Férfi NB I: egy hazai, egy vendég
06
Oct
2017
Férfi NB I: egy hazai, egy vendég
2017. október 6.  |  21:58

Mindkét csapat jól kezdte a találkozót, Dramicsanin dobott hat pontot, míg a Pécsnél Sarlija. Akadozott a hazaiak játéka, amit a Pécs jól használt ki, Dukics vezérletével egy 10-0-s futás után 16-6-ra vezettek a vendégek. Wittmann hármasával zárkózott a Forray-legénység, majd Pongó Máté és Thompson is betaláltak, Wittmann újabb sikeres távolija után pedig már csak két pont volt a hátránya a Kecskemétnek az első negyed végén (16-18).

Inkább a Pécs akarata érvényesült a második etapban, jól játszották meg a centereiket, ezekből az akciókból pedig általában kosár született, Dukics büntetője után 21-29-et mutatott az eredményjelző. Volt egy jó periódusa a Kecskemétnek, utána viszont elveszítette a ritmust, a Pécs pedig kihasználva a hibákat újfent nyolcra növelte előnyét. Próbáltak Wittmannék közeledni ellenfelükhöz, de Supola magabiztos kézzel talált be kintről a félidő végén, így 38-32-re vezetett a PVSK a nagyszünetben.

A harmadik játékrészre feljavult a hazaiak játéka, Djeraszimovics egy, míg Pongó Máté két hárompontost is értékesített, 43-42-re vezettek a huszonnegyedik percben. Kimondottan nagy küzdelem volt a pályán, senki sem ismert elveszett labdát, hol az egyik, hol pedig a másik csapatnál volt az előny. Thompson duplája után 53-49-re vezettek a fehér mezesek, de Bognár még betalált, így kétegységnyi fórral vághattak neki az utolsó negyednek (53-51).

Továbbra is szoros volt a találkozó, viszont hat perccel a vége előtt Csirke Ferenc csapata el tudott lépni, 65-60-re vezettek a pécsiek. Djeraszimovics büntetője után Pongó Martin talált be kintről, de egyből jött a válasz Dukicstól (64-68). Pongó Máté ziccere után már csak két pont volt a KTE-hátránya, majd Djeraszimovics pillanatai következtek: előbb egy közeli dobást értékesített, majd a triplavonalon kívülről talált be, csapata 71-68-ra vezetett egy perccel a vége előtt. Simon révén egyből kiegyenlített a Pécs, majd két büntetőt is bedobott a Falcótól érkező irányító, nyolc másodperc volt döntetlenre menteni a találkozót. Pongó Mátét faultolták dobás közben, az elsőt nem hibázta el, a másodikat kicsit hosszúra mérte, így 73-72-re megnyerték Budimirék a mérkőzést - írja a BB1.hu.


KTE-Duna Aszfalt - Pécsi VSK-VEOLIA 72-73 (16-18, 16-20, 21-13, 19-22)

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok,

V.: Minár L., Földházi T., Vida J. (Farkas Z.)

KTE: Pongó Má. 13/6, Thompson 12, Djeraszimovics 14/9, Dramicsanin 7/6, Karahodzsics 5. Csere: Wittmann 13/9, Molnár M. -, Pongó Ma. 8/6.

PVSK: Durham 7, Supola 11/3, Budimir 14/6, Dukics 17/6, Sarlija 10. Csere: Simon 7/3, Harazin -, Bíró -, Demeter -, Antóni 7/3.

Az első három perc elteltével 2-6 állt az eredményjelzőn. Vendég oldalról Sefjic kétszer, DeShields pedig egyszer volt eredményes, míg a hazaiaknál Dunn középtávolija volt az egyetlen, ami beesett az első négy kaposvári dobás közül. Kisvártatva aztán kezdett belelendülni a házigazda. Hendlein dupláját két Spica-kosár követte, majd Ivosev volt eredményes egy indításból. A túloldalról erre Sejfic és Rakic válaszoltak, így a negyed feléhez érve egálra álltak a felek (10-10). Hogy Ivosev nem volt rossz fogás a kaposváriaknak, azt az első negyedben többször is bizonyította, ha úgy adódott, a palánk alól szerzett kosarat, de volt rá példa, hogy ő adott nagy gólpasszt Papp Péternek. A negyed végét a Jászberény szépen meghúzta, Brown és Lucsics hármasaival 23-20-ra vezetett a játékrész vége előtt nem sokkal, de az utolsó másodpercekben Spica villant még, így csak egypontos előnnyel mehetett szusszanni a JKSE.

