A horvátok is elkezdték a felkészülést a vb-selejtezőkre
06
Aug
2018
A horvátok is elkezdték a felkészülést a vb-selejtezőkre
2018. augusztus 6.  |  15:10
Kínai felkészülési torna is szerepel a magyar válogatottal egy világbajnoki selejtezőcsoportban harcoló Horvátország augusztusi programjában. Drazen Anzulovic szövetségi kapitány 14 fős kerettel állt munkába.

A horvát szövetség hivatalos honlapjának beszámolójából kiderül, az együttes idén is részt vesz a kínai Boriszlav Sztankovics Nemzetközi Tornán. A felkészülés tíznapos edzőtáborral indult augusztus elsején, Muraszentmártonban, innen veszi Ázsia felé az irányt a csapat, ahol augusztus 11. és 17. között lép parkettre Kína, Finnország és Tunézia legjobbjai ellen. A beszámoló hozzáteszi: ez a torna, illetve a felkészülés eleje főleg a fiataloknak lehet jó bizonyítási lehetőség.

Az együttes szeptember 14-én a litvánokat fogadja vb-selejtezőn, majd 17-én a lengyelek vendége lesz. A magyar válogatott a következő „ablakban”, november 29-én látogat Horvátországba, a második selejtezőkör harmadik fordulójában – előtte Hollandiába utazunk (szeptember 14.), majd az olaszokat fogadjuk (szeptember 17.) – írta a BB1.hu.

A horvátok előzetes kerete:

Domagoj Bosnjak (Cedevita)
Josip Bilinovac (Cibona)
Karlo Zganec (Cedevita)
Domagoj Vukovic (KK Zadar)
Marin Maric (Oostende – belga)
Lovre Basic (KK Zadar)
Martin Junakovic (GKK Sibenik)
Mario Spaleta (KK Split)
Paolo Marinelli (Krka – szlovén)
Bruno Skokna (Loyola – NCAA)
Borna Kapusta (Zabok)
Ivan Vucic (Zabok)
Marjan Cakarun (KK Primorska – szlovén)
Dino Cinac (Krka – szlovén)


Fotó - fiba.basketball 

Vármegyei szövetségek