Inkluzív Sportoktató képzést indít a Testnevelési Egyetem
14
Nov
2018
Inkluzív Sportoktató képzést indít a Testnevelési Egyetem
2018. november 14.  |  12:20
A Testnevelési Egyetem és a Magyar Paralimpiai Bizottság Köztestületének együttműködésének eredményeként 2019 februárjában egy új, az egyetemi továbbképzések területén egyedülálló szakirányú továbbképzés indul.

Az INKLUZíV SPORTOKTATÓ kétféléves szakirányú továbbképzés célja szakemberek hiánypótló képzése a sajátos nevelési igényű és fogyatékossággal élők oktatásához/neveléséhez, sportolásának támogatásához, a társadalmi érzékenyítéshez. 

A továbbképzés célja a különféle szakterületeken felsőfokú diplomát szerzett, az integráció/inklúzió jegyében dolgozó vagy dolgozni kívánó szakemberek továbbképzése, ennek eredményeként széles látókörű, minőségi elméleti, gyakorlati tudással rendelkező inkluzív sportoktatók képzése.

A megszerzett elméleti és gyakorlati ismeretek birtokában a végzett szakemberek képesek az integrált/inkluzív testnevelés és sport különböző területein (oktatás/nevelés, menedzsment, edzéstervezés és -vezetés, szakértői és szaktanácsadói tevékenységek, egyéb szolgáltatások) állami, civil szervezeteknél és a magánszektorban eredményesen tevékenykedni, a feladatok ellátásához szükséges legújabb ismereteket kreatívan alkalmazni. 

A képzés önköltsége 250 000 Ft/félév, melyet támogató szervezetek, cégek, magánszemélyek átvállalhatnak. 

A képzésről szóló részletes tájékoztatót megtalálják az alábbi linken: 

http://tf.hu/felvetelizok-kepzeseink/szakiranyu-tovabbkepzes/inkluziv-sportoktato

 

 

Vármegyei szövetségek