Férfi NB I: Hibátlan maradt a szomszédvári rangadókon a Körmend
31
Mar
2019
Férfi NB I: Hibátlan maradt a szomszédvári rangadókon a Körmend
2019. március 31.  |  08:55
Ha nehezen is, de bedarálta a TF-et az Olaj

Malesevics szerezte a meccs első kosarát, kisvártatva McLane egyenlített. Rowsey triplája után az amerikai játékmester hárompontos dobás közben ütött oda „kollégájának", Krnjajskinak, de a TF irányítója csak kettőt dobott be. Könnyű kosarakkal, 7-0-val fordított az újonc. Három-öt ponttal vezetgetett Pipan együttese. Sok volt a hiba, pontatlanság mindkét oldalon. Rowsey tizenkét pontnál, viszont három hibánál járt. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, kosárgazdag első negyed után 26-26 volt az állás, közel 60 %-kal dobott a TF.

Tóth két palánk alóli kosara közé Beák triplája ékelődött be. Újra a fővárosiak vezettek néhány egységgel. McLane büntetői előtt, a 13. percben, 30-33-nál Alekszics kért időt. 32-37-nél jegyezte Vojvoda az első mezőnykosarát, méghozzá rögtön egy triplával. A második etapban sem álltak le a csapatok a pontgyártással, egyik fél sem szakadt le a másiktól, a hajrát már inkább az Olaj uralta, de húsz perc után, McLane dudaszós kosarával sem dőlt el semmi (53-53).

Rikalo távoli triplájával újra a TF vezetett, aztán Tóth érkezett, aki Bergstedt távollétében nagyon élt a palánk alatt. 67-61-nél volt a legnagyobb szolnoki előny, amikor a 25. percben Rowsey kipontozódott, és miközben jött le a pályáról még egy technikait is kapott. Nem roppant azonban össze a bajnok, sőt Tóth vezérletével kezdett meglógni. 74-67-nél időt kért Pipan. Nem volt magas a színvonal, sok fault tördelte a játékot. Vojvoda is kezdett egyre termékenyebb lenni, de a TF továbbra sem adta fel, és piócaként tapadt jóval esélyesebb ellenfelére. Malesevics jegyezte az utolsó kosarat a harmadik negyedben (84-80).

Clark egy büntetőt, McLane egy duplát tett hozzá, másfél perc után, 84-83-nál Alekszics hívta magához övéit. A színvonal nem javult a végére sem, viszont annál több izgalom volt. Az utolsó öt percre szigorított védekezésén az Olaj, egyre több hibára késztetve a rutintalanabb vendég játékosokat. Támadásban sem remegtek meg Milosevic-ék, akik a százat is átlépték. Pontgazdag meccsen, ha nehezen is, de megérdemelten hozta a kötelezőt a tartalékos listavezető. A végeredmény simább hazait mutat, de 34. percig jól tartotta magát a TF - írta a BB1.hu.

Szolnoki Olaj KK - Serco-TF-BP 109-97 (26-26, 27-27, 31-27, 25-17)

Bajnokság, 26. forduló
Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok
V.: Györffy P. A., Nagy V., Lengyel Á. (Hartyáni Zs.)

Szolnok: Rowsey 16/9, Vojvoda 17/9, Malesevics 21/3, N. Milosevic 21, Tóth 27. Csere: Rudner 4, Frank 1, Csák 2.

TF-BP: Krnjajski 15/6, Szobi 3/3, Clark 27/9, Filipovic -, McLane 18/3. Csere: Rikalo 25/9, Beák 5/3, Meleg 2, Buzás 2.

 

Hibátlan maradt a szomszédvári rangadókon a Körmend

Ritka helyzetben volt a Körmend a mérkőzés előtt, ugyanis egy esetleges ZTE fölött aratott győzelemmel elmondhatta volna magáról, hogy hibátlan maradt az alapszakasz során a szomszédvári rangadókon. A Falcót oda-vissza kipipálta Matthias Zollner csapata, míg a zalaiak ellen a bajnokság első körében idegenben tudtak nyerni. A ZTE számára élet-halál volt a meccs, hiszen egy számukra rossz forgatókönyv alapján a korábbi felsőházas álmokhoz képest még arra is meg volt az esély, hogy kicsússzanak az első tízből.

Price és Hammonds triplájával már az első percekben meglépett a Körmend. Folyamatosan a hazaiak vezetettek, Ware és Green próbálta meccsben tartani a ZTE-t. Az első negyed érdekessége volt, hogy a vasiak jobban dobták a távoliakat, mint a duplákat. Mivel a vendég oldalon egyik műfajban sem jeleskedtek, így ez bőven elég volt számukra ahhoz, hogy tíz ponttal meglépjenek az első tíz perc végére (25-15).

