Férfi NB I: DEAC-Körmenddel indul a szezon
28
Sep
2018
Férfi NB I: DEAC-Körmenddel indul a szezon
2018. szeptember 28.  |  15:35
DEAC - Egis Körmend mérkőzéssel veszi kezdetét a 2018/2019-es szezon a magyar bajnokságban. Mindkét együttesnél kicserélődtek a nyár folyamán a légiósok, továbbá mindkét oldalon voltak magyar távozók is. Az egyik ilyen Lajsz Gergely, akinek biztosan presztízskérdés lesz a találkozó, ő ugyanis a hajdúságiaktól igazolt a vasiakhoz.

Hazai pályán kezdi meg a bajnoki szezont a legutóbbi bronzérmes, Braniszlav Dzunics együttese a Pécset látja vendégül. Mindkét csapat jól teljesített a felkészülés során, Csirke Ferencnek azonban már rögtön az első fordulóban komoly problémákkal kell szembenéznie, a vendégek keretében ugyanis nem lesz ott Simon Kristóf, Demeter Attila és a frissen igazolt Igor Kesar sem. A találkozót az M4 Sport TV élőben közvetíti.

Szombaton 17 órától ZTE-KTE mérkőzést rendeznek. Érdekesség, hogy a két együttes tavaly is egymás ellen mérkőzött meg az első körben, akkor a lila-fehérek 91-60-as győzelmet arattak idegenben. A találkozó pikantériája, hogy a tavaly még Forray Gábor csapatában pattogtató Bernard Thompson immáron Bencze Tamás együttesét erősíti. Papp Péter játéka kérdéses lehet, mert beteg volt egész héten.

Szombaton 18 órától a Jászberény Szrecsko Szekulovics újdonsült csapatát, az Atomerőmű SE-t látja vendégül. Mindkét oldalon voltak változások a keret összetételét illetően, de a hazaiak megtartották Nelsont és Rakicsot, ellentétben az ASE-val, ahol a teljes légióskontingens kicserélődött. A JKSE-nél Alekszandrov az utóbbi tíz napban nem edzett, kérdéses, hogy pályára tud-e lépni.

Kaposváron játssza története első A-csoportos mérkőzését a SERCO-TF-BP. A B-csoport bajnoka jórészt egyben tartotta keretét és a szakmai stábot, illetve igazolt egy szerb irányítót és egy amerikai centert. A somogyiak az előző kiírásban lemaradtak a play-offról, a nyáron mindent megtettek azért, hogy megerősítsék keretüket, ma még Luka Markovicsot is szerződtették az Albától.

A Szeged a BL-selejtezőtől búcsúzó Szolnokot fogadja. Egy hónapja már játszott előkészületi mérkőzést egymással a két csapat, éppen az Újszegedi Sportcsarnokban. A hazaiak akkor 83-81-re nyertek. Tavaly emlékezetes bajnokit vívtak egymással a felek, hiszen a későbbi bajnok Olaj úgy tudott nyerni egyetlen ponttal, hogy a hazaiaké volt a meccs utolsó támadása.

Jó hangulatú szomszédvári derbire van kilátás a Sopron-Falcón. A bennmaradást play-out árán kivívó SKC gyakorlatilag lecserélte a keretét a nyáron, a sárga-feketék is nagyon átalakultak, távozott többek között a két válogatott, Perl Zoltán és Darrin Govens is. Új edző, új légiósok és Bíró Olivér érkezett. Egyedül a fáradásos talpcsonttöréséből lábadozó Váradi Benedek szereplése kérdéses.

Férfi NB I. A-csoport, 1. forduló:

DEAC - Egis Körmend (péntek 18:00)
Alba Fehérvár - Pécsi VSK-VEOLIA (péntek 20:00) – M4 Sport TV
Zalakerámia ZTE KK - KTE-Duna Aszfalt (szombat 17:00)
JP Auto-JKSE - Atomerőmű SE (szombat 18:00)
Kaposvári KK - Serco-TF-BP (szombat 18:00)
Naturtex-SZTE-Szedeák - Szolnoki Olaj KK (szombat 18:00)
Sopron KC - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (szombat 18:00)



Fotó - DEAC Kosárlabda NB I. facebook oldala 

Vármegyei szövetségek