A szünetet követően Brown és Rakics vezérletével tovább tudta növelni az előnyét a Jászberény, előbbi egy duplát, a szerb pedig öt pontot tett be a közösbe, így három perc után 30-22-re ment a Berény. Nem sokra rá aztán a lélektanilag fontos tízet is elérte a különbség, Lucsics kosarával érte el a bűvös határt Nikola Lazics csapata. Spica büntetője és Dunn duplája után azonban már nem lehetett nyugodt a vendégek trénere, és ki is kért egy időt, hogy megállítsa a hazaiak zárkózását. Ez azonban nem vezetett eredményre, mivel Evans kettese és Ivosev büntetői után 36-32-re feljött a Kaposvár. A folytatásban aztán megint a jászberényieknek akadt egy jó periódusa, Lucsics triplája után már újra a közte tízet ostromolták. (34-43) A nyáron ígéretesnek tűnő keret állt össze Kaposváron, néha ebből meg is villantottak ezt-azt a hazaiak, de nagyon sokszor tűnt úgy, hogy támadásban nem teljesen állt össze a csapat, és védekezésben is akadtak hibák, amiket a Berény könnyű kosarakkal bosszult meg. A félidőben így teljesen megérdemelt volt a 46-36-os jászberényi vezetés. (36-46)

A nagyszünet után egy sokkal harciasabb és valamivel pontosabb Kaposvár jött ki az öltözőből, Hendleinék pedig gyorsan le is faragtak nyolc pontot a hátrányukból. Lazicx ekkor azonnal időt kért, de Hendlein büntetőit egy jászberényi eladott labda, valamint egy Spica-középtávoli követte, s máris a hazaiak vezettek. A KKK 13-2-vel kezdte a játékrészt, ami láthatóan meg is hozta a kedvüket, s folytatták is remeklésüket, egy Ivosev-ziccer után már 55-50-es kaposvári vezetést jelzett a tábla. A hazaiak egyébként úgy hozták össze ezt a nagy fordítást, hogy a mérkőzésen még nem volt bedobott triplájuk. A negyedet végül 24-8-ra nyerte meg a házigazda, és 60-54-es vezetéssel várhatta a folytatást a két csapat.

A záró etap eleje elég szaggatott játékot hozott, majd' négy perc alatt összesen négy pontot szereztek a felek. Nem sokkal ezután aztán megtört a jég hazai oldalon, Papp Péter bedobta az első kaposvári hármast, csapata pedig továbbra is tartotta előnyét. Mintegy három perccel a meccs vége előtt DeShields, majd Sejfic dobott be egy-egy kettest, amivel három pontra feljött a JKSE, Fekete Ádám pedig ezt azonnal egy időkéréssel reagálta le. A Berénynek eztán több labdája is volt, hogy zárkózzon, de támadásaik pont nélkül zárultak. Bánhatták is ezt nagyon a vendégek, ugyanis Evans ziccere, valamint Dunn hármasa után egy perccel a vége előtt eldőlni látszott a mérkőzés. A végén Evans is bevert még egy hármast, majd az utolsó pillanatokban Sejfic állította be a 76-67-es végeredményt- írja a BB1.hu.

Kaposvári KK - JP Auto-Jászberényi KSE 76-67 (22-23, 14-23, 24-8, 16-13)

Kaposvár, Városi Sportcsarnok,

V.: Kapitány G., Török R., Vida B. (Dr. Páli K.)

Kaposvár: Dunn 11/3, Evans 10/3, Ivosev 20, Hendlein 8, Spica 22. Csere: Papp 5/3, Hock -, Grebenár -.

JKSE: Deshields 16, Rakics 9, Kerpel-Fronius -, Lucsics 14/6, Sejfic 19. Csere: Brown 7/3, Cseh 2.

Vármegyei szövetségek