság, nők: Két-két veretlen keleten és nyugaton
04
Dec
2018
Egyetemi bajnokság, nők: Két-két veretlen keleten és nyugaton
2018. december 4.  |  15:30
Az élbolyban és az alsóházban egyaránt rangadót játszottak a múlt héten a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban a hölgyeknél a keleti csoportban. A négyesdöntő rendszeres, s veretlen résztvevőinek csatáját a szegediek nyerték a Debrecen ellen, a címvédő TF pedig Miskolcon is könnyedén őrizte meg makulátlan mérlegét. Az alsóházi rangadón az Eger szerezte meg első győzelmét, a nyíregyházi lányoknak erre még várniuk kell. A nyugati csoportban a Közgáz nehézkes kezdés után jó harmadik negyeddel a szombathelyieket legyőzve, a Győr nagy küzdelemben, a BME csarnokában diadalmaskodva maradt veretlen, az újonc NKE-Csata pedig egyre jobban belelendül. 

 

NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG, NŐK

Keleti csoport

Szegedi RSC - Debreceni Egyetem 60-52 (22-11, 14-21, 14-10, 10-10)
Szeged, 30 néző. V.: Varga, Utassy.

Szegedi RSC: Boros 13/3, Kőházi 16/9, Nagy 5, Kecskés 21/3, Peckham 5. Csere: Molnár, Ódry, Burján, Váradi, Fodor, Kurityák, Kajtár. Edző: Földi Alexandra.

Debreceni Egyetem: Szabó R. 10, Földvári 22, Göttlinger 6, Mezei 5, Jávor 3/3. Csere: Szabó, Új 3/3. Edző: Jávor Barna.

Jól kezdett a hazai csapat, Kecskés Fanny vezetésével az első negyed végére sikerült 11 pontos előnyt kialakítania a Szegednek. A Debrecen a második negyedben elkezdett felzárkózni, Szabó Réka és Földvári Andrea ügyes kosaraival szünetig 4 pontra csökkentette hátrányát a hajdúsági együttes. A harmadik negyed ismét a vendéglátóknak jött ki jobban, akik Kőházi Fanni hárompontosaival növelték előnyüket. Bár a záró részben Földvári és Göttlinger Anna vezetésével mindent megtettek a győzelem megszerzéséért a vendégek, a hazaiaknak sikerült megtartani előnyüket.

Földi Alexandra: - Gratulálok a lányoknak a győzelemhez! Örülök, hogy jól sikerült reagálni az ellenfél felzárkózására, és sikerült lezárni a mérkőzést. Gratulálok a Debrecennek, rendkívülit küzdöttek!

Jávor Barna: - Először is szeretnék gratulálni mindkét csapatnak, mert nagyot küzdöttek a pályán! Másodsorban a saját csapatomnak, mert ebben a meccsben egy nagyobb arányú vereség is benne volt, mégis volt tartásuk annak ellenére, hogy előző napon is idegenbeli mérkőzésen játszottunk, ahol nagy vereségbe szaladtunk bele. Ezúttal egy másik hosszú út után 40 percen keresztül tették azt, amire kértük őket, és koncentráltak tudtak maradni.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_552 


EKE EVSI - Nyíregyházi ESE 66-37 (17-8, 13-8, 18-17, 18-4)
Eger, 20 néző. V.: Bene, Lónáth.

EKE EVSI: Szászi 11, Baráth 13, Kiri 13, Druzsba 22, Vigh 7. Csere: Szabó. Edző: Kátai Zsolt.

Nyíregyházi Egyetem: Papp 13, Bakó 4, Moldován 10, Tóth 4, Szabó 2. Csere: Székely 4, Tóth, Bánházi, Fekete, Deák. Edző: Hegedűs Ferenc.

Mindkét csapat győzelem nélkül állt a mérkőzés előtt, és az erőviszonyok alapján csak egymás ellen van reális esélyük a két pont megszerzésére. Ez most a több jó egyéni teljesítményt felmutató egri egyetemistáknak sikerült, akik minden negyedet megnyerve a vártnál biztosabb győzelmet arattak az alsóházi rangadón.

Kátai Zsolt: - Nagyon szerettünk volna nyerni, és ez a vártnál talán könnyebben sikerült is. Gratulálok a lányoknak!

Hegedűs Ferenc: - A vereség ellenére elégedett vagyok a lányok teljesítményével, láttam a fejlődést a játékunkban. Remélem, fordulóról fordulóra javulni tudunk.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_553 


Miskolci Egyetem - TFSE 26-108 (12-24, 5-27, 5-25, 4-32)
Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 20 néző. V.: Vaszi Á., Sándor I.

Miskolc: Sikora 10, Papp Sz. 5, Kovács K. 3, Kostyó 2, Takács 2. Csere: Kovács L. 4, Gyürék, Orbán, Papp E. Edző: Arad Zsófia.

TFSE: Szeli 32, Miháczi 27, Karlócai 18/6, Agic 16/12, Orosz 8. Csere: Szabó 7/3. Edző: Magyar Bianka.

A vendégek már a meccs elején elhúztak, így hamar sejthető volt a mérkőzés kimenetele. A hazaiak a játékosok mennyiségét tekintve ugyan előnyben voltak, de az eredmény jól mutatta a két csapat közötti minőségi különbséget. A TFSE hatékony zónavédekezéssel teljesen kiszorította a palánk alól a hazai játékosokat, a szerzett labdákat pedig gyors indítások után rendre kosarakra váltotta. A Miskolci Egyetem csapata sok eladott labdával, rossz dobószázalékkal játszott, amit a vendég csapat ki is használt.

Arad Zsófia: - Védekezésben sokat hibáztunk, így a támadásaink is szétestek, nem voltunk elég agresszívak. Sajnos nagyon hamar elfáradtunk, az ellenfél lendülete viszont végig kitartott.

