3x3 WS: Negyedik helyen zárt a magyar csapat
25
Aug
2024
3x3 WS: Negyedik helyen zárt a magyar csapat
2024. augusztus 25.  |  23:35

Az előzetesen jóval esélyesebbnek tartott Mongóliát legyőzve bejutott a debreceni Women’s Series elődöntőjébe a Medgyessy Dóra vezette hazai csapat, ám a szintén jó erőkből álló, későbbi győztes kínai együttes ismét nagy falatnak bizonyult számukra, így végül a negyedik helyen zárták a tornát - írja a debrecenisportcentrum.hu.

Mivel csoportkört egy győzelemmel és két vereséggel a harmadik helyen zárta a debreceni együttes, az A-csoport másodikjával, azaz Mongóliával találkoztak a legjobb négy közé jutásért. Kiss közelijével és Zsámár duplájával villámrajtot vettek a hazaiak, de a mongolok is hamar megérkeztek a mérkőzésbe, a harmadik percben egyenlítettek, sőt az első szünetet követően a vezetést is átvették (3-4). Kiss vezetésével újra magukhoz vették a kezdeményezést a magyar lányok, sőt Szabó Zita sorozatban szerzett három pontjával a mérkőzés derekára már ismét három ponttal mentek (10-7). Az ázsiaiak agresszív védekezésüknek köszönhetően 11 pontnál utolérték a mieinket, de meg volt az ára a szokottnál keményebb játéknak, hiszen a 10. csapathibájuk után már minden szabájtalanságért két magyar büntető és labdabirtoklás járt. Ezt az előnyt nagyszerűen kihasználták Medgyessy Dóra tanítványai, Kiss ellentmondást nem tűrő palánk alatti játékával fokozatosan növelték előnyüket, sőt Farkas büntetőjével idő előtt sikerült lezárni a mérkőzést (21-16)

Az elődöntőben az a kínai csapat volt az ellenfél, akik a szombaton 18-13-ra legyőzték a magyar lányokat, ráadásul a csoportgyőzelem miatt ők egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, hiszen egyből kvalifikálták magukat a négy közé. A találkozó elején még nem érződött, hogy pihentebb a rivális, 4-4-ig felváltva estek a kosarak. Ezt követően azonban beindultak a kínaiak, pontos távoli dobásaiknak köszönhetően folyamatosan növelték fórjukat, Szabóékon pedig egyre inkább tetten érhetőek voltak a fáradság jelei. A duplákat ötvenszázalékos hatékonysággal dobó kínaiak bőven idő előtt le is zárták a találkozót, három perccel a vége előtt stílszerűen egy kettessel kialakult a 22-10-es végeredmény. A debreceni csapatnak ennek ellenére nem lehet oka a szégyenkezésre, hiszen az erős mezőnyben elért negyedik helyezés több, mint megsüvegelendő eredmény.

A döntőt végül a magyarok két csoportellenfele, a kínai U24-es csapat és Csehország játszotta egymással. Utóbbi annak ellenére is eljutott a fináléig, hogy egy sérülés miatt szinte az egész napot három játékossal volt kénytelen lejátszani. A nap utolsó meccse méltó megkoronázása volt a tonának, az esemény legszinvonalasabb összecsapásán végül Kína diadalmaskodott 21-18 arányban, ezzel ők nyerték a nagydöntő előtti utolsó Woman's Series fordulót.

 

Women’s Series vasárnapi játéknap:

negyeddöntők:

Csehország – Ukrajna 21-10

Mongólia – Debrecen 16-21

elődöntők:

Logrono Central – Csehország 10-21

Debrecen – Kína U24 10-22

döntő:

Kína U24 - Csehország 21 -18

Vármegyei szövetségek