Férfi NB I: Nyolc hónap után nyert újra idegenbeli meccset a Körmend
04
Nov
2018
Férfi NB I: Nyolc hónap után nyert újra idegenbeli meccset a Körmend
2018. november 4.  |  20:40
A sérült Remon Nelson helyére szerződtetett Damier Pitts papírjai rendben voltak, így a Körmend ellen debütálhatott a magyar bajnokságban. Antonis Constantinides visszatért egy hónapos eltiltásából, és újra leülhetett a vasiak kispadjára. A Körmend arra készült, hogy megtörje nyolc hónapja, 14 bajnokija tartó idegenbeli nyeretlenségét.

Tíz külföldi kezdett az elején. A Körmend irányított, de a Jászberény sem szakadt le igazán. A 7. percben, 13-16-nál időt kértek a hazaiak. Pantelics vezér volt a pályán, nem is elsősorban pontjaival, hanem védekezésével, mezőnymunkájával és helyezkedésével remekül irányította csapatát. Gyengén dobott a JKSE, ennek ellenére az első negyed után 20-21 volt az állás. Érdekesség, hogy a hazaiak csere nélkül hozták le az első felvonást. Nem volt telt ház, de a hangulatra nem lehetett panasz egyik oldalról sem.

Pitts nagy kedvvel játszott, égett a bizonyítási vágytól, de néha már egy kicsit talán túl is vállalta magát. Pantelics kosarával visszavette a vezetést a hazai csapat, de aztán jött egy 9-0-s körmendi sorozat. Pihent Pitts, Coleman és Pantelics is, Hammonds vezérletével el is ment az MTE. A 18. percben, 36-46-nál először lett tíz közte, időt kért Lazics mester. Delas hozhatott volna össze egy 2+1-es akciót a végén, de a büntetője kimaradt, így 43-50-es állással mentek félidőre a felek.

A szünet után két perc alatt feljött négyre a Berény (50-54), majd a huszonhatodik percben újra tízzel vezettek a piros-feketék (55-65). Sőt, a hajrához érve már tizenkettő is volt közte. Sokkal pontosabban céloztak a vendégek, Kerpel-Fronius kosarával azonban visszajöttek a jászsági remények (64-73), ez volt az első magyar pont hazai részéről.

Alekszandrov hármasával újra „csak” hat volt a differencia, McNeaill azonnal felelhetett volna egy 2+1-es akcióval, de kimaradt a büntetője. Alekszandrov a 32. percben kiszállt, majd Delasra fújtak sportszerűtlent Pantelics elleni faultjánál. Pitts dobhatott három büntetőt, de csak kettő lett jó (73-79). Az utolsó negyed derekán, Coleman zsákolását követően, 76-81-nél időt kért Constantinides. Pitts háromra hozta fel övéit. Pantelics hármasa lejött, Hammondsé beesett, akárcsak Rakicsé. Többször is volt esélye a Jászberénynek az egyenlítésre, de egyszer sem jött össze. Pitts dobását leszállóágban ütötték el, 54.9 másodperc volt hátra, amikor jött a körmendi időkérés, 83-84-nél. Delas duplája után Lazics is magához rendelte csapatát. Pitts mindkét büntetőjét bedobta, majd Bradford is. Az utolsó hazai időkérést Pitts hármasa követte, ezzel lett egál. A ciprusi edző is felmutatta a T-betűt. Price megnyerte a meccset a Körmendnek, a kontrából Cseh még megpróbálta kintről, de nem ért gyűrűt a labda.

Megérdemelten nyert hosszú idő után újra idegenben a Körmend, amely végig kezében tartotta a mérkőzést, de nagyot küzdött az új irányítóval felálló Jászberény is, közel járt a bravúrhoz a Lazics-legénység – írta a BB1.hu.

JP Auto-Jászberényi KSE – Egis Körmend 88–90 (20–21, 23–29, 21–23, 24–17)

Jászberény, Belvárosi Általános Iskola,
V.: Földházi T., Ádám J., Lengyel Á. (Balogh L.)

JKSE: Pitts 24/9, Rakics 17/9, Coleman 14, Alekszandrov 22/12, Pantelics 8. Csere: Brbaklics -, Cseh -, Kerpel-Fronius 2, Czirbus 1.

Körmend: McNeaill 6, Price 18, Bradford 15/3, Hammonds 20/6, Delas 11/3. Csere: Csorvási 7, Ferencz 13/12, Németh -.

Kipontozódott: Alekszandrov (32. perc).


Fotó - Egis Körmend Hivatalos facebook 

Vármegyei szövetségek