2017/2018 - Széchenyi KA – Soproni Darazsak Akadémia 77-65
10
Mar
2018
2017/2018 - Széchenyi KA – Soproni Darazsak Akadémia 77-65
2018. március 10.  |  14:23
A Győr a „B" csoportban egy győzelmet és két vereséget könyvelhetett el, így a 3. helyet szerezte meg. A Sopronnak még nem sikerült nyernie az idei tornán, a három verség az „A" csoport 4. helyét jelentette számára.

Bekezdett a Győr, Baffy iparkodott a pontszerzésben, pillanatok alatt 6-0-t mutatott az eredményjelző. A szakasz felénél, Biczó duplájával stabilan tartotta előnyét a győri együttes (10-4), majd Rácz berámolt még két kettest, mire Horváth mester azonnal időt kért. A Darazsak legveszélyesebb játékosai ebben a periódusban Balogh J. és Dömötör P. voltak, pontjaiknak köszönhetően feljöttek a soproniak (16-14).

A második felvonást ismét a Rába-partiak kezdték jobban, Keita büntetőivel és Rácz hét pontjával 25-18-ra megléptek. A folytatásban a Varga irányította Darazsak óriási elánnal harcoltak, de az erőcsatár Biczót nehezen tudták tartani (31-24). Huszáros félidei hajrát nyitottak a soproniak, és egy labdányira feljöttek (33-30), azonban a dudaszó pillanatában elhajított Baffy-laszti csont nélkül landolt a gyűrűben (36-30).

A nagyszünetet követően a hosszas kosárcsendet Keita két duplával törte meg, máris kerek 10 ponttal vezetett csapata (40-30). Majd gyors egymásutánban három hármast is berámolt a Sopron, mégsem került közelebb Győrhöz (52-41). Miközben a soproni Balogh testvérek házi pontszerző versenyében 12-8-ra elhúzott a fiatalabb Liza, a Széchenyi biztosan tartotta előnyét (58-47).

Az utolsó etapban hiába rohamoztak a Darazsak, több hiba csúszott játékukba, amit a Győr könyörtelenül kihasznált. Többek között Baffy lopott labdáinak is köszönhetően tetemes előnyre tett szert a Széchenyi (67-52), közben vészesen fogyott a Sopron ideje, négy perc volt hátra ekkor a nyugati rangadóból. Balogh J. ugyan zsinórban hat pontot termelt (71-62), de ekkor már az utolsó percben járt az óra.

A Győr újabb győzelmével elérte, hogy a zárónapon az 5. helyért szálljon harcba, míg a nyeretlen Sopron az 7. helyért küzdhet holnap.

Gálos László (Széchenyi Kosárlabda Akadémia SE): - Nagy álmunk teljesült, amiért jöttünk, azt megvalósítottuk, játszhatunk az 5. helyért. Külön öröm, hogy a megyei rangadót megnyertük.

Horváth József (Soproni Darazsak Akadémia): - Nagy küzdelmet folytattunk, de reggel a Hupikék Törpikék helyett a SpongyaBobot néztük meg, és a fontos pillanatokban ugyanúgy viselkedtünk, mint ő. A küzdéshez gratulálok a lányoknak, természetesen a Győr csapatának is!

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whunu18_224

Vármegyei szövetségek