Férfi NB I: Életben tartotta a ZTE a rájátszásbeli reményeit
28
Apr
2019
Férfi NB I: Életben tartotta a ZTE a rájátszásbeli reményeit
2019. április 28.  |  21:50
Életben tartotta a ZTE a rájátszásbeli reményeit

Légiósai révén jobban kezdett a ZTE, 10-2-re húztak el a hazaiak, Dzunics mester ki is kérte idejét. Használt a fejmosás, egyenlített a Paks; Medve, majd Kovács is hármast hintett. Green, majd Ware is triplát dobott, Green pedig extra tempókkal 11 pontosra növelte a hazai előnyt. Szabó is hozzászólt a meccshez, így magabiztos hazai vezetést mutatott az eredményjelző az első tíz perc után. Nem találta a ritmust az ASE, jól mutatta ezt a 27-14-es állás.

Faust két triplájával hozta közelebb a vendég csapatot, de Ware is betalált, így a ZTE tartani tudta az előnyt. Sokat faultoltak az atomvárosiak, de egyúttal a támadólepattanókat is jól szedték, a ZTE pedig az asszisztokban járt elől. A 15. percben 49-11 volt a különbség a VAL-értékek között, nem találta az ellenszert sem védekezésben, sem támadásban ekkor a Paks. Tizennyolc ponttal vezetett a ZTE, öt percig gólképtelen volt az ASE, aztán viszont három támadásból is betaláltak a piros-kékek, s a zsinórban szerzett nyolc ponttal máris szorosabb lett a mérkőzés. Ébredezett a Paks, ám időben eszmélt a ZTE és magabiztos előnnyel vonulhattak a nagyszünetre a zalaiak. (49-35)

Faust két büntetőt kihagyott, majd a lepattanót már sikerült feltennie. Doktor triplája, majd Green távolija is pontos volt, aztán Faust is beköszönt kintről. Bagó többször is szép megmozdulással vétette észre magát volt csapata ellen, a hazai publikum legnagyobb örömére. Azt viszont már aggódva figyelték, amikor a remekül védekező Thompsont kellett lecserélni, mert sokáig vérzett az orra. Doktor ismét jól célzott kintről, aztán Horváth Kristóf hármasával zárkózott az ASE. Újra Bagó percei következtek, pontokat szerzett, majd blokkolta a betliző Norfleetet. Faust zsákolt, és kapott sportszerűtlent - több percig állt a játék videózás miatt. A negyed végén Horváth újabb triplájával tizenkettőre jött fel az ASE.

70-58-ról folytatódott a játék, idegesen teltek a percek, inkább a faultok gyűltek mindkét oldalon, semmint a pontok. Kovács hármasával lopózott tíz alá az ASE, a hazaiaknak a legjobbkor jött Ware palánkos trojkája. Szabó kétszer rontott kintről, Williams viszont kétszer is betalált, így már csak hat volt a hazai fór. Sőt, az amerikai szezoncsúcsot állított fel újabb zsákolásával. Aztán viszont egy palánk alatti kakaskodásban meglökte Agafonovot, ezért némi videózás után kiállította a játékvezetői trió. A már eléggé paprikás hangulatot csak fokozta, hogy Williams az öltözőbe menet még kicsit hergelte a hazai szurkolókat... Izgalmas utolsó három perc következett, Ruják betörése után csak kettő volt a ZTE előnye, amikor Ware forintos labdájából Green szerzett triplát. A ZTE irányítója higgadtan büntetőzött, a Paks pedig szigorúan védekezett. A fordulópontot hárompontos hazai előnynél Doktor Péter triplája jelentette, ami után a hazaiak okos játékkal megőrizték előnyüket és végül 93-85-re megnyerték a mérkőzést, így megőrizték esélyüket a legjobb nyolcba jutásra - írta a BB1.hu.

Zalakerámia ZTE KK - Atomerőmű SE 93-85 (27-14, 22-21, 21-23, 23-27)

Középházi középszakasz, 6. forduló
Zalaegerszeg, Zalaegerszegi Városi Sportcsarnok
V.: Papp P., Györffy P. A., Ádám J. (Forrai S.)

ZTE: Ware 24/9, Thompson 9, Green 19/9, Szabó Zs. 11, Agafonov 14. Csere: Doktor 9/9, Gulyás -, Durázi -, Bagó 8.

ASE: Kovács Ák. 21/9, Ruják 2, Faust 22/9, Eilingsfeld 5, Jevtovics 6. Csere: Norfleet -, Medve 9/3, Horváth K. 8/6, Williams 12.

 

Újabb győzelmet húzott be a TF

Tét nélküli mérkőzést játszott egymással a már biztosan play-out résztvevő Serco - TF-BP és a bennmaradást már korábban kiharcoló Kaposvári KK. A fővárosiak célja az volt, hogy minél jobb formába lendüljenek. A somogyiak két légióssal érkeztek, Ubilla és Pustahvar volt ott a keretben.

Az első hat perc a TF tervei szerint alakult, hiszen még 12-11-re vezetett. Ezután Hock tripláját követően fordított a Kaposvár, majd egyre inkább meglépett. Ubilla és Hendlein hozzátette a saját részét, így már nyolccal tartottak előrébb a somogyiak. Ebből már nem sikerült faragnia a budapesti együttesnek, így tisztes előnnyel várhatták a vendégek a folytatást (16-25).

A második negyed elejét továbbra is a kaposváriak uralták, a játékrész közepén már tizenöt ponttal is vezettek. Elsősorban Bergstedt pontjaira építve kapaszkodtak feljebb a fővárosiak, de a vendégek vezetését nem veszélyeztette semmi. A félidőben héttel vezetett Fekete Ádám csapata (37-44).

Két percre sem volt szüksége a TF-nek arra, hogy megfordítsa az állást. Előbb Rikalo talált be távolról, majd Krnjajski. Ezután már nem adta ki a kezéből a vezetést a fővárosi csapat, Bogdán büntetőivel zárkózott kettőre a Kaposvár (61-59).

A záró játékrészben magabiztos volt a hazai együttes, fokozatosan növelte az előnyét. A különbség már tíz pont fölött állandósult, így különösebben nem kellett izgulniuk a budapestieknek a végjátékban. A TF ezzel újabb önbizalom növelő sikert könyvelhetett el, míg a KKK egy tét nélküli találkozót veszített el (92-80) - írta a BB1.hu.

Serco-TF-BP - Kaposvári KK 92-80 (16-25, 21-19, 24-15, 31-21)

Alsóházi középszakasz, 5. forduló
Budapest, Ludovika Aréna
V.: Cziffra Cs., Balog Gy., Rácz Zs. (dr. Gencsev P.)

TF-BP: Krnjajski 10/3, Buzás -, Beák -, McLane 21/3, Bergstedt 31. Csere: Filipovics 2, Rikalo 9/9, Szobi -, Clark 19/12.

Kaposvár: Ubilla 12/3, Halász 10/6, Baki 9/9, Pustahvar 8, Hendlein 20/3. Csere: Hock 10/6, Bogdán 7/3, Harazin 4.

Vármegyei szövetségek