VILÁGBAJNOKI ELŐDÖNTŐBEN A LÁNYOK!
21
Jun
2017
VILÁGBAJNOKI ELŐDÖNTŐBEN A LÁNYOK!
2017. június 21.  |  17:40
Hihetetlen izgalmas, fordulatokban gazdag összecsapáson női FIBA 3X3-as válogatottunk 18-16-ra legyőzte a Nantes-ban zajló világbajnokság negyeddöntőjében Olaszországot, s ott van az elődöntőben, ahol Ukrajna ellen játszik a döntőbe jtásért.

Közvetlenül a világbajnokság előtt, már a helyszínen, a franciaországi Nantes-ban a torna  előtt az olaszokkal közösen készült FIBA 3x3-as válogatittunk. Szerdán már tétre, ha úgy tetszik, kettős tétre ment a két válogatott összecsapása. Az igazi tét a világbajnokságon a négy közé jutás volt, s nem mellesleg az összecsapás felfogható volt a tegnapi, a csehországi, a hagyományos szakágban zajló 49-48-as olasz sikerrel végződő Európa-bajnoki összecsapás visszavágójának. Hradec Kralovéban a 8, Nantes-ban FIBA 3x3-as szakágban pedig a legjobb 4 közé jutásért mérkőzött meg a két válogatott. Az már a találkozó előtt eldőlt, hogy aki nyer, az az előző összecsapáson a svájciakat 13-9-re legyőző ukrán válogatottal meccsel a vb-döntőért.

Az olaszok gyorsan vezetést szereztek, ám Süle Krisztina duplájával fordítottak lányaink, majd Theodoreán Alexandra kosár plusz büntetős akciója után 4-1-es magyar vezetést mutatott az eredményjelző. Olasz percek és kosarak következtek, miközben lányaink kihagyták helyzeteiket 4-4 után Bozóki Bettina visszaszerzett egy lepattanót, majd betalált. A leoattanókat visszaszerző, s palánk alatt rendre ügyesen megjátszott Bozóki, valamint 1-1 ellen, betörésekből eredményes ponterősségére építve egy 6-1-es futást bemutatva 10-5-re elléptek lányaink. A korábbi edzőpartner nem adta olcsón a bőrét, hullámvölgyünket ügyesen kihasználva egy 4-0-lal 1 pontra feljöttek. Theodoreán büntetőből volt ekkor eredményes, de az olaszok tapadtak csapatunkra, sőt bő másfél perccel a vége előtt egy duplával fordítottak is. Bozóki egalizált, majd Papp Klaudia a legjobbkor, 12-12-nél, bő 1 perccel a vége előtt szerezte első pontajit egy dupla formájában. Fél perccel a vége előtt az olaszok két kihagyott büntetőjük után egy duplával egalizáltak, majd 20-szal a vége előtt Theodoreán is duplát dobott, majd nem sokkal később 2 büntetőt értékesített, s bár az olaszok még dobtak egy duplát, lánnyaink, Károlyi Andrea és Jakab Mété tanítványai 18-16-os győzelmükkel bejutottak a világbajnoki elődöntőbe.

MAGYARORSZÁG - OLASZORSZÁG 18-16 

Magyar pontszerzők: Theodoreán 9, Bozóki 5, Süle, Papp 2-2 

Fotó: fiba.com 

Vármegyei szövetségek