Amerikai játékossal bővülhet az olaszok kerete
31
Aug
2018
Amerikai játékossal bővülhet az olaszok kerete
2018. augusztus 31.  |  18:35
Izgatottan várják a szombati napot az olaszok, amikor is kiderül, hogy megérkezik-e Jeff Brooks olasz útlevele, ezzel egy időben pedig az is eldől, hogy a 29 éves kosaras szerepelhet-e a következő két világbajnoki selejtezőn Lengyelország és Magyarország ellen. Továbbá azért is lenne fontos a dokumentum beszerzése, mert anélkül az új klubcsapatában, az Olimpia Milanóban sem léphet pályára a Serie A-ban egészen decemberig – írja a pianetabasket.com. 

Hétvégén tehát kiderül, nevezheti-e az amerikai játékost Meo Sacchetti szövetségi kapitány a keretébe, addig is a korábban megnevezett tizenöt kosarassal készül az olasz válogatott a szeptemberi meccsekre. Az olasz tréner a Sky Sports Italiának adott interjújában elmondta, szerdától már az edzéseken az öt az öt elleni támadásvariációkat gyakorolják.

- A keretünkben jelenleg nincs egy domináns, statikus center, így a rohanós kosárlabda fog előtérbe kerülni. Gigi Datome és Nicolò Melli érkeztével viszont mélyebb lett a keretünk, Nicoló például az ötös poszton is bevethető. Két nagyon fontos játékosról van szó, akik minőségileg hozzá tudnak adni a játékunkhoz a parketten – idézte Sacchettit a basketissimo.com.

Vármegyei szövetségek