Női NB I: A DVTK-t fogadja a Győr
03
Nov
2018
Női NB I: A DVTK-t fogadja a Győr
2018. november 3.  |  08:30
A női válogatott Európa-bajnoki selejtezői előtt még két fordulót rendeznek az élvonalban. Elsőként a hatodikat, ahol szombaton 16 órától a tabellán hatodik PEAC-Pécs a Gabányiban, a BEAC vendége lesz. A válogatott center, Barnai Judit ellenfélként tér vissza korábbi egyesületéhez. A vendégcsapat az elmúlt öt forduló alatt három győzelmet szerzett és két vereséget szenvedett el. A Balogh Judit és Vajda Anna edzette fekete-fehérek pedig egy győzelemmel és három vereséggel állnak, az MTK-t győzték le 65-60-ra.

Két nappal a sikeres Euroliga-ütközet után, szombaton egy hónapra búcsút int Sopronnak a címvédő, novemberben ugyanis csupán egy alkalommal, most szombaton 18 órától láthatják a szurkolók kedvenc csapatukat hazai pályán, amikor az MTK Budapest lesz az ellenfél. A színtiszta magyar sorral felálló fővárosiak nyeretlenül szerénykednek a tabella hátsó régiójában, míg a bajnok veretlen, hatból hatnál tart. A mai lesz a két klub harminchatodik bajnokija az NB I-ben.

Zsinórban negyedik győzelmére készül az újonc, remekül rajtoló NKE-Csata DSE, amely újabb budapesti rangadót vív, ezúttal az eddig még nyeretlen, tavalyi kilencedik Vasas Akadémia otthonában. A pasarétiek eddig három mérkőzést játszottak, minden alkalommal komoly vereséget szenvedtek el, igaz három erős ellenféltől, a Győrtől, a Szekszárdtól és a PEAC-tól.

A vendégek kérésére szombatról került át vasárnapra a PINKK-Cegléd bajnoki, ugyanis a Pest megyeiek csütörtökön még a nemzetközi porondon voltak érdekeltek. Popovicsék 76-62-re maradtak alul Lyonban, előtte azonban megszerezték első győzelmüket a magyar bajnokságban, miután hazai pályán 65-63-ra verték a Győrt. Az ellenfél sem kezdte túl jól a szezont, a PINKK sikere még várat magára, a „kisebbik” Baranya megyei együttes négy vereséggel sereghajtó a mezőnyben.

Vasárnap Győrben rendezik a forduló rangadóját, ahol a legutóbbi bronzérmes a DVTK-t fogadja 17 órától. Sandro Orlando együttese zsinórban három bajnoki vereség után várja a derbit, a hét közepén pedig az Európa-kupában is alulmaradt a spanyol Gernika otthonában. A miskolciak ugyanakkor – Medgyessy Dóra remek játékával – a francia Nantes vendégeként magabiztosan győztek. A borsodiak 3 győzelemmel és 2 vereséggel ötödikek a tabellán, a Győr mérlege pedig ennek a fordítottja, 2 győzelemmel és 3 vereséggel hetedik.

Vasárnap délután az ezüstérmes, Magyar Kupa-győztes Atomerőmű KSC Szekszárdot fogadja az előző kiírás negyedikje, a ZTE NKK. A vendégek a Ruzsomberok elleni Európa Kupa-vereséget és a Sopron elleni vesztes rangadót szeretnék feledtetni szurkolóikkal, akiknek ingyenes buszt biztosítanak a zalai túrára. Gáspár Dávid együttese hat mérkőzés után 4-2-es mérleggel a negyedik helyen áll, legutóbb múlt szerdán nyolc ponttal, 84-76-ra verte a PINKK-et.

Női NB I. A-csoport, 6. forduló:

ELTE BEAC Újbuda - PEAC-Pécs (szombat 16:00)
Sopron Basket - MTK-Budapest (szombat 18:00)
Vasas Akadémia - NKE-Csata (szombat 18:00)
PINKK-Pécsi 424 - VBW CEKK Cegléd (vasárnap 17:00)
CMB CARGO UNI Győr - Aluinvent DVTK (vasárnap 17:00)
ZTE Női Kosárlabda Klub - Atomerőmű KSC Szekszárd (vasárnap 17:00)

Vármegyei szövetségek