A második negyed első fele nem hozott változást, továbbra is tíz pont körül állandósult a körmendiek vezetése. A 15. perc magasságában Ware és Green is betalált távolról, majd Gulyás közelijével már csak hétpontos volt a hazaiak előnye. Egészen három pontig sikerült felkapaszkodnia Bencze Tamás csapatának, amikor kapcsoltak a vasiak és megnyomták a negyed végét. Price és Hammonds pontjainak köszönhetően kilenc pontos előnnyel mehetett a nagyszünetre a hazai csapat (50-41).

5-0-val indította a második félidőt a Körmend, de nem adta magát a ZTE. Megmaradt a tíz pont körüli különbség, így különösebben nem kellett izgulnia a vasi publikumnak. Az utolsó perceket megnyomta a zalai együttes, Ware és Thompson is triplát dobott a végén. Sikerült megnyernie két ponttal a negyedet a ZTE-nek, a hét pontos különbség ledolgozhatónak tűnt az utolsó etap előtt.

Durázi hárompontosa után kezdett meleg lenni a helyzet a hazaiaknak, már csak négy pont volt a differencia. A körmendiek tartották a vezetésüket, de három perccel a vége előtt Szabó duplája után megint nyílt lett a meccs, ekkor hárommal tartott előrébb a Zollner-legénység. Mindez hiába, hiszen minden próbálkozása ellenére nem sikerült fordítania a vendégeknek (96-86) - írta a BB1.hu.

Egis Körmend - Zalakerámia ZTE KK 96-86 (25-15, 25-26, 24-26, 22-19)

Bajnokság, 26. forduló
Körmend, Városi Sportcsarnok
V.: Cziffra Cs., Ádám J., Balog Gy. A. (Dr. Gencsev P.)

Körmend: Bradford 12/3, Németh Á. 3/3, Price 22/9, Hammonds 23/9, Delas 13/3. Csere: Ferencz -, Lajsz 2, Thames 21/6, Takács K. -.

ZTE: Ware 20/18, Thompson 19/9, Green 19/6, Szabó Zs. 10/3, Agafonov 7. Csere: Gulyás 4, Durázi 5/3, Bagó 2, Doktor -.

 

Egyre közelebb a középházhoz a Kaposvár

Két tartalékos csapat feszült egymásnak Kaposváron. Pustahvar triplájával indult a meccs, amire Rakics válaszolt egy duplával. Meglépett a KKK, a negyedik percben, 14-4-nél kért időt Lazics. Hiába, nem változott a játék képe, Johnson és Ubilla is rákapcsolt, remekül dobtak a hazaiak, az első felvonás 23-15-ös eredménnyel zárult.

Mindkét csapat jól dobott, Pantelics hozta vissza hatra a Berényt, majd Ubilla elérte a tíz pontot. 8-2-vel nyitott a JKSE, három perc után már csak kettő volt közte (25-23). Pantelics mellett Rakics is szépen szállította a pontokat. A vezetést azonban nem engedte ki a kezéből a hazai gárda, sőt a hajrához érve újra kezdett meglépni Fekete Ádám csapata. Visszaállt a közte tíz. 47-39-es állással ért véget az első félidő. Baki a szünetben négy faultnál járt.

Ruják is feliratkozott a pontszerzők közé, Ubilla pedig első hármasával átlépte a húsz pontot. A fordulás után sem lassítottak a csapatok, egyik oldalon sem lehettek büszkék a védekezésre. Johnson is remekelt, de Pustahvar is nagyot játszott, a 27. percben, 64-50-nél Lazics időt kért. A vendégek kezdtek fáradni, hibát hibára halmoztak, amit a somogyiak igyekeztek kihasználni. Az utolsó felvonás előtt 71-54 állt a táblán.

Cseh egy büntetőjére Johnson egy trojkával felelt. Továbbra is nagyot harcoltak egymással a csapatok, de minden berényi felzárkózási kísérletet visszavert a Kaposvár. Nem maradt már fordulat a végére, az olló egyre nagyobbra nyílt. A KKK okos játékkal hozta le a hajrát, és megérdemelten szerezte meg tizenegyedik győzelmét, életben tartva ezzel középházas reményeit - írta a BB1.hu.

Kaposvári KK - JP Auto-Jászberényi KSE 90-75 (23-15, 24-24, 24-15, 19-21)

Bajnokság, 26. forduló
Kaposvár, Városi Sportcsarnok
V.: Kapitány G., Török R., Boros T. (Nagy J.)

KKK: Ubilla 29/6, Johnson 30/15, Baki -, Pustahvar 15/9, Hendlein 14. Csere: Hock -, Bogdán -, Halász -, Harazin -, Kocsis 2.

JKSE: Ruják 5/3, Rakics 18/9, Brbaklics 12/3, Cseh 9, Pantelics 17/6. Csere: Czirbus -, Kerpel-Fronius 11/3, Fekete 3/3.

Vármegyei szövetségek