Magyar Bianka: - Gratulálok a lányoknak, hogy sok sérülés és betegség ellenére is sikerült nagy különbségű győzelmet aratni!

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_554 

 

Nyugati csoport

PTE-PEAC - NKE-Csata 47-61 (10-10, 11-8, 8-16, 18-19)
Pécs, 30 néző. V.: Fleischmann, Danka P.

PTE-PEAC: Propszt 8/6, Krikler 7/3, Bátai 10, Kóbor 2, Scherer 12. Csere: Süle 6, Tóth 4, Horváth, Pétersz, Balázs 10. Edző: Gyenge Gábor.

NKE-Csata: Pánczél 21/3, Kundráth, Kovács 3, Gaál 2, Karagits 19/3. Csere: Hájer 16/6, Németh, Sütő, Csarankó, Deme. Edző: Mányoki Fanni.

Szoros, kiegyenlített, küzdelmes első félidő után 3 ponttal még a hazaiak vezettek. A harmadik negyedben fordított és elhúzott az NKE-Csata, amely ebben a szakaszban el is döntötte a maga javára mérkőzést. Helyenként színvonalas játékot láthatott a mintegy harminc fős hazai közönség, a több jó egyéni teljesítményt felmutató vendégek megérdemelten nyertek.

Gyenge Gábor: - Gratulálok az ellenfélnek! Amíg szervezett kosárlabdát tudtunk játszani, addig mérkőzésben voltunk. Amikor elfáradtunk, akkor tudott az NKE-Csata ellépni tőlünk.

Mányoky Fanni:
- Hosszú út után késve érkeztünk, és a meccs elején elvesztettük az egyik kulcsjátékosunkat. Ennek ellenére tudtunk nyerni. Gratulálok mindkét csapatnak!

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_541 


Közgáz - SzoESE 73-43 (9-12, 21-17, 23-4, 20-10)
Kinizsi u., 30 néző. V.: Csabay-Kaskötő, Molnár T.

Közgáz: Szalay 1, Hidas 2, Doktor 6, Pfandler 2, ABAHÁZY 11. Csere: FARKAS 16/6, Strupka 4/3, SZAMMER 16, BALIGA 8, Kokavecz 2, Galba 5/3, Pataki. Edző: Németh Kata.

SzoESE: Jakubovics 15/3, Sándor 2, Fekete 7/3, KOVÁCS K. 13/3, FEIGL 4. Csere: Balogh 2, Hirschler. Edző: Szabó László.

Jakubovics Dóra és Feigl Fanni jóvoltából a vendégek kezdtek jobban, a hazaiak nem találták a SzoESE zónájának ellenszerét, 10-4-re ellépett a Szombathely. A Közgázt Farkas Fanni tartotta versenyben, de a második etapot 5-0-lal kezdő vendégek 8 ponttal megugrottak, ráadásul a hazaiak egyik legjobbja, Doktor Anna a 11. percben 3 személyivel állt. Baliga Barbara vezérletével egy 6-0-lal "közelített" a Közgáz, de Kovács Krisztina találataival visszaverte a házigazdák felzárkózási kísérletét a Szombathely. A negyed hajrája a hosszabb kispaddal rendelkező vendéglátóké volt, akik szünet előtt egy 9-0-lal a maguk javára fordították az állást. Térfélcsere után az első 20 percben jól dobó vendégek elfáradtak, pontatlanokká váltak, a hazaiak pedig Szammer Anett és Abaházy Anna találataira építve a harmadik negyedben eldöntötték a meccset a maguk javára.

Németh Kata: - Hoztuk a szokásos gyenge kezdésünket. A győzelem mellett annak örülök, hogy szünet után már látszott egy kis előrelépés a zóna elleni játékunkban. Gratulálok mind a két csapatnak!

Szabó László: - Az első félidőben mi nagyon jól játszottunk, ellenfelünk önmagához képest talán valamivel gyengébben. A második félidőben a szűk rotációval érkező csapatom elfáradt, nem bírta a Közgáz által diktált iramot. Gratulálok ellenfelünknek!

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_542 


BME-MAFC - Széchenyi KA 56-65 (21-15, 11-16, 10-22, 14-12)
Tüskecsarnok, 35 néző. V.: Major, Kruk.

BME-MAFC: Király 15/9, HORVÁTH 6, Kokavecz 2, KARDOS 9, KESZTHELYI 16/3. Csere: Selmeczy, Vágvölgyi 6/6, Bíró, Karancz 2, Jordán. Edző: Gorácz Árpád.

Széchenyi Kosárlabda Akadémia: CHROMÉJ 12, Perl 8/6, Horváth 3, Török 6, Nagy 6. Csere: BICZÓ 13, Tóth 2, Gosztola 7, Rabi 4, Gyöngyösi 4. Edző: Barthalos István.

A BME-sek szokásukhoz híven kiválóan kezdték a mérkőzést, bár most tanulmányi elfoglaltságai miatt nem volt a keretben az a Hizsnyik Dóra, aki egy hete csapata legjobbjaként 26 pontot dobott. A győriek fizikai fölényüket fokozatosan érvényre juttatták, és végig kiélezett, viszonylag színvonalas küzdelemben a maguk javára döntötték el a találkozót.

Gorácz Árpád: - Gratulálok a lányoknak, igazi csapatként, remekül küzdöttek.

Barthalos István: - Nehéz mérkőzésre számítottunk, az is lett, de bíztunk fizikai fölényünkben, és ezt érvényesíteni is tudtuk. Gratulálok a lányoknak!

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_543 

 

Fotó: Práczki Péter (Közgáz-SzoESE)



Vármegyei szövetségek