Női NB I: szomorú vendégek, boldog vendéglátók
04
Oct
2017
Női NB I: szomorú vendégek, boldog vendéglátók
2017. október 4.  |  23:19
Remek kezdésének köszönhetően verte gond nélkül a PINKK csapatát a vendéglátó ZTE. Az MTK a második félidő elején csupán 6 pontos hátrányban volt a PEAC otthonában, de ettől kezdve döntő fölénybenjátszottak a pécsiek. A budai derbi fordulatos, végig szoros, kiélezett játékot hozott, a hajrában a pontosabban játszó Vasas a BEAC fölé kerekedett.

ZTE NKK - PINKK Pécs 424  58-46

Shelby Cheslek révén 1 jó büntetővel a baranyaiak szereztek vezetést, ám a nyitó fordulóban szabadnapos egerszegiek erre egy parádés, minden előzetes hazai várakozást felülmúló 14-0-lal feleltek. A magyar női szakág szempontjából örömteli, hogy a nagy rohamot a fiatal Kovács Georgina triplája indította útjára, de a légiósok, az amerikai hátvéd Desiree Jeffry, az osztrák irányító Sigrid Koziar és az amerikai center, Nadia Paker is kivette részét belőle. A negyed hajrájára talált valamelyest magára a PINKK, amelynek első akciókosarát 7 és fél perc elteltével szerezte Sarok Nikolett. A második negyedet 8-0-lal kezdve a 23. percben közel 20 pontosra nőtt a ZTE előnye. A folytatásban küzdelmes játék mellett váltva estek a kosarak, s bár Ruják Nóra triplát dobott, a biztos hazai vezetést nem fenyegette veszély.

Szünet után az ukrán Olena Szambruszka és Ruják 1-1 triplájával a 10 pontos lélektani határ közelébe került a PINKK, de Parker és Koziar jóvoltából újítani tudott a hazai együttes. A szakasz hajrájában mégis 10 ponton belülre kerültek a vendégek, jól jött a zalaiaknak Szalay Virág triplája.

A befejező etap 1 jó hazai büntetővel kezdődött, majd Szambruszka és Sánta Petra 1-1 triplájával 10 ponton belülre került a PINKK, ám a folytatásban ennél közelebb már nem tudott,így elsősorban pazar kezdésének köszönhetően biztosan nyert a Zalaegerszeg (képünkön).

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/n6/?whun_806

PEAC-Pécs - MTK 90-56

Imovbioh és Cvitkovics pontpárbajával kezdődött a találkozó, majd Székely-Horváth Zsuzsanna triplájával, s duplájával 5 ponttal ellépett az MTK. Pécsi részről villantak a válogatottak, Raksányi Krisztina és Licskai Zsófia, a fővárosiaknál viszont Szabó Bettina rögtön pályára lépése után triplával köszönt be. A szakasz második felében Licskai ponterős játékára építve az MTK eladott labdáit büntetve egy 11-3-mal fordított a PEAC.

A második negyed elején váltva estek a kosarak. Raksányi és Briana Roberson révén tartotta, sőt picit - 6 pontosra - növelni is tudta előnyét a PEAC. A fővárosiak Horváth Bernadett jóvoltából tartották a lépést a hazaiakkal. A félidő 6-0-s hazai rohammal, s 10 pontos PEAC-vezetéssel zárult.

Imovbioh duplájára Székely-Horváth révén két triplával felelt az MTK, amely így szorossá tette a meccset. Rendezte sorait, új erőre kapott a pécsi együttes, amely egységes csapatmunkával egy 15-0-lal 20 pont fölé növelve előnyét a szakasz közepén döntő csapást mért ellenfelére.

Szerb kosarakkal (Vucsorovics-Cvitkovics 5-2) indult a befejező szakasz. Az összecsapás eldőlt, nyomasztó fölénybe került a PEAC, szétesett az MTK. A hazaiak 11-2-vel kezdve a negyedet fölényessé tették sikerüket, a végén már - talán a hétvégi fordulóra gondolva - az edzők mindkét oldalon pályára küldték a kiegészítő embereket, s a végén minden pécsi játékos szerzett kosarat.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/n6/?whun_807

Vasas Akadémia - BEAC-Újbuda 70-66

A hazaiak kezdtek jobban, 4-0-ra, majd 6-2-re vezettek, ám a triplát szerző Süle Krisztina vezérletével egy 9-3-mal fordított a BEAC. Hullámzó volt a játék, a palánk alatt rendre ügyesen megjátszott Mérész Beatrix kosaraival visszaszerezte a vezetést a Vasas. Centerpárbaj következett Jefimija Karakasecics, illetve Barnai Judit találataival. A szakasz hajrájában egy 6-0-lal ellépett a Vasas. A negyed Szabó Dóra büntetőivel, s 5 pontos pasaréti vezetéssel zárult.

Barnai kosarára egy 8-2-vel - benne egy Karakasevics triplával- válaszoltak a hazaiak a második negyed elején, időt is kért Balogh Judit. Rendezte is csapata sorait, Szabó Dóra pedig elkapta a fonalat, triplát s két duplát dobva a szakasz közepén egy 11-2-es rohamra vezetve csapatát hamar ledolgozta hátrányát a BEAC. Karakasevics és Böröndy Vivien révén a hazaiak új erőre kaptak, elléptek. A félidő végén a BEAC Kovács Vanessza jóvoltából tapadt vendéglátójára, félidőben 3 ponttal vezetett a Vasas.

Süle duplájával szünet után minimálisra csökkent a hazai előny. Állandósult a pár pontos hazai vezetés, de Karakasevics légióshoz méltón vezére volt a Vasasnak, a 3. negyed közepén dupla-duplánál járt. Élesedett a küzdelem, kevés volt a kosár. A negyed hajrájában Barnai és Pusztai Petra vezérletével ledolgozta hátrányát a BEAC, döntetlenről indult a záró etap.

Ennek elején Böröndy büntetőivel ismét a Vasas szerzett vezetést, de Süle egalizált. Karakasevics büntetői után Szabó újabb hármasával hosszú idő után ismét a vendégek vezettek. Fordult a kocka, egy 7-1-gyel megugrottak a vendégek. A szakasz közepén Mérész 2+1-es akciójával, majd a nigériai irányító Josephine Kalu kosarával újra a hazaiak jártak előrébb. E két villanás egy 13-2-es hazai rohamot vezetett fel, a végjátékban pontosabban játszó Vasas kerekedett felül.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/n6/?whun_808

Vármegyei szövetségek