Magyar kosárparádé a 3x3-as vb-n
20
Jun
2017
Magyar kosárparádé a 3x3-as vb-n
2017. június 20.  |  17:36

Sziporkázó játékkal előbb a németeket, majd a kazahokat is fölényesen verte a Bozóki Bettina, Papp Klaudia, Süle Krisztina Theodoreán Alexandra összetételű női válogatottunk a franciaországi Nantes-ban zajló FIBA 3X3-as világbajnokságon.

A csoport élén álló, veretlen németek elleni - a továbbjutás szempontjából döntő fontosságú - összecsapással kezdődött a játéknap. A németek veretlensége kicsit csalóka volt, hiszen két győzelmüket a kazah és a mieink által 22-3-ra legyőzött kirgiz válogatott ellen aratták, utóbbiakat nagy nehezen, 13-12-re győzték le.

A német válogatott - soraiban egy bizonyos Mary Ann Mihalyi nevű leányzóval - szerzett vezetést, majd Theodoreán Alexandra remek átadásából Papp Klaudia egyenlített. Ez egy pazar, remek csapatmunkával bemutatott 7-0-s huszáros magyar roham kezdetét jelentette, amelyből mind a négy játékosunk kivette részét, Süle Krisztina erőszakos betöréseivel nem tudtak mit kezdeni a németek, Bozóki Bettina pedig támadásban közeli kosarakat dobva, védekezésben pedig néhány szép szerelés formájában használta ki magassági fölényét. Jött egy kis hullámvölgy, egy-két elkapkodott támadás, s ügyes német megmozdulás, 9-5-re feljött ellenfelünk. Ekkor Theodoreán szép középtávoli találata átlendítette a holtponton csapatunkat, amely egy 4-0-s rohammal végleg lerázta magáról nagy riválisát, a büntetőket ebben az időszakban biztos kézzel értékesítve. A hajrában Theodoreán egy duplát is beemelt, nagyon egyoldalú lett a játék, s végül a legfontosabb meccsen a legjobb teljesítményt nyújtva váratlanul magabiztos, nagy különbségű, 20-6-os kiütéses győzelmet arattak legjobbjaink.

A kazahok korábban simán, 19-4-re verték a kirgízeket. Velük szemben volt némi magassági fölényük lányainknak. Ebben a szakágban elég ritka, de közel másfél percig nem esett kosár, majd egy szép akció végén Süle Krisztina talált be a sarokból 2 pontért. Ettől megnyugodtak lányaink, és ügyes, szellemes támadásokat vezetve Bozóki Bettina vezérletével 5-0-ra elhúztak. A folytatásban a kazah lányok is bemutattak egy-két ügyes dogot, szereztek egy duplát vagy 8 méterről, s feljöttek 7-4-re - jól jött Süle távoli találata. Látványos volt a meccs, Theodoreán a gyűrű alól visszapörgetve a labdát volt eredményes, s a bónusz büntetőt is bedobta. Közben újabb távoli kosarat szereztek a kazahok, ám lányaink elkapták a fonalat, Süle, majd Papp Klaudia is betalált távolról, 3 perccel a befejezés előtt egy lepattanót visszaszerezve Bozóki kosarával lányaink elérték a 21 pontot, 21-6-ra nyertek, így a csoportot veretlenül nyerő orosz csapat mögött a második helyen jutottak a legjobb 8 közé.

Lányaink az A-csoportban végeztek a 2. helyen, így a D-csoport győztesével játszanak holnap a legjobb 4 közé jutásért. A D-csoportot három együttes is megnyerhette, a címvédő cseh, az őket az első játéknapon nagy meglepetésre fölényesen, 18-8-ra legyőző olasz, valamint az első játéknap után veretlen, akkor a csoport két gyengébb együttesét, Andorrát és Bahreint is simán legyőző argentin válogatott.
Mint később kiderült az ellenfél az olasz válogatott lesz, szerdán 16.40-től.




 

 

 




Vármegyei szövetségek