A szerdai férfi mérkőzések előzetese
11
Oct
2017
A szerdai férfi mérkőzések előzetese
2017. október 11.  |  14:18
A férfiaknál is nagyüzem lesz szerdán, nyolc csapat a magyar bajnokságban, három pedig a nemzetközi kupában lesz érdekelt.

18:30-tól az újonc DEAC együttesét látja vendégül a címvédő Alba Fehérvár a férfi élvonalbeli bajnokság harmadik fordulójában. A sérülésektől tizedelt regnáló bajnok a hétvégén súlyos vereséget szenvedett el a Falco vendégeként, míg a debreceniek a Paks ellen megszerezték első A-csoportos győzelmüket. A már hosszabb ideje sérült Sipson, Macon, Lóránt trió mellett ezúttal Fenner is kidőlt a sorból. A bordájával vannak problémák, és bár fájdalomcsillapítóval, vagy beinjekciózva lehet, hogy tudja vállalni a játékot, de jelenleg úgy gondolom, hogy nem tud játszani. A másik oldalon Bognár Kristófra és Farkas Attilára továbbra sem számíthat Berényi Sándor vezetőedző.

Érdekes helyzet állt elő a MAFC háza táján, mert a fővárosiak eddig csak idegenben játszottak, és a Kaposvár ellen elvileg hazai pályán szerepelnének, ám csarnokgondjaik miatt kénytelenek Oroszlányba „költözni". A piros-feketék egyébként egy győzelemmel és egy vereséggel állnak, de ez a mutató könnyedén alakulhatott volna másként is, ugyanis előbb Sopronban egy ponttal nyertek, majd Körmenden kettővel kikaptak. Érdekesség, hogy mindkétszer 69 pontot engedélyeztek ellenfelüknek. A somogyiak az Alba Fehérvár BL-selejtezője miatt az első körben „szabadnaposak voltak", majd a hétvégén nagy csatában gyűrték le a Jászberényt. A két csapat nem egészen egy hónapja, a VII. Orosz László Emléktornán találkozott egymással, akkor 75-63-ra a MAFC nyert Kaposváron. A KKK szemsérüléssel bajlódó bedobója, Baki Gergely ezúttal sem játszhat.

Továbbra is az első győzelem megszerzéséért lép pályára a Zalakerámia ZTE KK, amely az első fordulóban hazai pályán a Kecskemét, majd idegenben a Szeged ellen szenvedett vereséget. Utóbbi ráadásul nem múlt el nyomtalanul, a klub kezdeményezte Rayshawn Simmons szerződésének a felbontását, de a többiek is feltételes büntetést kaptak. A paksiak felemásan kezdték a bajnokságot, hiszen az első körben meglepetésre simán nyertek az előző kiírásban ezüstérmet szerző Falco-Vulcano Energia KC Szombathely ellen, majd az újonc DEAC-nál kikaptak. A két csapat már a felkészülés során is találkozott egymással, ezúttal a vendégektől Gulyás Milán biztos, hogy nem tudja vállalni a játékot.

A Naturtex-SZTE-Szedeák debreceni győzelme után hazai pályán a ZTE ellen is nyert, míg Csirke Ferenc együttese, a Pécsi VSK-VEOLIA a Szolnoktól elszenvedett vereség után Kecskeméten ért el bravúros, egypontos sikert. Ezúttal egymással csatázik a két klub. Hiányzó egyik oldalon sem várható.

Férfi NB I. A-csoport, 3. forduló:

MAFC - Kaposvári KK szerda 17:00

Pécsi VSK-VEOLIA - Naturtex-SZTE-Szedeák szerda 18:00

Zalakerámia ZTE KK - Atomerőmű SE szerda 18:00

Alba Fehérvár - DEAC szerda 18:30

Egy hét után újra összecsap egymással a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely és a bolgár BC Balkan Botevgrad a FIBA Europe Cup-selejtezőjében. A sárga-feketék maguknak tették nehézzé a visszavágót, amely 18 pontos előnyük tudatában akár már csak formalitás is lehetne, ám a hajrát elszúrták a vasiak, így 96-95-ös sikerük után hazai pályán is nyerniük kell a továbbjutáshoz. Persze nincs miért aggódniuk Perl Zoltánéknak, hiszen a hétvégén alaposan „belőtték maguknak" az Aréna Savariát, 94-66-ra verték a bajnok Alba Fehérvárt. Bulgáriában is elindult a szezon, ám a zöld-fehérek még nem játszottak a hétvégén.

A Szolnoki Olaj KK könnyed, 86-63-as győzelmet aratott hazai pályán a Södertälje Kings ellen a múlt héten, így tehát megnyugtató fórral utazhattak Vojvodáék a visszavágóra. A svéd bronzérmes a hétvégén 94-83-as győzelemmel kezdte a hazai bajnokságát. Bizaca (23/9) és Borg (20/9) vezérletével gyűrte le a BC Luleát.

Az Egis Körmend 91-75-re nyert a Steaua Bukarest ellen a FIBA Europe Cup 3. selejtezőkörének első felvonásán, így tizenhat pontos előnnyel várhatja a visszavágót, amit nem Bukarestben, hanem Targovistében rendeznek. A hétvégén Romániában is elkezdődött a bajnokság, a fővárosiak hazai pályán arattak imponáló, 97-65-ös győzelmet a gyengécske városi rivális Dinamo ellen.

FIBA Europe Cup-selejtező, 3. forduló:

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - BC Balkan Botevgrad szerda 18:00 (Digi Sport 1 TV)

Södertälje Kings - Szolnoki Olaj KK szerda 19:00

BC Steaua Bukarest - Egis Körmend szerda 19:00

Vármegyei szövetségek