Sopron ellen szerezte meg első győzelmét a Kecskemét
17
Oct
2024
Sopron ellen szerezte meg első győzelmét a Kecskemét
2024. október 17.  |  07:50
Meszlényi triplájával indult a találkozó, majd Kucsera is betalált távolról - rta a bb1.hu. Rakicsevics szerezte az első kecskeméti pontokat, büntetőből volt eredményes. Kucsera ismét betalált, a hazaiak kísérletei azonban sorra kimaradtak. A jól játszó Kucsera újabb pontokat szerzett, 2-10 volt az eredményjelzőn a 4. perc végén. Rakicsevics ezt követően megszerezte második kosarát, majd Lee kétszer is betalált, zárkóztak a hazaiak. 8-10. Molnár és Sinik kosárváltása után maradt a kettő közte. A kecskemétiek percei jöttek, két perccel a dudaszó előtt már 15-12-re vezettek, Gasper Potocnik időt kért. Azonban a hajrá is a hazaiké volt, Rakicsevics még a tízet is közé tette. 23-12.
 
Megrázta magát a Sopron, de hiába zárkóztak fel öt pontra, Wittmann hármasa után ismét megnyugtató volt a hazai előny. Garrett talált be, Rakicsevics válaszolt rá. Sok volt a hiba mindkét oldalon, kevés pont esett ebben az időszakban. 29-21 volt az eredmény a negyed közepén. Egy rövidzárlat után Sztojan Ivkovics kért időt, egy pontra jött fel a Sopron. Wittmann dobott be egy hármast az edzői tanácsok után, Kucserától jött rá a válasz. 34-32 lett az első félidő vége.
 
Fofana duplájával indult a második félidő, majd a ráadás büntetőt is bedobta a soproniak légiósa. Karahodzsics fontos triplát dobott és tőle is jött a ráadás büntető. A vendégeknél Edwards rázta meg magát, a másik oldalon Sinik volt pontos. Felváltva jöttek a kosarak, lényegében nem változott a különbség. Kucsera továbbra is nagyon jól játszott, újabb hármasával egy pontra zárkózott a Sopron. Wittmann is jól célzott távolról, lüktető, jó meccs volt. A negyed közepén 44-42 volt a táblán, Lee hármasával azonban meglódult a Kecskemét. Karahodzsics triplájával ismét tízzel vezettek a hazaiak, három perc volt hátra ekkor a negyedből. Flasár és Fofana pontjaival zárkóztak a vendégek, időt kért a Kecskemét. 53-49 lett a negyed vége.
 
Lee szerezte az első kosarat, Edwards válaszolt. A hazaiak nagyon sokat tettek azért, hogy megszerezzék első győzelmüket a bajnokságban, Sinik és Karahodzsics is betalált, 59-51-re vezettek a hazaiak. Takács és Garrett pontjai után azonban ismét zárult az olló, Edwards duplájával pedig még közelebb férkőzött a Sopron. Karahodzsics érezte, hogy van feladat, duplát dobott a magyar válogatott kosaras. Fazekas és Sinik hármast dobott, Garrett pedig közelről talált be, pörögtek az események. A mérkőzés hajrájában hatalmas csata volt a pályán, de a Kecskemét ezen az estén többet tett a győzelemért. 75-72.
 
Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Sopron KC 75-72 (13-12, 21-20, 19-17, 22-23)
 
Bajnokság, 5. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Goda László, Nyilas István, Sörlei Attila (Farkas Zoltán)
 
Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Sinik 20/6, Wittmann 9/9, Lee 12/9, Rakicsevics 16/6, Karahodzsics 18. Cserék: Tóth -, Schöll -, Ivkovic -, Körmendi -.
 
Sopron KC: Edwards 14/6, Meszlényi 3/3, Fofana 9, Kucsera 17/9, Molnár 4. Cserék: Takács 2, Garrett 10, Mucius 4, Csendes -, Flasár 3, Fazekas 6/6.
 
 
 
Forrás: bb1.hu

Vármegyei szövetségek