Megyei U11 Leány Válogatottak Tornája: Bács-Kiskun vitte el a pálmát
26
May
2022
Megyei U11 Leány Válogatottak Tornája: Bács-Kiskun vitte el a pálmát
2022. május 26.  |  15:00

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség X. alkalommal rendezte meg egyik kiemelt rendezvényét, a Megyei U11 Válogatottak Tornáját, amely az országban egyedülálló kosárlabda utánpótlás tekintetében. Ezúttal négy megye válogatottjai mérték össze tudásukat május 21-én, Szolnokon, leány vonalon, mely rendezvénynek a B. Nagy Pál Sportcsarnok adott helyet. A résztvevők Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén valamint a Jász-Nagykun Szolnok megye válogatottjai voltak, megyénként legalább három csapatból kiválasztott, legtehetségesebb fiatalok alkották a kereteket. A kilátogató családtagok és szülők szép számban jöttek szurkolni az ifjaknak, valamennyi mérkőzésen kiváló hangulatot teremtve. A mérkőzések színvonala természetesen az adott korosztály képességeihez igazodott, lehetett érezni, hogy egy válogatotton belül többen még nem játszottak együtt egy csapatban, viszont szép számmal láthattunk kiváló megoldásokat a torna folyamán. A legszorosabb mérkőzést Bács-Kiskun és Borsod megye csapatai játszották, ahol előbbi nagyobb hátrányt ledolgozva, öt pontos diadalt arattak ellenfelükkel szemben. Mindezek mellett a többi csapat is nagy dicséretet érdemel, hisz becsülettel küzdöttek és tudásuk legjavát igyekeztek megmutatni a parketten. Eredmények:

 

Jász-Nagykun-Szolnok – Békés                                     22-48                                        

Bács-Kiskun – Borsod-Abaúj-Zemplén                           39-34                              

Jász-Nagykun-Szolnok – Bács-Kiskun                           17-36                                       

Borsod-Abaúj-Zemplén – Békés                                     41-35

Békés – Bács-Kiskun                                                      30-37

Borsod-Abaúj-Zemplén – Jász-Nagykun-Szolnok          48-22

 

A végeredmény: 1. Bács-Kiskun  2. Borsod-Abaúj-Zemplén  3. Békés  4. Jász-Nagykun-Szolnok

 

Iványi László (Békés): „Örömmel jöttünk erre a tornára. Pár éve már voltunk ilyen tornán. Három csapatból állítottuk össze a válogatottunkat. Mérkőzések alatt is vegyítettük a pályán lévő játékosainkat. Mind a négy csapattól láttunk nagyon szép megoldásokat és hiányosságokat is! Az ilyen tornák is hozzájárulnak a sportolók fejlődéséhez! A körülmények maximálisan jók voltak. A játékvezetés pártatlan, korrekt. Asztalszemélyzet hozzáértő! Legközelebb is szívesen jövünk! Köszönjük a meghívást!”

 

Simon László (Jász-Nagykun-Szolnok): „Először is szeretnénk gratulálni minden résztvevő csapatnak! Sportszerű mérkőzéseket játszottunk és mint házigazdák, talán túl udvariasak is voltunk. A megyei válogatottunk játékosai négy városból érkeztek. Nagyon igyekvően játszottunk, de ellenfeleink játéktudásával nem tudtuk felvenni a harcot. Meccsenként voltak jó periódusaink, reméljük, jövőre felállhatunk a dobogó valamelyik fokára. Köszönjük a Megyei Szövetség szervező munkáját”

 

Adamik Csilla (Bács-Kiskun): „Nagyon köszönjük, hogy az idén is megrendezték a tornát. A gyerekek találkozhatnak olyan csapatokkal, akik ellen még nem játszottak. A rendezvény biztosítása színvonalas volt. A saját csapatunk teljesítményét tekintve, a játék ingadozó volt, a más csapatokból érkező játékosokkal össze kellett szokniuk. A meccsek végére mindig felszívták magukat.”

 

Sörlei Tamásné (Bosod-Abaúj-Zemplén): „Köszönjük a lehetőséget, hogy itt lehettünk! Nagyon jó tapasztalatszerzés a lányoknak, hogy ismeretlen csapatokkal játszhattak. A mérkőzéssorozat rávilágít a hiányosságokra, illetve a pozitívumokra. Az edzőknek is segítség az elkövetkező feladatok megoldásához.”

Vármegyei szövetségek