Audi Streetball: Színes programkavalkád a Kosárlabdázás Napján
04
Sep
2024
Audi Streetball: Színes programkavalkád a Kosárlabdázás Napján
2024. szeptember 4.  |  15:48
Jövő szombaton, szeptember 14-én, az utóbbi években jól bevált helyszínén, a Hősök terén kerül sor a szabadtéri kosaras évad, az Audi Streetball záró rendezvényére, a Magyar Kosárlabdázás Napjára - a téren zajló felújítási munkák miatt az előző évekhez képest kisebb területen, kevesebb pályával.
 
Ennek megfelelően a szervezők ezúttal összesen 86 csapatra korlátozzák a nevezéseket a délelőtti tornára, ahonnan a győztesek még a 17 kategóriában bejuthatnak a délutáni országos döntőbe. Nem csupán ezért érdemes mielőbb nevezni, hanem azért is, mert a rendezvényre a nevezési határidő jövő szerda, 11-e éjfél.
 
A tervezett program igen változatosnak ígérkezik, hagyományos "elemek" mellett újdonságokkal is készülnek a szervezők. Az integráció kiemelten fontos, és ennek jegyében idén is pályára lépnek Speciális Olimpiai csapatok, és a kerekesszékes kosárlabda sem marad el. Szervezés alatt áll egy VIP-mérkőzés korábbi kosarasokkal, élsportolók és az élet más területén kiemelkedőt nyújtó sportemberek részvételével.
 
Érdekes újdonságnak ígérkezik a Skill Jam elnevezésű játék, amelyen különböző kosárlabda specifikus gyakorlatok kombinációjának segítségével mérhetik le ügyességüket a résztvevők.
 
Szintén hagyomány, hogy a délutáni programot a Face Team akrobatikus bemutatója vezeti fel, ahogy az is, hogy a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége elismer, díjaz majd jó néhány a kosárlabdázás különböző területein hosszú éveket eltöltő korábbi sport- vagy játékvezetőt, edzőt, játékost.
 
Negyedszázada, hogy Dávid Kornél bemutatkozott az NBA-ben, őt e jeles jubileum az alkalomból köszöntik, a rendezvény háziasszonya pedig az Euroliga-győztes Fegyverneky Zsófia lesz.
 
 
 
Fotó - Streetball Hungary facebook

Vármegyei szövetségek