Átigazolási körkép - Tippmix Női NB I.
06
Sep
2024
Átigazolási körkép - Tippmix Női NB I.
2024. szeptember 6.  |  11:00

Szeptember végén elrajtol a Tippmix Női NB I. 2024/25-ös idénye, ennek apropóján összeszedtük a csapatok kereteiben történt változásokat. Elsőként lássuk a tavalyi évad első négy helyén végzett együtteseket!  

 

DVTK HUN-Therm

Érkezett: Miklós Melinda (Szekszárd), Aleksa Gulbe (Casademont Zaragoza), Poczkodi Zsófia (DVTK Akadémia)

Távozott: Darcee Garbin (Győr), Vég-Dudás Anna (BEAC)

Maradt: Kayla Charles, Lelik Réka, Tenyér Zsófia, Aho Nina, Kányási Veronika, Ana Tadic, Monika Grigalauskyte, Milica Jovanovic, Toman Petra, Aho Tyra, Oláh Fruzsina, Fárbás Eliza

 

Völgyi Péter gárdája a „győztes csapaton ne változtass” elvét követte a holtszezonban. A Győrbe távozó Darcee Garbin helyét Aleksa Gulbe veszi át a címvédőnél, a magyar válogatott Miklós Melinda Szekszárdról teszi át a székhelyét Diósgyőrbe, a klub utánpótlásából pedig az U18-as nemzeti csapat tagja, Poczkodi Zsófia került fel a felnőttkeretbe. Toman Petra januártól kezdhet csak el kontakttal edzeni, a bajnokság kezdetén Aho Nina sem lesz még bevethető, de így is mély, kiegyensúlyozott csapat a DVTK, amely eséllyel száll harcba a címvédésért.

 

 

SERCO UNI Győr

Érkezett: Kiss Virág (CBK Mersin, Törökország), Wentzel Nóra, Weronika Telenga (mindketten Enea Gorzów, Lengyelország), Darcee Garbin (DVTK), Angyal Barbara (BEAC), Ács Luca (Casper High School, USA), Mészáros Ágota (Elche, Spanyolország)

Távozott: Török Ágnes (Pécs), Hegedűs Janka (DKKA), Gyöngyösi Janka (TFSE), Molnárova Laura (James Madison University, USA), Kristine Anigwe, Destiny Slocum, Küllős Kíra

Maradt: Bridget Carleton, Dubei Debóra, Ruff-Nagy Dóra, Dombai Réka, Cyesha Goree, Bach Boglárka

 

Magyar magját egyben tartotta, sőt jelentősen megerősítette a tavalyi ezüstérmes, a főbb változások inkább légiósfronton, illetve a fiataloknál keresendőek a győrieknél. Az elmúlt évek gyakorlatától eltérően ezúttal nem tervez külföldi irányítóval a klub, Ruff-Nagy Dóra mellett a BEAC-tól érkező, a nemzeti csapatban Ruandában debütáló Angyal Barbara kezébe kerül a karmesteri pálca. Két éve még Pécsen játszott együtt a Kiss Virág – Wentzel Nóra duó, ezúttal zöld-fehérben pattogtat majd a páros – mindketten egyéves külföldi kitérőt követően térnek haza. Darcee Garbin a legutóbbi két évadot a DVTK-nál töltötte, papíron jól illik a játéka Kiss mellé, ütős párost alkothatnak a palánk alatt, illetve attól távolabb is, hiszen jókezű játékosokról van szó. Fiatalposzton újoncokat avat a gárda, Mészáros Ágota és Ács Luca személyében.  

 

 

TARR KSC Szekszárd

Érkezett: Baa Dominika (TFSE), Precious Johnson (Duquesne Egyetem, USA), Marena Whittle (Movistar Estudiantes, Spanyolország), Sara Bejedi (Florida State, USA)

Távozott: Miklós Melinda (DVTK), Jacinta Monroe (Sopron Basket)

Maradt: Horváth Bernadett, Theodoreán Alexandra, Bernáth Réka, Mányoky Réka, Boros Júlia, Holcz Rebeka, Szücs Gréta, Sara Krnjic, Kathryn Westbeld

 

A magyar mag Miklós Melinda távozását leszámítva egyben maradt Tolnában is, veteránok és fiatalok jó egyvelege lehet a csapat gerincét alkotó egylet. A tavaly már bizonyító Kathryn Westbeldet marasztalták Szekszárdon, aki el is fogadta az ajánlatot, rajta kívül két „újonccal”, valamint  egy tapasztaltabb külföldivel vág neki a bajnoki küzdelmeknek Magyar Bianka alakulata. Bizony, hosszú évek óta először nem Djokics Zseljkónak hívják az együttes vezetőedzőjét, így bár a keret nagy része visszatér, ezzel együtt is új időszámítás veszi kezdetét a klub életében.

 

 

Sopron Basket

Érkezett: Krivacevic Tijana (Besiktas, Törökország), Stephanie Reid (Townsville Fire, Ausztrália), Pinelopi Pavlopoulou (Panathinaikos, Görögország), Zala Friskovec (Polkowice, Lengyelország), Jacinta Monroe (Szekszárd), Salamon Réka (saját utánpótlásból)

Távozott: Fegyverneky Zsófia (visszavonult), Aleksandra Crvendakic (visszavonult), Turner Yvonne (Halcones Xalapa, Mexikó), Beatrice Mompremier, Kókai Patrícia (TFSE), Toman Réka, Erdélyiová Alexandra, Jovana Jevtovic, Janzsó Alíz (mind a négyen Darazsak Sportakadémia)

Maradt: Varga Alíz, Sitku Zsuzsanna, Papp Klaudia, Böröndy Vivien, Brooks Jelena, Toman Dóra

 

Alaposan átalakult a tavalyi bajnokságot a negyedik helyen záró soproniak kerete, hiszen az „évi rendes” átigazolások, légióscserék mellett idén a Darazsak Sportakadémia is elindul az első osztályban – a „fiókcsapat” a második vonal küzdelmeit megnyerve szerzett jogot az élvonalbeli tagságra. Több veterántól is elbúcsúztak a patinás klubban, Fegyverneky Zsófia mellett Aleksandra Crvendakic és Turner Yvonne is klublegenda státuszba emelkedett az évek alatt. A tapasztaltabb magyarok zöme maradt a gárdánál, a fiataloknál és a légiósoknál volt nagyobb jövés-menés – több, a honi bajnokságban már bizonyított külföldivel is sikerült megegyeznie a vezetőségnek, "bónuszként" visszatért a Besiktassal Európa Kupa-ezüstérmes Krivacevic Tijana, így ismét ütőképes csapat formálódhat Sopronban.

 

Vármegyei szövetségek