Megyei U12-es Válogatottak Tornája: Teljes Bács-Kiskun megyei siker
04
May
2019
Megyei U12-es Válogatottak Tornája: Teljes Bács-Kiskun megyei siker
2019. május 4.  |  18:00
A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kosárlabda Szövetség szervezésében IV. alkalommal került sor a Megyei U12-es Válogatottak Tornájára Szolnokon, április 7-én. A leányoknál és a fiúknál is hat-hat megye válogatottja mérte össze erejét. A jelenlévő szakemberek egyöntetű véleménye alapján magas színvonalú, jól szervezett tornát sikerült rendezni. A leányoknál Bács-Kiskun, míg a fiúknál ugyancsak Bács-Kiskun megye lettek a győztesek.

 

Leány eredmények

"A" csoport

Jász-Nagykun-Szolnok - Hajdú-Bihar 55-34
Borsod-Abaúj-Zemplén - Jász-Nagykun-Szolnok 38-26
Hajdú-Bihar - Borsod-Abaúj-Zemplén 24-46

"B" csoport

Bács-Kiskun - Pest 74-18
Pest - Baranya 36-46
Baranya - Bács-Kiskun 31-68

Helyosztók

Hajdú-Bihar - Pest 27-41
Jász-Nagykun-Szolnok - Baranya 66-24
Borsod-Abaúj-Zemplén - Bács-Kiskun 19-60

Végeredmény

1. Bács-Kiskun
2. Borsod-Abaúj-Zemplén
3. Jász-Nagykun-Szolnok
4. Baranya
5. Pest
6. Hajdú-Bihar

All-Star

Bagi Lara (Bács-Kiskun)
Halmány Kitti (Bács-Kiskun)
Szoboszlai Laura (Jász-Nagykun-Szolnok)
Poczkodi Zsófia (Borsod-Abaúj-Zemplén)
Ligner Boglárka (Baranya)

Csuba Attila (Pest): Köszönjük szépen a megyei Szövetségnek a szervezést! Rendkívül színvonalas, korrekt tornán vehettünk részt, jól felkészült csapatok ellen játszhattunk. Úgy gondoljuk, ez nagyban segítette a gyerekek fejlődését. Jövőre is részt veszünk, ha lehetséges.

Ambrus Erzsébet (Borsod-Abaúj-Zemplén): Köszönjük, hogy itt lehettünk, színvonalas meccsek, jó rendezés. Elégedett vagyok a csapatom játékával. Amiért jöttünk, azt teljesítettük, döntőt játszunk.

Gyenizse Áron (Baranya): Javaslatok: futó óra esetén javasolt a 4X10 perc, valamint a támadó idő használata, másik tornaterem használata (kevésbé koszos, több hely a nézőknek), akár kétnapos torna lebonyolítás a minőségi mérkőzések érdekében.

Gerebenné Zita (Bács-Kiskun): Állandó résztvevő megyénk leány válogatottja ezen a tornán. Idén egy fantasztikus szerkezetű és adottságú tizenöt fős csapattal érkeztünk. A döntőig eljutottunk, és reméljük, egy-két leány is legalább ilyen sokáig jut kosaras pályafutása során

Kozák István (Hajdú-Bihar): Nagyon örültünk, hogy részt vehettünk a tornán. Úgy érzem, bár mérkőzést sajnos nem nyertünk, de játékosaink sokat fejlődtek a három találkozó alatt.

Simon László (Jász-Nagykun-Szolnok): Köszönjük a kluboknak az együttműködést, és azt, hogy részt vehettünk ezen a tornán. A gyerekeknek ez egy nagy öröm és motiváció, hogy más megyék legjobbjai ellen játszhattak. Sajnáljuk, hogy ilyen rövid meccsek voltak, és azt, hogy nem mindegyiken sikerült a legjobbat nyújtanunk. Ennek ellenére örülünk, hogy éremmel zártuk a napot, gratulálunk a többi csapatnak is!

 

Fiú eredmények

"A" csoport

Jász-Nagykun-Szolnok - Hajdú-Bihar 37-58
Borsod-Abaúj-Zemplén - Jász-Nagykun-Szolnok 54-33
Hajdú-Bihar - Borsod-Abaúj-Zemplén 43-51

"B" csoport

Bács-Kiskun - Békés 67-23
Békés - Pest 48-49
Pest - Bács-Kiskun 16-72

Helyosztók

Jász-Nagykun-Szolnok - Békés 31-37
Hajdú-Bihar - Pest 56-32
Borsod-Abaúj-Zemplén - Bács-Kiskun 59-60

Végeredmény

1. Bács-Kiskun
2. Borsod-Abaúj-Zemplén
3. Hajdú-Bihar
4. Pest
5. Békés
6. Jász-Nagykun-Szolnok

All-Star

Makray Áron
Gyergyai Máté
Pálinkás Gergő
Matolcsi Tamás
Lukácsi Gábor


Darida Károly (Békés): Köszönjük a lehetőséget, nagyon hasznos és küzdelmes mérkőzéseket játszottunk, gratulálunk a szervezőknek, és a jövőbeli munkához is sok erőt kívánunk!

Király László (Bács-Kiskun): Köszönjük a szervezést és a meghívást! Nagyon hasznos mind edzőnek, mind játékosnak. Használható motivációnak és jutalomnak, és remek visszajelzés, hol tartunk más régiókhoz, megyékhez képest.

Gál Balázs (Hajdú-Bihar): Köszönjük a tornát, értékes tapasztalattal lettünk gazdagabbak. A torna lebonyolításával minden rendben volt, igényes étteremben fogyaszthattuk az ebédünket, hálásak vagyunk mindezért.

Laczka István (Pest): Köszönjük a lehetőséget, hogy részt vehettünk a tornán! Számunkra nagyon hasznos volt, kevés lehetőségünk volt együtt dolgozni. Éles mérkőzéseken tudtuk felmérni a gyerekeket. A szervezés nagyon tetszett, viszonylag kis csúszással ment végig jó hangulatban a torna. Köszönünk mindent!

Nagy Lajos (Borsod-Abaúj-Zemplén): A torna lebonyolításában nincs hiba, jó a szervezés! A játékvezetéssel viszont nagyon nem vagyunk megelégedve, sok-sok hibával fújnak.

Bödő Noémi (Jász-Nagykun-Szolnok): Sajnos a célunkat nem sikerült elérni. A vegyes csapat miatt a taktikai elemeket nem sikerült megvalósítani. Jó mérkőzések voltak, kevés sikerrel.

Vármegyei szövetségek