Decathlon B33 Tour döntő Oroszlányban
10
Jul
2018
Decathlon B33 Tour döntő Oroszlányban
2018. július 10.  |  11:15
A hétvégén kettő napot állomásozott a B33 Tour Oroszlányban, hogy szombaton kihirdesse a Tour 2018-as női és férfi bajnok csapatát.

Az Elite kategóriában hihetetlen erős nemzetközi mezőny gyűlt össze. Összességében 12 csapat, több World Tour Masters résztvevő, szlovén, bosnyák, horvát, a világbajnok szerb csapat és a magyar válogatott mellett még litván, szlovák csapatok mérték össze az erejüket.

Az nem volt meglepetés, hogy a világbajnok szerb Novi Sad jutott az egyik ágról a döntőbe, de az igen, hogy a másik ágról egy a pénteki kvalifikációról bejutó fiatal litván csapat verekedte át magát a sűrű mezőnyön.

A nagyon erős és egyre jobb formába lendülő Novi Sad a döntőben végül megállította a litvánok menetelését, és igazolta félelmetes hírét.

A tornagyőzelemmel a Novi Sad kvalifikálta magát a 3x3 World Tour Masters sorozat prágai állomására, és megnyerte az 1.000 euró pénzdíjat.

A nőknél a Queen League sorozatot a magyar válogatott nyerte meg hibátlan teljesítménnyel az ukrán, a román és az osztrák válogatottakat megelőzve. A siker jutalma az idén először a férfiakéhoz hasonló pénzdíj, 1.000 euró volt.

A kétnapos torna első napján még 12 csapat selejtezett a döntőben még kiadó 4 helyért. Mindkét nap a mérkőzések közötti szünetekben a B33 TOUR már megszokott attrakciói, BMX show, free style focibemutató és utcai akrobatika volt a műsoron, amit a fiatalabb és idősebb nézők egyaránt élveztek.


Eredmények

ELITE

I. Novi Sad Al Wahda
II. Konfeti Grudita
III. Ecos Romari
III. Split Statist

QUEEN

I. HUN WOMEN
II. Austria
III. Romania
III. Ukraine

Vármegyei szövetségek