Játékkal emlékeztek a legendás edzőre
02
May
2019
Játékkal emlékeztek a legendás edzőre
2019. május 2.  |  15:00
A régebbi vásárhelyi kosarasok két évtizede rendre összejönnek a régi szép időkre, nagy sikerekre emlékezni. Öt éve, e találkozó után hunyt el Faragó István, a legendás vásárhelyi edző, aki annak idején több osztályban - így az élvonalban is - sikeresen szerepelt a vásárhelyi férfi gárdával.

A közelmúltban e szomorú jubileum kapcsán gyűltek össze a régi vásárhelyi kosarasok, többek között Borbáth Csaba, Czuprák László, Gémes Levente, Vincze Tibor - hogy a legismertebb korábbi játékosokat említsük -, akik emlékmérkőzést játszottak a többek között Judik Béla és Makszim László fémjelezte, 55 év fölötti senior válogatottal. A találkozóra jónéhány régi vásárhelyi szurkoló, kosárlabdabarát kilátogatott a Hódtói sportcsarnokba. A mérkőzésen nem az eredmény, hanem a fél évtizede elhunyt, annak idején az NB I-ben is remek eredményeket elérő kiváló edzőre, későbbi szakosztályvezetőre, szakmai igazgatóra való emlékezés volt az elsődleges.

Korábbi tanítványai nem felejtik Faragó Istvánt, s a tervek szerint találkozóikat - rá is emlékezve - évente megrendezik a jövőben is.

 

Fotó - Vásárhelyi Kosársuli 

Vármegyei szövetségek