Női NB I: Az utolsó előtti forduló következik
16
Mar
2018
Női NB I: Az utolsó előtti forduló következik
2018. március 16.  |  12:00
Pénteken 18 órától a hetedik PEAC-Pécs hazai pályán fogadja a negyedik Aluinvent DVTK-t. Jól ismeri már egymást a két együttes, hiszen az Európa Kupa csoportkörében is azonos négyesbe sorolták őket, ott egy-egy miskolci és pécsi siker született. A bajnokságban, decemberben nem kis meglepetésre a baranyaiak győzni tudtak a Generali Arénában. Azóta jelentős változásokon ment át a DVTK - három új játékos is az Avas-aljára igazolt -, az új emberekkel Miskolcon az előző fordulóban rendezett Szekszárd elleni összecsapás kivételével a diósgyőriek mindet megnyerték, és idegenben a Győr ellen is győzni tudtak. Egy esetleges újabb pécsi győzelem a két csapat örökmérlegét egyensúlyba billenthetné, ugyanis a 21 egymás ellen lejátszott mérkőzésből 11-et a DVTK, 10-et a PEAC nyert meg.

Utoljára játszik hazai pályán az alapszakaszban az Atomerőmű KSC Szekszárd, amely a sereghajtó BEAC-Újbudát fogadja. Fontos győzelmet aratott múlt héten Zseljko Djokics együttese Miskolcon, mellyel nagy lépést tett az alapszakasz győzelem, és így a rájátszás pályaelőnye felé. Bár jelenleg az egy mérkőzéssel többet játszó Sopron vezeti a tabellát, esetleges BEAC elleni győzelmével a KSC visszaveheti az első helyet, hiszen azonos mérleg esetén, a jobb egymás elleni eredmény alapján a tolnaiak lesznek a befutók. A fővárosiak legutóbb a Gabányi László Sportcsarnokban súlyos, 34-75-ös vereséget szenvedtek el a PEAC-tól.

Ceglédi veresége után hazai pályán javíthat a Zalaegerszeg, amely szombaton délután az utolsó előtti MTK-t fogadja hazai pályán. Gáspár Dávid együttese hazai pályán hat siker mellett csupán három alkalommal kapott ki. A vendégeknél továbbra is akadnak sérültek, korántsem százszázalékos csapattal utaznak az első négybe pályázó zalaiak otthonába: a kezdő irányító, Horváth Bernadett továbbra sem hadra fogható bokasérülése miatt, illetve a bedobó, Szabó Bettina is hiányozni fog. A két együttes legutóbbi találkozása izgalmasra sikeredet, csak a harmadik negyedben döntötte el a mérkőzést, és nyert végül 11 ponttal a ZTE.

Nagy meccsnek ígérkezik a Győr-Cegléd rangadó, ahol a harmadik (13-5) a hatodikkal (9-9) találkozik. Völgyi Péter együttesének van törleszteni valója, ugyanis decemberben 79-70-re a CEKK nyerte a két csapat első találkozását. Mindét gárda győzelemmel hangolt a derbire: a Győr könnyedén verte idegenben az MTK-t (49-75), míg Cziczás László lányai nagy csatában fektették két vállra a ZTE-t (74-70).

Közvetlen riválisával, a PINKK-Pécsi 424-el csatázik szombaton délután hazai pályán a Vasas Akadémia. A fővárosiak öt győzelemmel és tizenhárom vereséggel kilencedikek a tabellán, míg a kozármislenyiek 7-12-es mutatóval nyolcadikak. December 10-én, a 10. fordulóban – Ivy Slaughter vezérletével – nagy csatában, 74-68-ra a PINKK győzött.

A Sopron Basket szabadnapos.


Női NB I. A-csoport, 21. forduló:

PEAC-Pécs - Aluinvent DVTK Miskolc, péntek 18:00
Atomerőmű KSC Szekszárd - BEAC Újbuda, péntek 19:00
ZTE Női Kosárlabda Klub - MTK-Budapest, szombat 16:45
CMB CARGO UNI Győr - VBW CEKK Cegléd, szombat 17:00
Vasas Akadémia - PINKK-Pécsi 424, szombat 18:00

Vármegyei szövetségek