Sorsoltak a FIBA-kupában
31
Jul
2018
Sorsoltak a FIBA-kupában
2018. július 31.  |  14:40
Ma délelőtt Münchenben megtörtént a FIBA Europe Cup 2018/2019-es szezonjának sorsolása. Az ezüstérmes Falcónak nem kell selejteznie, automatikusan a főtáblán kezdi meg szereplését a nemzetközi porondon. Az is eldőlt, hogy az Albának csak a második körben kell selejteznie, ha Braniszlav Dzunics együttese sikerrel veszi a párharcot, ott lesz a 32-es főtáblán.

Az Alba Fehérvár a második körben a Larvio BC (görög) - BC Dnipro (ukrán) párharc győztesével játszik. A selejtezőkről 8 klub kerül főtáblára, 18-an pedig a Bajnokok Ligájából csatlakoznak. A selejtezőket oda-visszavágós rendszerben bonyolítják le, valahányszor a kiemelt csapat lesz hazai pályán a második mérkőzésen.

Az Alba Fehérvár továbbjutás esetén az F-csoportba kerül, ellenfelei az orosz Nyizsnyij Novgorod, a portugál FC Porto és az olasz Varase lehetnek.

A Falco a H-kvartettbe került, itt is komplikált a helyzet, ugyanis a szervezők a Szolnokot is ide sorsolták, ám mint ismert, a magyar bajnok a BL-selejtezőkben indul. Ha kiesik az Olaj a Cantu ellen, akkor ahogyan tavaly, idén is egy csoportban lesz a szombathelyiekkel, azonban abban az esetben, ha továbbmegy, az olasz klub nem vállalja a EC-indulást, így egy lucky-looser, azaz a selejtezők egy szerencsés vesztese kerül a FIBA Kupa főtáblájára - így tehát egyelőre egyáltalán nem biztos, hogy szembenéz egymással a két honi csapat.

Ugyanez a helyzet a Bakken Bears és a Leicester Riders eseténél. Ha a Riders kiesik, akkor csatlakozik a H-csoporthoz, viszont ha továbbjut, akkor egy lucky-looserrel lesz teljes a mezőny.

A H-csoportban tehát a Falco és a Benfica-Sassari párharc győztesének helye biztos egyelőre.

Az Alba csoportjában is hasonló helyzet állt elő. A Nyizsnyij Novgorod és az FC Porto egymás ellen mérkőzik meg a BL-selejtezőben, a továbbjutó pedig a Tbiliszi-Arisz győztesével játszik – írta a BB1.hu.

Vármegyei szövetségek