Férfi NB I: A Szedeák harcolta ki a bennmaradást
23
May
2019
Férfi NB I: A Szedeák harcolta ki a bennmaradást
2019. május 23.  |  07:50

1-0-s előnnyel érkezett a Naturtex-SZTE-Szedeák a Serco - TF-BP otthonába a két győzelemig tartó play-out során. Egy esetleges vendég győzelemmel eldőlhetett volna a bennmaradás, de ehhez a fővárosiaknak még volt egy-két szavuk.

Sulovics duplája indította a találkozót, majd Ponjavics küldött a helyére két büntetőt. A túloldalon Szobi triplázott pontosan, de a szegedieknek sikerült megtartaniuk az előnyüket. Szorosan alakult a mérkőzés, majd a 8. perc magasságában Clark távolijával vette át a vezetést a TF. 12-11-nél beragadt a Szedeák, a hátralévő két percet 6-2-re nyerték a budapestiek (18-13).

10-2-vel indította a második etapot a TF, hirtelen meglépett kilenc ponttal. Nagyon kellett a vendégeknek Wirth hármasa, hogy ne szakadjanak le. Egyértelműen a hazaiak domináltak ebben a játékrészben, folyamatosan tíz pont körül állandósult a különbség. Nem sikerült ebből sokat faragnia a Szedeáknak, így nagy formajavulásra volt szükség tőlük a folytatásban (42-31).

A nagyszünet után is tartotta előnyét a fővárosi együttes, de a Szeged lopta a távolságot. Előbb Juhos hármasával mutatott életjelet, ekkor már csak hatpontos volt a differencia. Ezután még sikerült négy pontra feljönnie a Szedeáknak, de Bergstedt triplája után visszaállítottak a hazaiak egy nagyobb, megnyugtatónak mondható előnyt (59-52).

Miután már tízzel is vezetett Ales Pipan együttese, nem úgy nézett ki, hogy bármi gondjuk lehet. Krapic fújt riadót a vendégek részéről, és két triplával felhozta csapatát 64-60-ra. Ezután jött Ponjavics, majd Wirth egy-egy kosara, hosszú idő után újra vezetett a Szedeák. Clark próbálta meccsben tartani a TF-et, de egyedül kevésnek bizonyult. Izgalmas végjátékban az amerikai két büntetője zárta a meccset, de még így is megmaradt egy pont a vendégek előnyéből. Az is belefért, hogy Wirth kétszer hibázzon a büntetővonalról. Rikalo dobása már nem ért célt, így egy ponttal nyert a Szedeák, és kiharcolta a bennmaradást (77-78) - írta a BB1.hu.

Serco-TF-BP - Naturtex-SZTE-Szedeák 77-78 (18-13, 24-18, 17-21, 18-26)

Play out, 2. mérkőzés
Budapest, Ludovika Aréna
V.: Cziffra Cs., Tözsér D., Csabai-Kaskötő B. (Bernáth A.)

TF-BP: Krnjajski -, Szobi 3/3, Clark 26/9, McLane 13/3, Bergstedt 22/3. Csere: Rikalo 13/12, Buzás -, Beák, Filipovics -.

Szedeák: Boltics 10, Wirth 9/9, Ponjavics 17/3, Juhos 18/6, Sulovics 14. Csere: Kerpel-Fronius G. 2, Krapic 8/6.
 

Vármegyei szövetségek