3x3 WS: Továbbjutott a magyar csapat Debrecenben
24
Aug
2024
3x3 WS: Továbbjutott a magyar csapat Debrecenben
2024. augusztus 24.  |  23:00

Egy győzelemmel és két vereséggel zárta a Women’s Series első napját a házigazda Debrecen, ezzel a csoport harmadik helyén jutottak a vasárnapi egyeneskieséses szakaszba - írja a Debrecenisportcentrum.hu.

A nap második mérkőzésén rögtön pályára lépett a házigazda debreceni csapat, ellenfelük a nagydöntőre is jó eséllyel pályázó kínai U24-es válogatott volt. A magyar csapatot a debreceni születésű 3x3 legenda, Medgyessy Dóra készítette fel, de a keretben ott volt a szintén a cívisvárosban született Szabó Zita is.

Nagyszerűen kezdték az összecsapást a mieink, kevesebb, mint másfél perc után Farkas Petra távolija után már 3-0-t mutatott az eredményjelző. Az ázsiaiak is hamar megkezdték a pontgyártást, folyamatosan dolgozták le hátrányukat, sőt egy duplával a vezetést is átvették, de Farkas második pontos kinti dobásának köszönhetően hazai előnnyel mehettek az első szünetre a felek. A folytatásban felváltva estek a kosarak, ám 10-10-es állásnál megtört Zsámár Liliék lendülete, a kínaiak pedig egy 4-0 futással megléptek. Hiába küzdöttek nagyot a magyar lányok, végül nem tudták borítani a papírformát, s végül 18-13-as vereséget szenvedtek.

A naplementével induló második magyar összecsapáson a szintén vereséggel kezdő német Freiburg várt Szabóékra. Egy vendég duplával indult a találkozó, ám Zsámár és Kiss révén hamar 2-2 volt az állás. Ezt követően azonban inkább a védelmek domináltak, az első szünetben 4-3-as vendég vezetést mutatott az eredményjelző. A folytatásban három egymást követő ponttal megléptek a németek, ám ezután ismét összeállt a magyar védelem, Kiss határozott palánk alatti játékával pedig egy 6-0-s sorozattal sikerült fordítani (9-7). Óriási csata folyt a pályán, 11-11-ig fej-fej mellett haladtak a felek, ám ekkor az összesen 13 egységig jutó Kiss Angelika vezetésével sikerült újra faképnél hagyni az ellenfelet. A kegyelemdöfést végül Farkas vitte be két távolival, így a debreceni csapat 20-14 arányban diadalmaskodott.

A csoport zárómérkőzésén a múltheti Women’s Series fordulóban harmadik helyen végző csehek vártak a mieinkre. Mivel mindkét gárda kikapott a kínaiaktól és legyőzte a németeket, így a továbbjutás már biztossá vált, csak a helyezések maradtak kérdésesek. Csehország rögtön a találkozó elején igazolta jó hírét, pontos távoli dobásaikra alapozva hamar komoly előnyt építettek ki, ráadásul Kiss semlegesítését is többé kevésbé jól oldották meg a gyűrű alatt, melynek köszönhetően négy perc után már 10-3-ra vezettek. A folytatásban is kézben tartották a mérkőzést, s bár magyar együttes több rohammal is próbálkozott, végül nem volt reális esélyük, hogy látótávolságon belülre kerüljenek. 21-12-es sikerüknek köszönhetően a csehek végeztek a csoport második helyén, míg a mieink harmadikként jutottak tovább a holnapi egyenes kieséses szakaszba.

A másik csoportban a spanyol Longoro Central nyerte, a második helyen pedig Ukrajnát és Szingapúrt megelőzve végül Mongólia végzett, így velük kell majd megküzdenie a Debrecennek a legjobb négy közé kerülésért.

 

Women’s Series szombati játéknap:

Mongólia – Logrono Central 16-20

Kína U24 – Debrecen 18-13

Ukrajna – Szingapúr 13-12

Csehország – Freiburg 19-14

Logrono Central – Szingapúr 18-11

Debrecen – Freiburg 20-14

Mongólia – Ukrajna 17-9

Kína U24 – Csehország 21-15

Ukrajna – Logorono Central 14-20

Csehország – Debrecen 21-12

Szingapúr – Mongólia 13-22

Freiburg – Kína U24 15-21

 

Women's Series vasárnapi menetrend:

19.00 Csehország – Ukrajna

19.25 Mongólia – Debrecen

20.05 Longoro Central – Csehország/Ukrajna

20.30 Kína U24 – Mongólia/Debrecen

21.20 Döntő

Legnépszerűbb hírek

Vármegyei szövetségek