Pór Péter a küzdőszellemnek örült leginkább
18
Jun
2018
Pór Péter a küzdőszellemnek örült leginkább
2018. június 18.  |  14:30
Tíz napnyi közös készülés után utazott Macedóniába az U20-as válogatott. Pór Péter csapata három meghatározó embere nélkül edz egyelőre, ők csak a bajnoki finálé után csatlakozhatnak társaikhoz.

- Kucsora Csaba, Durázi Krisztofer, valamint Rudner Gábor a Falco és az Olaj aranycsatájában érdekeltek, így leghamarabb a jövő héten csatlakozhat hozzánk - mondta Pór Péter. - Ők egyaránt kulcsemberek, a beépítésük kulcsfontosságú feladatunk lesz a következő időszakban.

Ráadásul Rudner Gábor még sérült is, s egyelőre bizonytalan, hogy egyáltalán ott tud-e lenni az Eb-keretben.

Mindezek ellenére első edzőmeccseit biztatóan teljesítette a válogatott, Macedóniában egy kellemetlen ellenféllel szemben kétszer győzni tudnak Fazekasék.

- Azért is nagyon fontosak az első meccsek, mert ez az a pillanat, amikortól látjuk, min is kell javítani, hol vagyunk gyengébbek, miben lehetünk erősek. Aminek különösen örülök, az a küzdőszellem, a lelkierő, a hajtás. Ezek alapdolgok a mai kosárlabdában, s a srácok bebizonyították, hogy számukra is fontos értékek a pályán. Amikor nem ment úgy a játék, akkor sem adták fel, ez pedig biztató a jövőre nézve. Ez kellett ahhoz, hogy fel tudjunk állni 15 pontos hátrányból, s meg tudjunk fordítani egy veszni látszó mérkőzést. Ugyanakkor messzemenő következtetést nem szeretnék most levonni, elsősorban javítani akarjuk a hibákat, s a látottak alapján szeretnénk előbbre lépni. A repertoárunk például egyelőre nem elég széles, ez is változni fog az Európa-bajnokságig.

A folytatásban Németországba utazik az immár a hiányzókkal kiegészült válogatott, ahol az A-divízióban szereplő házigazda lesz az ellenfél.

Ez más szint lesz, sokkal több kell majd a csapattól a szorosabb eredményhez is. Szükségünk van arra, hogy nálunk előrébb rangsorolt csapatokkal is találkozzunk, mert így tudunk a lehető legjobban felkészülni a kontinenstornára.


Foto - Vágvölgyi Bálint, bb1.hu 

Megyei szövetségek