Hajrá magyarok - holnap folytatódik Udinében az U18-as leány Eb
07
Aug
2018
Hajrá magyarok - holnap folytatódik Udinében az U18-as leány Eb
2018. augusztus 7.  |  10:25
Befejeződtek a csoportmérkőzések, következik az egyenes kieséses szakasz az udinei U18-as leány Európa-bajnokságon. Fiataljainkra nagy csata vár, Angyal Barbaráék a horvátok ellen kezdik az Eb második fázisát.

Az Európa-bajnoki mezőny kiegyensúlyozottságára jellemző, hogy a csoportkört csupán egyetlen csapat, a francia zárta makulátlan mérleggel, azaz veretlenül. Lányaink a tegnap esti, Lettországtól elszenvedett 12 pontos vereség után a B-csoport második helyén végeztek két győzelem mellett egy vereséggel, és az A-jelű négyesben ugyanilyen mérleggel a harmadik helyen záró horvát csapat ellen játszanak a 8 közé jutásért holnap 14.15-től.

Holnapi riválisunk bravúrral, a házigazda olasz együttes 56-52-es legyőzésével kezdte Eb-szereplését, majd 67-56-ra kikaptak a címvédő belgáktól, a záró fordulóban pedig 61-51-re legyőzték azt a svéd együttest, amely - hasonlóan a mi csoportunkban a szlovén válogatotthoz - nyeretlenül lett a csoport sereghajtója. Mivel az olaszok a csoport zárómérkőzésén 55-53-ra legyőzték a címvédő belgákat, a belga-olasz-horvát körbeverésből délnyugati szomszédaink jöttek ki a legrosszabbul, így a harmadik helyen zárták az A-csoportot. Velük kell tehát megküzdeniük Völgyi Péter tanítványainak a nyolc közé, a mezőny (f)első felébe jutásért.

Lányainknak nagyon jól jön a pihenőnap, ne feledjük, az Eb-keret 10 játékosa a kontinensviadal előtt már az U17-es vb-t is végigharcolta-küzdötte. Tegnap a lettek ellen amellett, hogy kijött az idősebb balti együttes játékosainak fizikai fölénye, talán az elmúlt hetek sok-sok mérkőzése is meglátszott, talán ennek volt betudható a jó néhány ki nem kényszerített hiba, amelyet a mérkőzésen vétettek.

Reméljük, a stábnak sikerül felfrissíteni a lányokat, valamint harcképes állapotba hozni a lettek elleni összecsapást még az előző, németek elleni találkozón elszenvedett sérülése miatt kihagyó Tóth Frankát. És azért abból a vb negyedik helyezésből önbizalmat kell meríteniük a lányoknak!

Érdekesség, hogy tavaly Sopronban az Eb ugyanezen fázisában találkozott a két válogatott. Azzal a végeredménnyel - 67-41-re győztek fiataljaink - most is örömmel kiegyeznénk, ám abból a meccsből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni. Nem, már csak azért sem, mert a mi válogatottunk teljesen kicserélődött, s horvát részről is csupán két játékos maradt meg hírmondónak a tavalyi U18-as csapatból...

Szóval holnap kora délután magyar-horvát a legjobb nyolc közé jutásért!


Fotó - fiba.basketball 

Vármegyei szövetségek